Σας ανέβηκε η πίεση; Πιείτε ΑΥΤΟΝ τον χυμό

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Σας ανέβηκε η πίεση; Πιείτε ΑΥΤΟΝ τον χυμό

Ένα ποτηράκι αρκεί. 

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία, δείχνει πως ένα ποτήρι χυμού από παντζάρι καθημερινά μπορεί να επιφέρει σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση.

Το παντζάρι περιέχει υψηλά ποσά ανόργανων νιτρικών αλάτων, τα οποία στο ανθρώπινο σώμα μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου, μια ένωση που ασκεί αγγειοδιασταλτική δράση. Σημαντικές ποσότητες νιτρικών αλάτων περιέχονται και σε άλλα λαχανικά, όπως το μαρούλι και το λάχανο.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Hypertension, οι ερευνητές συγκέντρωσαν 64 εθελοντές ηλικίας 18-85 ετών. Από το σύνολο του δείγματος, το 50% λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία της υπέρτασης, χωρίς ωστόσο να έχει επιτύχει μείωση της πίεσης στα επιθυμητά επίπεδα, ενώ το υπόλοιπο 50% είχε διαγνωσθεί με αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, χωρίς όμως να ακολουθεί αντίστοιχη αγωγή.

Διαβάστε εδώ 8 συμβουλές για δυνατή καρδιά.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία κατανάλωνε ένα ποτήρι χυμού από παντζάρι καθημερινά, για διάστημα 4 εβδομάδων, ενώ στην άλλη δόθηκε ο ίδιος χυμός από τον οποίο όμως είχαν αφαιρεθεί τα νιτρικά άλατα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι εθελοντές που κατανάλωναν καθημερινά το χυμό παντζαριού παρουσίασαν μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, η οποία μάλιστα ήταν συγκρίσιμη με τη μείωση που επιφέρουν κατά μέσο όρο ορισμένα αντι-υπερτασικά φάρμακα. Για κάποιους από τους εθελοντές, η παρατηρούμενη μείωση είχε σαν αποτέλεσμα την επιστροφή της αρτηριακής τους πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα, παρατηρήθηκε βελτίωση στην ικανότητα διαστολής των αγγείων και μείωση της αρτηριακής σκληρίας κατά 20% και 10% αντίστοιχα. Μετά τη διακοπή της κατανάλωσης του χυμού, η αρτηριακή πίεση επανήλθε στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα, ενώ στους εθελοντές που κατανάλωναν το χυμό από τον οποίο είχαν αφαιρεθεί τα νιτρικά άλατα δεν παρατηρήθηκε καμία μεταβολή των παραπάνω δεικτών.

Αυτές οι 8 Φυσικές Θεραπείες είναι Καλά Κρυμμένες στην Κουζίνα σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 + 1 Πανεύκολοι Detox Χυμοί για Πρωινό και για Αποτοξίνωση

.

Αυτοί είναι κάποιοι εύκολοι χυμοί για να νιώσετε ενέργεια και ευεξία.

Αρτηριακή Πίεση: 3 Τρόποι να τη Ρίξετε ΤΩΡΑ

.

Δείτε πώς θα ρίξετε την αυξημένη σας πίεση... τώρα!

Αυτός ο Χυμός Καταπολεμά την Αϋπνία

.

Κι όμως, ένας χυμός μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διάσημοι Αρχιτέκτονες Σχεδιάζουν Απίστευτες Γυναικείες Γόβες που Μπορείτε να Εκτυπώσετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σπάνε τα νύχια σας; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε γι’αυτό!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Διάσημοι Αρχιτέκτονες Σχεδιάζουν Απίστευτες Γυναικείες Γόβες που Μπορείτε να Εκτυπώσετε!

Διάσημοι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν γόβες που όσο άβολες δείχνουν τόσο άνετες είναι!

Close