Μπλε, το Χρώμα της Ενέργειας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ

Μπλε, το Χρώμα της Ενέργειας

Είναι δυναμικό αλλά και χαλαρωτικό, εμπνέει εμπιστοσύνη, ενισχύει την κοινωνικότητα και αρέσει σε όλους. To μπλε είναι ένα χρώμα για όλα τα γούστα. Προσθέστε του λίγο λευκό και παίξτε με την εικόνα του και το στιλ σας - στο σπίτι αλλά και στη μόδα.

Ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ο συνδυασμός του μπλε με το λευκό, με πιο γνωστά παραδείγματα τις πορσελάνες Willow και τα διάσημα γαλλικά μοτίβα Toile de Jouy. Το μπλε έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται από πολυτελές σε casual και το λευκό όχι μόνο δεν αλλοιώνει τις θετικές ιδιότητές του αλλά αντίθετα τις ενισχύει.

thehomeissueblueM2b

Φλοράλ μοτίβα εμπνευσμένα από παλιά κεντήματα στρώνουν το τραπέζι από άκρη σε άκρη.

Παρότι είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να μειώσουν την όρεξή τους για κατανάλωση φαγητού, επικράτησε αρχικά στην τραπεζαρία και μάλιστα έγινε διάσημο από τα σχέδια που διακοσμούν τα σερβίτσια και τα υφάσματα που κατεξοχήν χρησιμοποιούνταν στο σερβίρισμα. Ακριβώς αυτά τα στοιχεία είναι που μας δείχνουν πώς μια επιτυχημένη και αρμονική συνύπαρξη, όπως δηλαδή το λευκό με το μπλε, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική.

thehomeissueblueM1b

Τολμήστε να συνδυάσετε διαφορετικά μοτίβα μεταξύ τους σε μπλε τόνους: ρίγες, καρό και φλοράλ ισορροπούν διαφορετικές κουλτούρες και εποχές με απίστευτη άνεση.

Από το χτες και τις παραδόσεις δεκάδων πολιτισμών που έπαιξαν με αυτό το συνδυασμό επάνω σε κεραμικά, υφάσματα και πορσελάνες (π.χ. βάζα Ming) φτάνουμε στη σημερινή εποχή, όταν τα χρώματα κυριαρχούν επάνω στα υφάσματα. Αλλά για να μιλήσουμε και για τα δικά μας, μην ξεχνάμε την επιρροή του επάνω στην ελληνική αρχιτεκτονική, μέσω της οποίας κατάφερε να γίνει το σήμα-κατατεθέν των Κυκλάδων και του ελληνικού καλοκαιριού κατακτώντας όλα τα πεδία σχεδιασμού, από τη μόδα μέχρι το design.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιλέξτε χρώματα με εύκολα βήματα

.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τη χρωματική «στρατηγική», που αν την ακολουθήσετε, θα καταφέρετε μόνοι σας να δημιουργήσετε επιτυχημένους χρωματικούς συνδυασμούς!

Αυτά είναι τα Χρώματα που μας Κάνουν πιο Έξυπνους

.

Eίναι γνωστό ότι τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεση. Τι δύναμη όμως ασκούν στον εγκέφαλο; Με την ευκαιρία της νέας σεζόν, ας δούμε ποια είναι εκείνα τα χρώματα που διεγείρουν τη μνήμη σε μικρούς και μεγάλους.

Ελληνικό καλοκαίρι όλο τον χρόνο

.

Εμπνευστείτε από το ελληνικό καλοκαίρι και φτιάξτε ένα σπιτικό γεμάτο θάλασσα, νησιά, λευκό και ήλιο.

«Μπορώ να βάλω το μπλε ως βασικό χρώμα σε ένα μικρό διαμέρισμα»;

.

Η Κωνσταντίνα από το Παγκράτι έχει βαρεθεί τους υπόλευκους τόνους στους τοίχους και θα ήθελε μια δραστική αλλά σικάτη αλλαγή. «Μου αρέσει πολύ το μπλε χρώμα και θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως βασικό χρώμα στη διακόσμηση ενός μικρού διαμερίσματος»;

Τα χρώματα και η επίδρασή τους

.

Αν δεν είστε σίγουροι τι χρώματα να διαλέξετε γαι τους τοίχους, τα έπιπλα και τα υφάσματά σας, μαθαίνοντας για τις ιδιότητές τους, τη σημασία τους και το πως μας επηρεάζουν όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αλλά θα βοηθήσει και τη διάθεση σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Πουά στη Διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακόσμηση για Φρέσκα Σπίτια