Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

Η παλαιότητα, η κατασκευή των κτιρίων και η έλλειψη θερμομόνωσης είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού.

Η σωστή θερμομόνωση μειώνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, κάνει το σπίτι σας υγιές και εσάς ευσυνείδητους πολίτες, καθώς το σπίτι σας θα επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον. Τα βασικά στοιχεία ενός κτιρίου που πρέπει να προσεχτούν, όταν αναφερόμαστε στη θερμομόνωση του κελύφους, είναι η ταράτσα και οι περιμετρικοί τοίχοι, φυσικά την ίδια βαρύτητα έχουν το υπόγειο και η πυλωτή.

Η ταράτσα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας, γι΄αυτό πρέπει να ελέγχεται συστηματικά και αν διαπιστωθεί πρόβλημα να μονωθεί. Η μόνωση μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση εξηλασμένης (ελαφριές πλάκες πολυστερίνης) ή διογκωμένης πολυστερίνης (φελιζόλ), με πετροβάμβακα, υαλοβάμβακα, φελλό ή μονώσεις κυτταρίνης (παράγονται από ανακυκλωμένο χαρτί).

jkhvdshfs

Ενημερωθείτε αν μπορείτε να μπείτε στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' οίκον.

Μια ακόμα ασφαλιστική δικλείδα είναι οι φυτεμένες πράσινες ταράτσες, οι οποίες προσφέρουν εκτός από όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα επιπλέον θερμομόνωση και προστασία των υλικών.

Για καλύτερο θερμομονωτικό αποτέλεσμα, επενδύονται με μόνωση και οι περιμετρικοί τοίχοι ώστε να προστατεύεται πλήρως το κτίριο. Στην περίπτωση αυτή τα υλικά της επένδυσης θα  πρέπει να σοβατιστούν στη συνέχεια με ειδικούς σοβάδες, ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές και αδιαπέραστο περίβλημα, το οποίο τα προστατεύει και δεν αφήνει τη θερμότητα να συσσωρεύεται στην επιφάνειά τους αλλά τη διοχετεύει ξανά στο περιβάλλον.

H μόνωση στα υπόγεια είναι προτιμότερο να πραγματοποιηθεί στο στάδιο της κατασκευής. Φυσικά μπορεί να γίνει αργότερα, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει εσωτερικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα υλικά της θερμομόνωσης εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς, π.χ. πυροπροστασία, ηχομόνωση κ.λπ.

Ένας ακόμα χώρος που αν μονωθεί θα νιώσετε τη διαφορά είναι η πυλωτή. Τα στοιχεία τα οποία μπορείτε να προστατέψετε είναι η πλάκα, τα δοκάρια και οι κολόνες, ώστε να μη δημιουργούνται θερμογέφυρες.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση, μπορείτε να μπείτε στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Kατ’ οίκον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για τις Ψευδοροφές

.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε ψευδοροφές με ενδιαφέρον.

Η πέτρα ως δομικό υλικό

.

Η πέτρα απαιτεί μικρή συντήρηση, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο χρόνο με ισχυρή αντισεισμικότητα και δεν είναι τυχαίο που αυτό το εξαιρετικό υλικό συμβολίζει ιδέες για καταφύγιο και μονιμότητα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα

.

Πληροφορίες για τη σωστή επιλογή κουφωμάτων και συνεπώς για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τσιμέντο: Το πιο παλιό νέο υλικό

.

Bαρύ, στιβαρό, ανθεκτικό, τραχύ, είναι κατάλληλο για επενδύσεις, διαχωριστικά, διακοσμήσεις αλλά για να μην το ξεχνάμε είναι το πιο γνωστό δομικό υλικό. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως επένδυση τοίχων.

7 Οικονομικά Υλικά που Μπορούν να Μεταμορφώσουν το Εσωτερικό του Σπιτιού σας

.

Αυτά τα υλικά θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε το εσωτερικό του σπιτιού σας εύκολα και οικονομικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ενέργεια: Σχεδιάστε σωστά το σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μωρό με (οικολογικές) ευαισθησίες