"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Η φίλη μας Εύη Γεωργοπούλου, από τα Πατήσια, ρωτάει: "Το εξοχικό μου είναι ένας χώρος 30 τ.μ. με ενιαίους χώρους. Έχω βάψει όλους τους τοίχους σε ένα υπόλευκο χρώμα και στην "περιοχή" του καθιστικού έβαλα μια μπορντούρα από ανάγλυφο φελιζόλ (απομίμηση γύψινων), από εκεί και κάτω το έβαψα στο χρώμα του σάπιου μήλου. Τι χρώματα να επιλέξω για τα έπιπλα και τη διακόσμηση, τα οποία να είναι χαρούμενα";

Χαιρόμαστε που παρότι ο χώρος είναι μικρός και ενιαίος δεν φοβάστε το χρώμα και είστε διατεθειμένη να το επιλέξετε. Μια πρώτη ιδέα είναι αντί να βάλετε το χρώμα στα βασικά έπιπλα, να το βάλετε στα υφάσματα. Τα "λεγόμενα" λερωμένα χρώματα, τα οποία είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια είναι όμορφα, διότι είναι μεν απαλά αλλά έχουν μια κάποια ένταση, δεν περνούν απαρατήρητα μέσα στο χώρο, είναι σοφιστικέ, είναι κομψά!

Μια δεύτερη λύση είναι να διαλέξετε απαλά χρώματα για τους ξύλινους σκελετούς - προτείνουμε παραδοσιακά έπιπλα στη σύγχρονη εκδοχή τους με ανάλαφρα φωτεινά χρώματα: φιστικί, κίτρινο, γαλάζιο, βεραμάν και βαμβακερά ή λινά υφάσματα για τις επενδύσεις τους και τα μαξιλάρια. Τα συγκεκριμένα έπιπλα αρκετοί τα φοβούνται λόγω του όγκου τους - δηλαδή θεωρούν ότι καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ισχύει το αντίθετο, επειδή έχουν ψηλά πόδια αφήνουν ελεύθερο χώρο γύρω τους. Επίσης, συνήθως έχουν πλούσια μαξιλάρια, ενώ η πλάτη και τα μπράστα τους δεν είναι μασίφ ξύλο. Συνεπώς, δείχνουν πολύ πιο ανάλαφρα από οποιοδήποτε άλλο, π.χ., καναπέ.

Τέλος, μια τρίτη λύση είναι ο συνδυασμός των παραπάνω. Ετσι, μπορείτε να κρατήσετε τα βασικά έπιπλα σε ουδέτερα χρώματα και να επιλέξετε το χρώμα για τα μικρότερα, τα βοηθητικά έπιπλα, π.χ. το κομοδίνο ή το side table. Συμπληρώστε το σύνολο με μαξιλάρες για το δάπεδο και διακοσμητικά μαξιλάρια σε όμορφα χρώματα, διακοσμήστε με γυάλινα βάζα σε έντονο μπλε, κίτρινο, κόκκινο χρώμα για να δώσετε ένταση εκεί ακριβώς που τη χρειάζεστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τι Χρώμα να Βάψω το Υπνοδωμάτιο για να Δείχνει Μεγαλύτερο;»

.

Η φίλη μας Βούλα Αυγεροπούλου από την Καλαμάτα μας ρωτάει τι χρώμα να βάψει το υπνοδωμάτιό σας για να δείχνει μεγαλύτερο!

«Πώς μπορώ να διακοσμήσω τον χώρο γύρω από έναν μαύρο καναπέ;»

.

Απαντάμε στην αναγνώστριά μας, Ελένη Φωτίου, από την Κύπρο.

"Κόκκινος τοίχος: Πώς να τον διακοσμήσω";

.

«Στο υπνοδωμάτιό μου ο ένας τοίχος, είναι βαμμένος με κόκκινο χρώμα... Το δερμάτινο κρεβάτι είναι μαύρο όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα... Τι άλλα χρώματα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω π.χ σε μαξιλάρια; Τι μπορώ να βάλω στον κόκκινο τοίχο για να τον διακοσμήσω»;

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

.

Αν νομίζετε πως το σαλόνι σας είναι μονότονο διαβάστε την απάντηση που δώσαμε στον Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα, για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος το χρώμα που του λείπει.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς να βάλω ένα γραφείο μέσα στο καθιστικό μου;»