«Πώς μπορώ να καθαρίσω τον απορροφητήρα μου εύκολα και γρήγορα;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

«Πώς μπορώ να καθαρίσω τον απορροφητήρα μου εύκολα και γρήγορα;»

Η αναγνώστριά μας, Κατερίνα Αναγνωστοπούλου από την Ξάνθη, θέλει να μάθει πώς μπορεί να καθαρίσει τον απορροφητήρα της γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο.

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα είναι πολύ σημαντική υπόθεση αν θέλετε να έχετε μυρωδάτη κουζίνα που να μην μυρίζει όλη την ώρα ανάλογα με το φαγητό που μαγειρεύετε. Για να είναι, όμως, καθαρός ο απορροφητήρας σας θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία που σας παραθέτουμε παρακάτω.

Συχνότητα καθαρισμού

Καθαρισμός 4 βημάτων: 1 φορά τον μήνα

Εξωτερικός καθαρισμός απορροφητήρα: Καθημερινά ή τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα

Σήμερα είναι η μέρα καθαρισμού του απορροφητήρα αλλά δείτε και μερικά ακόμα Σημεία που Ξεχνάτε να Καθαρίσετε Στην Κουζίνα (και δεν θα Έπρεπε)

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα σας πρέπει να γίνεται τακτικά.

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα σας πρέπει να γίνεται τακτικά.

Βήμα 1ο: Βγάλτε τον απορροφητήρα από το ηλεκτρικό ρεύμα Αν δεν μπορείτε να βρείτε τη σύνδεση, κλείστε απλά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, κατεβάζοντας τον γενικό διακόπτη ρεύματος.

Βήμα 2ο: Αφαιρέστε όλα αυτά που πρέπει να καθαρίσετε Βγάλτε το μεταλλικό προστατευτικό πλέγμα και τα φίλτρα, καθώς αυτά είναι τα 2 πράγματα που χρειάζονται καθαρισμό και τακτική συντήρηση, εκτός από το εσωτερικό του απορροφητηρα που θα καθαρίσετε τοπικά.

Βήμα 3ο: Καθαρίστε τον απορροφητήρα εσωτερικά Πάρτε ένα πανάκι και βάλτε οινόπνευμα. Καθαρίστε το εσωτερικό μέρος  του απορροφητήρα με το πανάκι και αποφύγετε βαριά απορρυπαντικά που μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό (παρά καλό) στον απορροφητήρα σας.

Το φίλτρο σας πριν τον καθαρισμό θα δείχνει κάπως έτσι.

Το φίλτρο σας πριν τον καθαρισμό θα δείχνει κάπως έτσι.

Βήμα 4ο: Η ώρα των φίλτρων Αρχικά θα πρέπει να δείτε τι είδους φίλτρα έχετε για να τα καθαρίσετε ανάλογα με το είδος τους. Εύκολο Tip: Διώξτε τα Λίπη από το Φίλτρο του Απορροφητήρα Φυσικά!

Μεταλλικά φίλτρα Τα μεταλλικά φίλτρα καθαρίζονται με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Δεν έχουν πάνω άσπρο συνθετικό φίλτρο. (Σε περίπτωση που έχουν, βγάλτε το άσπρο φίλτρο και αντικαταστήστε με καινούριο). Βάλτε πάνω στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε το να ζεσταθεί. Λίγο πριν τη βράση του νερού τοποθετήστε 2 κ.σ. μαγειρική σόδα ρίχνοντας πρώτα το ένα κουταλάκι και μετά από λίγο το δεύτερο (γιατί δημιουργείται αφρός). Βάλτε τα φίλτρα μέσα στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τα και από την άλλη μεριά. Στη συνέχεια βγάλτε τα φίλτρα από την κατσαρόλα κρατώντας τα με μια πετσέτα και τρίψτε τα εναπομείναντα λίπη με ένα σφουγγαράκι στον νεροχύτη. Θα δείτε πως τα λίπη θα εξαφανιστούν πανεύκολα χωρίς πολύ τρίψιμο.

Καθαρός απορροφητήρας σημαίνει καλός εξαερισμός της κουζίνας!

Καθαρός απορροφητήρας σημαίνει καλός εξαερισμός της κουζίνας και καλύτερη απομάκρυνση των δυσάρεστων μυρωδιών.

Ο καθαρισμός του απορροφητήρα δεν θα σας πάρει πάνω από 1 ώρα. Δείτε εδώ 7 ακόμα Δουλειές Σπιτιού Όταν Έχετε Μόνο 1 Ώρα στη διάθεσή σας!

Tip Φυσικά υπάρχει και η ακόμα πιο εύκολη λύση του να βάλετε τα φίλτρα μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση τους αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε καθαρές πετσέτες και τοποθετήστε τα και πάλι στη θέση τους. Το μόνο αρνητικό αυτού του τρόπου καθαρισμού είναι πως αυτή η μέθοδος δεν βοηθάει στο εσωτερικό καθαρισμό του απορροφητήρα. Σε αντίθεση, η προηγούμενη μέθοδος με την κατσαρόλα καθαρίζει ταυτόχρονα και το εσωτερικό του απορροφητήρα καθώς με τους υδρατμούς που βγαίνουν από την κατσαρόλα μαλακώνουν τα λίπη εσωτερικά της συσκευής και βγαίνουν πιο εύκολα.

Εναλλακτική λύση Μπορείτε επίσης να γεμίσετε τον νεροχύτη με ζεστό νερό, 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και λίγο υγρό πιάτων. Βάλτε μέσα τα φίλτρα σας, αφήστε τα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγαράκι.

Φίλτρα υαλοβάμβακα και άνθρακα Αυτά τα δύο είδη φίλτρων δεν πλένονται αλλά αλλάζονται κάθε 2-4 μήνες. Τα φίλτρα άνθρακα υπάρχουν σε καταστήματα που πουλάνε απορροφητήρες ενώ τα φίλτρα υαλοβάμβακα μπορείτε να τα βρείτε ακόμα και σε σούπερ μάρκετ.

Μεγάλες συμβουλές για... μικρές κουζίνες

Βήμα 5ο: Καθαρίστε τον απορροφητήρα σας εξωτερικά Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι με λίγο νερό για να καθαρίσετε τον απορροφητήρα σας εξωτερικά. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε στο πανάκι και λίγο υγρό πιάτων, προσέχοντας να μην τρίβετε με μανία στο σημείο που βρίσκονται οι διακόπτες και τα κουμπιά χρήσης του απορροφητήρα.

Για τις γυάλινες επιφάνειες χρησιμοποιήστε μείγμα ξιδιού, νερού και αιθέριου ελαίου.

Για τις γυάλινες επιφάνειες χρησιμοποιήστε μείγμα ξιδιού, νερού και αιθέριου ελαίου.

Tip Αν η εξωτερική επιφάνεια του απορροφητήρα σας είναι γυάλινη χρησιμοποιήστε ένα μείγμα για γυάλινες επιφάνειες. Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι 2 φλ. νερό, 2 κ.σ. ξίδι και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ψεκάστε πάνω σε ένα πανάκι και καθαρίστε με αυτό την γυάλινη επιφάνεια της συσκευής σας.

Και επειδή εκτός από την καθαριότητα της κουζίνας μας ενδιαφέρει και το στιλ της δείτε Εδώ 10 Σίγουρους Τρόπους για να Κάνετε την Κουζίνα σας να Δείχνει πιο Ακριβή!

Προσοχή! Τα παραπάνω βήματα καθαρισμού είναι κατάλληλα για τους περισσότερους απορροφητήρες αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε και τις οδηγίες χρήσεις της συσκευής ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα κάνετε κάτι που θα βλάψει τον απορροφητήρα σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DIY του Λεπτού: Φτιάξτε Πανεύκολα τα πιο Όμορφα Κηροπήγια για το Εορταστικό Τραπέζι

.

Μερικά στολίδια, κεριά και ποτήρια κρασιού είναι όλα όσα θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τα πιο όμορφα και ξεχωριστά κηροπήγια!

Τips για να Διατηρήσετε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Φρέσκο για Περισσότερες Μέρες

.

Τα καλύτερα tips για να διατηρήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο φρέσκο για περισσότερες μέρες.

Οι 7 πιο Πρωτότυπες Βασιλόπιτες που Έχουμε Δει

.

Αυτά είναι τα πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα σχέδια για βασιλόπιτες.

10+1 Στιλάτα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα που θα σας Εντυπωσιάσουν

.

Αυτά είναι τα top trends στη διακόσμηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων φέτος τον χειμώνα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πορτιέρες
Πορτιέρες: η Δυναμική Επιστροφή μιας Ξεχασμένης Τάσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σιδέρωμα
6 Μεγάλα Λάθη που Κάνετε Όταν Σιδερώνετε και Πώς να τα Διορθώσετε!
More in TIPS, ΣΠΙΤΙ
πορτιέρες
Πορτιέρες: η Δυναμική Επιστροφή μιας Ξεχασμένης Τάσης

Οι πορτιέρες εμφανίστηκαν πριν από πολλούς αιώνες και επιστρέφουν για να ξαναμπούν στα σπίτια.

Close