Καθαρίστε το Μπάνιο σας σε Βάθος σε 7 Βήματα! 

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Καθαρίστε το Μπάνιο σας σε Βάθος σε 7 Βήματα! 

Πόσο βρώμικο είναι το μπάνιο σας; Ποια είναι τα σημεία του που πρέπει να καθαρίζετε πάση θυσία; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε. 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Charles Gebra, που έχει κάνει πολλές μελέτες πάνω στα οικιακά βακτήρια έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το μπάνιο είναι ο πιο βρώμικος χώρος του σπιτιού. Και εμείς συμφωνούμε απόλυτα μαζί του.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος για να το καθαρίζετε;

Ντους και Μπανιέρα Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω. Για να καθαρίσετε το τηλέφωνο γεμίστε με λευκό ξίδι μια πλαστική σακούλα, βάλτε το τηλέφωνο μέσα στην σακούλα και στερεώστε με ένα λαστιχάκι. αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ έτσι ώστε να δράσει το ξίδι. Αφαιρέστε τη σακούλα το πρωί και ξεβγάλτε με νερό.

Για να καθαρίσετε τις κουρτίνες της μπανιέρας βάλτε τις κανονικά στο πλυντήριο ρούχων μαζί με μερικές παλιές πετσέτες.

Για τις πόρτες της ντουζιέρας φτιάξτε μια πάστα από λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα. Απλώστε το μείγμα στην πόρτα (θα σταθεί γιατί θα είναι παχύ). Αφήστε το να κάτσει για μια ώρα και έπειτα περάστε την πόρτα με ένα πανάκι μικροϊνών. Ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι μικροϊνών.

Το καθάρισμα της μπανιέρας είναι πιο εύκολο. Ένα εβδομαδιαίο πλύσιμο με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό θα την κάνει να λάμπει.

Αρμοί Για το καθάρισμα των αρμών θα χρειαστείτε μια παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα κατευθείαν στη χλωρίνη και τρίψτε. Ξεπλύντε καλά με νερό. Επίσης φροντίζετε να αερίζεται το μπάνιο σας όσο καθαρίζετε με χλωρίνη τους αρμούς.

Μια παλιά οδοντόβουρτσα θα καθαρίσει τέλεια τους αρμούς σας.

Πλακάκια, τοίχοι και ταβάνι Ξεκινήστε ψεκάζοντας τα πλακάκια, τους πάγκους, τους τοίχους και το ταβάνι με ένα καθαριστικό για όλες της χρήσεις και ανοίξτε το ντους με το ζεστό νερό έτσι ώστε το μπάνιο να γεμίσει υδρατμούς για περίπου 5 λεπτά. Κλείστε τη βρύση και αφήστε το απορρυπαντικό και οι υδρατμοί να κάνουν τη δουλειά τους για 20 λεπτά. Έπειτα περάστε όλες τις επιφάνειες με ένα καθαρό, βαμβακερό πανί. Για να φτάσετε τα πιο ψηλά σημεία χρησιμοποιήστε μια καθαρή σφουγγαρίστρα με μικροϊνες. Περάστε και το πάτωμα αλλά αφήστε το τελευταίο.

Φτιάξτε το Τέλειο Καθαριστικό Μπάνιου με 2 Υλικά από την Κουζίνα (VIDEO)

Ψεκάστε τα πλακάκια, τους πάγκους, τους τοίχους και το ταβάνι με ένα καθαριστικό για όλες της χρήσεις και ανοίξτε το ντους με το ζεστό νερό έτσι ώστε το μπάνιο να γεμίσει υδρατμούς.

Νιπτήρας Ρίξτε στις σωληνώσεις λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα και έπειτα συμπληρώστε με ζεστό νερό. Με ξίδι μπορείτε να καθαρίσετε και τη βρύση του νιπτήρα.

Με λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα θα λάμψουν οι σωληνώσεις του νιπτήρα σας.

Τουαλέτα Ξεκινήστε ρίχνοντας 1 φλ. μαγειρική σόδα μέσα στη λεκάνη. Αφήστε την να κάτσει για μερικά λεπτά. Τρίψτε με το πιγκάλ και τραβήξτε το καζανάκι. Για να καθαρίσετε το πιγκάλ ρίξτε το μέσα στην λεκάνη και ρίξτε και λίγη χλωρίνη. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το εκεί για 10-20 λεπτά. Έπειτα τραβήξτε και πάλι το καζανάκι.

Πετσέτες μπάνιου Αλλάζετε τις πετσέτες του μπάνιου σας μια φορά στις 3-4 μέρες. Βγάζετε τις βρεγμένες πετσέτες στον ήλιο να στεγνώνουν. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και τα γατζάκια από τα οποία τις κρεμάτε. Τέλος, αποφεύγετε να τις κρεμάτε κοντά στην λεκάνη της τουαλέτας.

Οι πετσέτες μπάνιου πρέπει να αλλάζονται μια φορά στις 3-4 μέρες.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Συνήθειες που Πρέπει να Αποκτήσετε για να Έχετε Πάντα Καθαρό το Μπάνιο

.

Απαλλαχθείτε από το δύσκολο καθάρισμα του μπάνιου, ακολουθώντας μερικές απλές συνήθειες.

6 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Αλάτι

.

Με λίγο χοντρό αλάτι μπορείτε να κάνετε 6 αντικείμενα στο σπίτι σας να λάμψουν.

Πεντακάθαρο Σπίτι σε 1 Ώρα: Τα Βήματα που Πρέπει να Ακολουθήσετε

.

Συνδυάστε την τεχνική με την κατάλληλη μέθοδο για ένα πεντακάθαρο σπίτι μια μόλις ώρα! 

6 Πράγματα που Πρέπει να Καθαρίζετε πιο Συχνά στο Σπίτι

.

Διαβάστε ποια είναι για να μην σας ξεφύγει τίποτα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι Βασικοί Κανόνες Διακόσμησης που Πρέπει να Γνωρίζετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πλυντήριο πιάτων
Έτσι Βάζουν Πλυντήριο Πιάτων οι Ειδικοί!