Μύρισε πεύκο

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΦΥΤΑ

Μύρισε πεύκο

Το φθινόπωρο και οι αρχές της άνοιξης είναι οι καταλληλότερες εποχές για να μεταφυτέψετε ένα πεύκο. Ας ξαναθυμηθούμε αυτό το πολύτιμο δέντρο, το οποίο επιβιώνει και στη γλάστρα.

  • Ένα κωνοφόρο δέντρο με πολλές ποικιλίες που μυρίζει φρεσκάδα. Στην Ελλάδα το συναντάμε σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.
  • Είναι αειθαλές με βελονοειδές φύλλωμα. Οι καρποί του πεύκου είναι τα γνωστά μας κουκουνάρια. Οι βελόνες του είναι ημικυκλικές ή τριγωνικές, ενώ η βάση του καλύπτεται από μια λευκή μεμβράνη, τον κολεό.
  • Το πευκόμελο είναι το πρώτο σε παραγωγή μέλι στην Ελλάδα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%.
  • Το πεύκο θέλει εδάφη φτωχά με καλή αποστράγγιση και προτιμά τον ήλιο – αλλά ίσως χρειαστεί κάποια προστασία από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Αναπτύσσεται στο εξωτερικό και αν χρειαστεί να το μεταφέρετε για κάποιο (διακοσμητικό) λόγο στο εσωτερικό να θυμάστε ότι μπορεί να επιβιώσει μόνο για μερικές μέρες.
shut_homeissue_pefko-2x

Ανάλογα με το πού και πώς θα φυτέψετε το πεύκο, μπορείτε να έχετε ένα πολύ μίνιμαλ αισθητικό αποτέλεσμα.

Αν επιθυμείτε να διαμορφώσετε τον κορμό του, η καταλληλότερη εποχή για συρμάτωμα είναι τώρα (το φθινόπωρο). Το σύρμα θα μείνει επάνω στο φυτό μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Τα κλαδιά και ο κορμός του παίρνουν συνήθως απότομα πάχος το φθινόπωρο, γι’ αυτό καλύτερα να είστε προσεκτικοί αυτή την περίοδο και να το παρατηρείτε.

  • Σε περίπτωση που το σύρμα εισχωρήσει στον φλοιό του, καλύτερα να το αφήσετε μέσα διαφoρετικά υπάρχει κίνδυνος να το τραυματίσετε ακόμα πιο σοβαρά στην προσπάθειά σας να το βγάλετε.
  • Τα πιο διαδεδομένα είδη είναι η pinus halepensis (κοινό πεύκο, γνωστό ως χαλέπιος πεύκη, που έχει βελόνες ενωμένες ανά δύο), η pinus nigra (μαυρόπευκο), η pinus pinea (κουκουναριά) και η pinus silvestris (δασόπευκο – θυμάστε το πράσινο μπουκάλι της παλιάς κολόνιας Pino Silvestre;).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Bάψετε τις Γλάστρες για να Δείχνουν Σαν Καινούργιες

.

Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να μεταμόρφωσετε με τη χρήση χρώματος και φυσικά εξαίρεση δεν αποτελούν οι γλάστρες της βεράντες και του κήπου σας.

13 Συμβουλές που θα Κάνουν το Φύτεμα στη Γλάστρα... Παιχνίδι

.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε να φυτεύετε τα λουλούδια σας σε γλάστρες.

Το πράσινο διαχωριστικό

.

Δημιουργείστε ένα διαχωριστικό χώρου γεμάτο ζωή και χρώμα!

Χειμωνιάτικος λαχανόκηπος

.

Μη σκέφτεστε τα λαχανικά μόνο σαν καλοκαιρινό «θέμα» για τον κήπο σας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά, τα οποία εκτός από έναν όμορφο κήπο θα σας χαρίσουν υγιεινές συνήθειες.

Κάντε το μπαλκόνι σας... Παράδεισο! (video)

.

Δείτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπαλκόνι σας σε ένα καταπράσινο κήπο, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της ζωής σας και την εικόνα του σπιτιού σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Μαρόκο στη βεράντα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να φτιάξετε ένα ζεστό κήπο με θερμά χρώματα