Χρώματα που μας… ζεσταίνουν

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΥΛΙΚΑ, VIDEOS, ΓΕΝΙΚΑ, ΧΡΩΜΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ


 

Η ηλιακή μπογιά, δηλαδή ένα χρώμα που παράγει ενέργεια με τον ήλιο, είναι πραγματικότητα και τη δημιούργησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Notre Dame.

Η συγκεκριμένη λοιπόν μπογιά αποτελείται από κβαντικές τελείες διοξειδίου με επικάλυψη θειούχου καδμίου ή σεληνιούχου καδμίου διαλυμένα σε νερό και αλκοόλη. Μόλις το χρώμα τοποθετηθεί επάνω σε ένα αγώγιμο υλικό και εκτεθεί στο φως παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το προϊόν μπορεί να βελτιωθεί με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ωστόσο μπορεί να παραχθεί μαζικά, με καλές ιδιότητες και σε πολύ προσιτή τιμή.

Το μείγμα της δημιουργήθηκε με τη χρήση ημιαγώγιμων νανοσωματιδίων από τους εφευρέτες του Κέντρου Νάνο-Επιστημών και Τεχνολογίας του Notre Dame. «Η καλύτερη ενεργειακή απόδοση, κατά τη μετατροπή, που έχουμε φτάσει είναι 1%, η οποία είναι αρκετά μικρότερη από τις συνηθισμένες αποδόσεις 10-15% των εμπορικών ηλιακών κυψελών πυριτίου», εξηγεί. Ωστόσο θεωρείται ότι εφόσον η αποδοτικότητα του υλικού βελτιωθεί κι άλλο στο μέλλον, η «πάστα» θα μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ενός κτιρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενέργεια: Σχεδιάστε σωστά το σπίτι

.

Ο σχεδιασμός των κτιρίων, τα υλικά κατασκευής, οι πόρτες και τα παράθυρα που επιλέγετε, είναι αποφασιστικής σημασίας για έναν άνετο τρόπο ζωής.

«Τα οικολογικά χρώματα είναι πράγματι ασφαλή για την υγεία μου;»

.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, έχετε ανάγκη από λίγη ανανέωση; Αν αυτή συνδέεται με ένα πινέλο στο χέρι, τότε διαβάστε παρακάτω όλη την αλήθεια για τις οικολογικές μπογιές!

Αυτή Είναι η Εκπληκτική Μπογιά που Αλλάζει Χρώμα στους Τοίχους με το Πάτημα ενός Κουμπιού

.

Η μπογιά που αλλάζει χρώματα είναι εδώ! Όχι μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά και ανάλογα με τη μόδα, τη διάθεση και την ψυχολογία σας!

Φωτοβολταϊκά: 5 βήματα για την εγκατάστασή τους

.

Ενέργεια και φως για όλο το σπίτι με τη δύναμη του ήλιου.

Αυτά Είναι τα 5 Καλύτερα Χρώματα για την Κουζίνα σας

.

Δείτε τα χρώματα που επιλέγουν πάντα οι διακοσμητές για τις κουζίνες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δροσιά χωρίς κλιματιστικό! (video)
More in ECO LIVING, VIDEOS, ΓΕΝΙΚΑ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ, ΥΛΙΚΑ, ΧΡΩΜΑ
Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

Η παλαιότητα, η κατασκευή των κτιρίων και η έλλειψη θερμομόνωσης είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού.

Close