6 Tips του Φενγκ Σούι που θα Φέρουν Καλή Ενέργεια στο Καθιστικό σας

Κατηγορίες: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

6 Tips του Φενγκ Σούι που θα Φέρουν Καλή Ενέργεια στο Καθιστικό σας

Από την επιλογή των φυτών που θα φέρουν καλή τύχη και ευημερία μέχρι την επιλογή των κατάλληλων έργων τέχνης που θα σας εμπνεύσουν και θα φέρνουν τα μέλη της οικογένειάς σας κοντά, ψάχνουμε πάντα τους καλύτερους τρόπους για να φέρουμε καλή ενέργεια στο σπίτι σας μέσα από την αρχαία κινεζική τέχνη του Φενγκ Σούι.

Παρακάτω θα βρείτε 6 tips που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το καθιστικό σας και να φέρετε στο εσωτερικό του καλή ενέργεια που θα δημιουργήσει ένα πολύ θετικό περιβάλλον.

Αυτό Είναι Σύμφωνα με το Feng Shui το Αντικείμενο που Πρέπει να Βγάλετε από το Υπνοδωμάτιο!

Λάβετε υπόψη τη λειτουργικότητα Πριν ξεκινήσετε να διαλέγετε έπιπλα σκεφτείτε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιείτε το καθιστικό σας. Θα είναι ο χώρος που θα κάνετε τα χόμπι σας; Ο χώρος που διασκεδάζετε; Που θα δουλεύετε ή θα τρώτε γεύματα; Που θα κοιμάστε; Ή όλα τα παραπάνω; Αυτό θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε τι έπιπλα έχετε ανάγκη και έπειτα να αποφασίσετε την καλύτερη διάταξη στον χώρο.

Να τι Πρέπει να Κάνετε αν το Κρεβάτι σας Είναι Κοντά στην Πόρτα του Δωματίου

Για καλό Φενγκ Σούι είναι σημαντικό η ροή της κίνησης ανάμεσα από τα έπιπλα να είναι ανεμπόδιστη. Μεγάλη σημασία έχει επίσης το σημείο που θα τοποθετήσετε τον καναπέ σας – σύμφωνα με τους κανόνες πρέπει να βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο απ’ όπου θα μπορείτε να δείτε οποιονδήποτε μπαίνει στο καθιστικό. Όσον αφορά την τηλεόραση προσπαθήστε να μην την βάλετε πάνω το τζάκι για να του επιτρέψετε να γίνει το σημείο εστίασης του χώρου.

φενγκ σούι

Πριν ξεκινήσετε να διαλέγετε έπιπλα σκεφτείτε με ποιους τρόπους θέλετε να χρησιμοποιείτε το καθιστικό σας.

Αγκαλιάστε το χρώμα Αναλόγως ποια μέθοδο του Φενγκ Σούι χρησιμοποιείτε, τα χρώματα εξαρτώνται από τον προσανατολισμό του σπιτιού. Αν, για παράδειγμα, το καθιστικό σας βλέπει τον νότο, τότε τα προτεινόμενα χρώματα είναι τα θερμά: κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα ή ακόμα ροζ και μωβ. Προσέξτε όμως: παρόλο που το χρώμα είναι επιθυμητό, μην το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες ποσότητες. Μπορείτε να έχετε ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και να βάλετε σε αρκετά σημεία του χώρου χρώμα μέσα από έργα τέχνης, χαλιά ή διακοσμητικά μαξιλάρια.

φενγκ σούι

Παρόλο που το χρώμα είναι επιθυμητό, μην το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλες ποσότητες.

5 Τρόποι για να Διώξετε την Αρνητική Ενέργεια Από το Σπίτι σας

Διαλέξτε προσεκτικά τα διακοσμητικά αντικείμενα Όσον αφορά τα αντικείμενα θα πρέπει να τα διαλέξετε προσεκτικά ώστε να έχουν ένα νόημα για εσάς. Οτιδήποτε διαλέγετε θα πρέπει να σας δημιουργεί θετικά συναισθήματα έτσι ώστε όταν το κοιτάτε να χαμογελάτε ή να νιώθετε περηφάνια, περιέργεια ή ακόμα και την αίσθηση της περιπέτειας. Σε συνειδητό και σε ασυνείδητο επίπεδο το περιβάλλον πάντα μας επηρεάζει.

φενγκ σούι

Όσον αφορά τα αντικείμενα θα πρέπει να τα διαλέξετε προσεκτικά ώστε να έχουν ένα νόημα για εσάς.

Κρεμάστε ένα καθρέπτη Αν έχετε μικρό καθιστικό τότε κρεμάστε έναν καθρέπτη. Το σημείο που θα τον κρεμάσετε είναι το κλειδί. Οι καθρέπτες έχουν τη δυνατότητα να «επεκτείνουν» ένα δωμάτιο και να το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο. Σκεφτείτε, όμως, τι θα αντανακλάται στον καθρέπτη, καθώς διπλασιάζεται η ενέργεια του πράγματος που αντανακλάται μέσα του. Επιλέξτε έναν καθρέπτη μέσα στον οποίο φαίνεται το κεφάλι, οι ώμοι και το στήθος σας ώστε να μπορεί να συλλάβει την αύρα σας.

φενγκ σούι

Το σημείο που θα κρεμάσετε τον καθρέπτη είναι το κλειδί.

Ανανεώστε κάθε Χώρο του Σπιτιού με τη βοήθεια ενός... Καθρέφτη

«Ζωντανέψτε» τα πράγματα Τα φυτά παίζουν σπουδαίο ρόλο στο καλό Φενγκ Σούι του καθιστικού γιατί φέρνουν τη δύναμη της ζωντανής ενέργειας στον χώρο. Βοηθάνε επίσης στον καθαρισμό του αέρα και δίνουν μια πινελιά μοναδική υφής με τα μοτίβα που βρίσκονται στα φύλλα τους. Μερικά φυτά που έχουν θετική ενέργεια είναι ο αγγλικός κισσός, το κρίνο, το καουτσουκόδεντρο, το μπαμπού και οι κάκτοι.

φενγκ σούι

Τα φυτά παίζουν σπουδαίο ρόλο στο καλό Φενγκ Σούι.

Απομακρύνετε την ακαταστασία Μία από τις πιο εύκολες και τις πιο απλές αρχές του Φενγκ Σούι που πρέπει να θυμάστε είναι να μην αφήνετε την ακαταστασία να συσσωρεύεται στο καθιστικό σας ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Ακόμα και η επιστήμη έχει αποδείξει πως η ακαταστασία έχει αρνητική ψυχολογική και οργανική επίδραση στο πνεύμα και στο σώμα. Άρα: απομακρύνετε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε, δεν χρησιμοποιείτε και δεν αγαπάτε.

φενγκ σούι

Μην αφήνετε την ακαταστασία να συσσωρεύεται στο καθιστικό σας ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φενγκ Σούι: Αυτό Είναι το Κατάλληλο Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο στο Σπίτι

.

Αυτό είναι το χρώμα που θα δώσει στο σπίτι σας τέλεια ενέργεια.

Φενγκ Σούι: Οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε στην Κρεβατοκάμαρα για Καλύτερη Σεξουαλική Ζωή! 

.

Για να έχετε καλύτερη σεξουαλική ζωή πρέπει να κάνετε αυτές τις αλλαγές στο υπνοδωμάτιο σύμφωνα με το φενγκ σούι.

Ανανεώστε κάθε Χώρο του Σπιτιού με τη βοήθεια ενός... Καθρέφτη

.

Αντιμετωπίστε κατά πρόσωπο τη βαρετή διακόσμηση με έξυπνες ιδέες και όπλο σας έναν καθρέφτη.

Φενγκ Σούι: 12 Σπιτικά Tips για να Αλλάξει η Τύχη σας και να Αποκτήσετε Χρήματα

.

Το φενγκ σούι εδώ και χιλιάδες χρόνια υποστηρίζει πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές του. Δοκιμάστε το, τι έχετε να χάσετε;

Φενγκ Σούι: Κάντε Αυτές τις Αλλαγές στο Σπίτι σας για να Πετύχετε τους Στόχους σας

.

Ο χώρος που ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Ιδέες για να Κάνετε το Σπίτι σας... Παριζιάνικο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι Πρέπει να Είναι Ένα Διαμέρισμα 30 τμ! 
More in ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
7 Ιδέες για να Κάνετε το Σπίτι σας... Παριζιάνικο!

Βάλτε την παριζιάνικη διακόσμηση στο σπίτι σας.

Close