Τι άλλο Ανακάλυψε ο Νεύτωνας πέρα από το Νόμο της Βαρύτητας; Δεν πάει ο Νους σας!

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

Τι άλλο Ανακάλυψε ο Νεύτωνας πέρα από το Νόμο της Βαρύτητας; Δεν πάει ο Νους σας!

Ο Νεύτωνας θεωρείται ο "πατέρας της φυσικής" αλλά είναι και εφευρέτης μίας πολύ διαδεδομένης... τρύπας, επειδή τον ενοχλούσαν οι γάτες του!

Αν νομίζετε ότι ο Σερ Ισαάκ Νεύτων (Sir Isaac Newton) είχε το μυαλό του μόνο στο νόμο της βαρύτητας και σε άλλα δύσκολα πρβλήματα φυσικής, τότε μάλλον δεν γνωρίζετε όλες τις ανακαλύψεις του. Ο "πατέρας της φυσικής", όταν δεν σκεφτόταν λύσεις για σύνθετα μαθηματικά προβλήματα, θεωρίες για το σύμπαν και άλλες μεγάλες ιδέες, ανακάλυψε και κάτι ακόμα. Είναι τόσο απλό και καθημερινό, που όχι μόνο εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο το έχουν, αλλά έχει επίσης λύσει πολλά καθημερινά προβλήματα όχι μόνο για εμάς τους ανθρώπους, αλλά και τις... γάτες!

CatDoor02_thehomeissue

Σερ Ισαάκ Νεύτων.

Καλωσορίστε τη γάτα σας στο σπίτι…

Ο Νεύτωνας δεν παντρεύτηκε και κράτησε ελάχιστες φιλίες όμως άφηνε αρκετό χώρο στην ζωή του για γάτες και σκύλους. Πολλοί ιστορικοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως μεγάλο φιλόζωο και υπάρχει μια ιστορία που συνδέει το σπουδαίο όνομα του με το πορτάκι για τις γάτες. Λένε πως στο πανεπιστήμιο του Cambridge οι γάτες του τον αποσπούσαν από την δουλειά του και τα πειράματά του διακόπτονταν συνεχώς αφού έπρεπε κάθε λίγο να τους ανοίγει την πόρτα. Κάλεσε τον ξυλουργό του πανεπιστημίου και του ζήτησε να ανοίξει δύο τρύπες χαμηλά στην πόρτα, μία πιο μεγάλη για την μητέρα γάτα και μία πιο μικρή για τα γατάκια. Φυσικά αφού τα μικρά γατάκια ακολουθούσαν την μαμά τους μέσα από την μεγάλη τρύπα η μικρότερη τρύπα δεν ήταν χρήσιμη.

CatDoor03_thehomeissue

Ευτυχισμένη γάτα είναι η ανεξάρτητη γάτα.

Αυτές οι δύο τρύπες σε μία από τις πόρτες του διάσημου πανεπιστημίου υπήρχαν για αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του Sir Isaac Newton και αυτή ήταν η απόδειξη ότι το διάσημο πορτάκι για τις γάτες που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές χώρες μέχρι σήμερα ήταν δική του εφεύρεση. Και μπορεί σαν σύλληψη το «νευτωνιανικό» πορτάκι να φαίνεται μια πολύ απλή ιδέα αλλά - εκτός αν άρεσε σε κάποιον στο Cambridge να ανοίγει τυχαίες τρύπες στις πόρτες - φαίνεται πως ένα σπουδαίο μυαλό σκέφτηκε το πιο πρακτικό "αξεσουάρ" για γάτες, το οποίο ακόμα και σήμερα εκατομμύρια φιλόζωοι επιλέγουν να τοποθετήσουν στην πόρτα τους.

Δείτε κι άλλα απίστευτα κτίρια και παράξενα σπίτια που θα σας κάνουν να πείτε “Oh My God!” πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό Είναι το πιο Περίεργο Τραπέζι για την Κουζίνα σας

.

Πραγματικά απορούμε ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτού του τραπεζιού.

Κιμ Καρντάσιαν: Σπίτι με μεγάλη... περιφέρεια

.

Το νέο σπίτι της Κιμ Καρντάσιαν και του συζύγου της είναι τεράστιο, πολυτελές, χλιδάτο και γεμάτο υπερβολές και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού μιλάμε για ένα ζευγάρι που του αρέσει τόσο πολύ να απασχολεί τα media με κάθε του κίνηση.

Πόσες θερμίδες καίτε καθ' οδόν για τη δουλειά σας

.

Μάθετε πόσες θερμίδες καίτε πηγαίνοντας στη δουλειά σας.

Παράξενες Εφευρέσεις που θα σας Κάνουν να Γελάσετε

.

Αυτές οι εφευρέσεις είναι τόσο περίεργες που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως έχουν λόγω ύπαρξης. Κάποιες βέβαια είναι αρκετά διασκεδαστικές.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Ξαναβγάλετε Μαλλιά Μέσα σε 10 Μέρες (θα Χρειαστείτε μόνο 3 Υλικά)!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Ενδείξεις ότι "Πάσχετε" από Χ.Α.