«Μπορώ να αλλάξω χρώμα στις σιφινιέρες μου»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Μπορώ να αλλάξω χρώμα στις σιφινιέρες μου»;

Η φίλη μας Μαρία Χριστοφορίδου μας ρωτάει: «Έχω δύο σιφινιέρες σε καφέ χρώμα. Όχι το πολύ σκούρο, αλλά είναι αρκετά. Ήθελα να μάθω αν μπορώ να τις αλλάξω χρώμα. Να γίνουν πιο ανοιχτόχρωμες, γιατί η τραπεζαρία μου, όπου βρίσκονται, δεν είναι πολύ φωτεινή. Τις χρησιμοποιώ για μπουφέ και θα τις συμπληρώσω με ένα μοναστηριακό τραπέζι».

Φυσικά και μπορείτε να αλλάξετε χρώμα στις σιφινιέρες σας. Η παραδοσιακή συνταγή λέει να τις δώσετε σε έναν επιπλοποιό να τις τρίψει και να σας τις περάσει το χρώμα ή την τεχνοτροπία που θα επιλέξετε – μπορείτε να διαλέξετε είτε μια όμορφη φωτεινή λάκα είτε ένα ντεκαπέ λευκό που θα αφήνει να φανούν από μέσα τα φυσικά νερά του ξύλου. Θα σας συμβουλεύαμε, αν είναι κομμάτια παλιά με κάποια αξία να ακολουθήσετε αυτή τη λύση.

Διαφορετικά, αν τα χέρια σας πιάνουν και μπορείτε να ασχοληθείτε η ίδια θα χρειαστεί και πάλι να τις τρίψετε για να φύγουν τα παλιά βερνίκια, να τις περάσετε κάποιο ειδικό σπρέι ή βερνίκι αντισκωριακό για την προστασία του ξύλου και αφού τις αφήσετε να στεγνώσουν καλά, θα περάσετε ένα χέρι αστάρι που λειτουργεί ως βάση για το χρώμα. Τέλος, θα περάσετε το χρώμα που σας αρέσει και, αν χρειάζεται, ένα βερνίκι για προστασία και λαμπερό φινίρισμα.

Αναλυτικές πληροφορίες θα σας δώσουν στα χρωματοπωλεία που θα δαλέξετε τα χρώματα, διότι μερικές φορές από εταιρεία σε εταιρεία υπάρχουν μικροδιαφορές, π.χ. υπάρχουν πλέον χρώματα που δεν χρειάζεται να περάσετε αστάρι και μπορείτε να βάψετε απευθείας επάνω στην επιφάνεια του ξύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μπορώ να βάψω τη βρεφική κούνια»;

.

Η φίλη μας Γεωργία Φωτιάδου, από το Λαύριο, μας ρωτάει: «Θα ήθελα να ξέρω αν βάφεται μια βρεφική κούνια. Μου την έδωσε μια γνωστή μου και στην είναι σχεδόν αχρησιμοποίητη. Θα μπορούσα να της αλλάξω χρώμα; Αν ναι, πως γίνεται»;

«Τι Μπορώ να Κάνω για να Γίνει το Σκοτεινό Σαλόνι μου Φωτεινότερο;»

.

H Ειρήνη Ψαράκη θα ήθελε να μάθει πώς μπορεί να φωτίσει το σκοτεινό σαλόνι της. Το δωμάτιο έχει σαν βάση το σκούρο γκρι και η φίλη μας δεν ξέρει τι να κάνει και ποια χρώματα να χρησιμοποιήσει.

«Τι χρώμα μπορώ να βάψω το υπνοδωμάτιο αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;»

.

Απαντάμε στην ερώτηση της ημέρας: "Τι χρώμα να βάψω το υπνοδωμάτιό μου αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;"

«Τα οικολογικά χρώματα είναι πράγματι ασφαλή για την υγεία μου;»

.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, έχετε ανάγκη από λίγη ανανέωση; Αν αυτή συνδέεται με ένα πινέλο στο χέρι, τότε διαβάστε παρακάτω όλη την αλήθεια για τις οικολογικές μπογιές!

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

.

Αν νομίζετε πως το σαλόνι σας είναι μονότονο διαβάστε την απάντηση που δώσαμε στον Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα, για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος το χρώμα που του λείπει.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χρώμα να βάψω τα 3D πάνελ που έχω στο μίνιμαλ καθιστικό μου»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Μπορώ να βάψω τη βρεφική κούνια»;
More in ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
«Τι χρώμα να βάψω τα 3D πάνελ που έχω στο μίνιμαλ καθιστικό μου»;

H φίλη μας Ελενα Λαζαρίδου από την Κοζάνη μας ρωτάει: «Στο καινούργιο μας σπίτι έχουμε ενιαίο σαλόνι με κουζίνα. Οι...

Close