Ανακαίνιση... εκ θεμελίων

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Ανακαίνιση... εκ θεμελίων

Όλες οι κατοικίες – ακόμα και οι καλύτερες – κάποια στιγμή θα χρειαστούν ανακαίνιση, για να εκσυγχρονιστούν από πλευράς ποιότητας διαβίωσης, αισθητικής, λειτουργικότητας αλλά και ασφάλειας. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να νιώθετε άνετα μέσα στο σπίτι σας.

Μια ανακαίνιση απαιτεί μια σειρά από συσχετιζόμενες εργασίες με συγκεκριμένους στόχους, όπως η τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών και των περιορισμών κόστους, χρόνου και ποιότητας. Τα στάδια των εργασιών για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι:

  • Αξιολόγηση της κατάστασης σύμφωνα και με τα αρχιτεκτονικά σχέδια.
  • Καταγραφή ζημιών από χρήση, κατάστασης δικτύων εξυπηρέτησης (ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, ηλεκτρικά) και τρόποι αποκατάστασης.
  • Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να γίνει η αποκομιδή των άχρηστων υλικών, δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων μεταφοράς των υλικών.
  • Βιοκλιματικός σχεδιασμός: Αρχιτεκτονικές ιδέες, εργασίες, υλικά, κόστος.
  • Δείτε αν μπορείτε να προχωρήσετε και σε ενεργειακή αναβάθμιση βελτιώνοντας ή τοποθετώντας μόνωση, ηλιακά συστήματα για ψύξη-θέρμανση, συστήματα σκίασης, εγκατάσταση φυσικού αερίου.
  • Αν συνεργαστείτε με αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές για την ανακαίνιση, φροντίστε να υπογράψετε μαζί τους ένα είδος ιδιωτικού συμφωνητικού. Εκεί θα αναγράφεται η γενική περιγραφή του έργου, το ονοματεπώνυμο του ανάδοχου του έργου και το δικό σας σαν ιδιοκτήτη.
  • Επίσης οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις του κατασκευαστή απέναντι στον ιδιοκτήτη και τα χρονικά όρια παράδοσης.
  • Η πλήρης τεχνική περιγραφή του έργου, με λεπτομερή καταγραφή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε μέρος του έργου (π.χ. στους τοίχους, τις οροφές, τα κουφώματα, τις εγκαταστάσεις κ.λπ.) και επισυνάπτονται τα σχέδια και οι μελέτες του έργου.
  • Τέλος, αναγράφεται το συνολικό τίμημα του έργου, η προκαταβολή και οι επί μέρους πληρωμές με βάση την πρόοδο εργασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάνιο: Ολική ανακαίνιση

.

Για να ξέρετε σε τι νερά θα κολυμπήσετε δίχως να πνιγείτε.

Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

.

Τις σκάλες εσωτερικού χώρου τις χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά, άλλοι στο σπίτι και άλλοι στη δουλειά. Και όπως όλα τα πράγματα, έχουν και αυτές τα (μικρά) μυστικά τους.

Πώς να Ανανεώσετε το Δάπεδο Χωρίς να Αφαιρέσετε το Παλιό

.

Το δάπεδο μεταμορφώνει σημαντικά την εικόνα του χώρου. Μεταμορφώστε το με την ιδέα που σας δίνουμε.

Δείτε 2 Τρόπους για να Βάψετε Ολομόναχοι το Χαλί σας (VIDEO)

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βάψετε το χαλί σας μόνοι σας.

7 Μοναδικές Ιδέες για να Κρύψετε τον «Άσχημο στο Μάτι» Πίνακα του Ρεύματος

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες ιδέες για να κρύψετε τον πίνακα του ρεύματος.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα μυστικά της σοφίτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Bamboo... Το αγαπημένο