Αυτή Είναι και Επισήμως η πιο Ευτυχισμένη Χώρα στον Κόσμο!

Κατηγορίες: PLUS +, TRAVEL +

Αυτή Είναι και Επισήμως η πιο Ευτυχισμένη Χώρα στον Κόσμο!

Νέα έρευνα θα σας κάνει να αρχίσετε να ψάχνετε τρόπους να μετακομίσετε στη Νορβηγία, αφού πλέον, επίσημα, είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη. Η Νορβηγία ξεπέρασε τη Δανία στην «Αναφορά για την Παγκόσμια Ευτυχία» των Ηνωμένων Εθνών για το 2017, η οποία καταγράφει την «αντικειμενική ποιότητα ζωής».

Πίσω από την Νορβηγία, έρχονται η Δανία, η Ισλανδία και η Ελβετία.  Μέσα στο top 10 βρίσκονται ακόμα η Φινλανδία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Η Νορβηγία είναι επίσημα η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που κάνει την Νορβηγία τόσο ξεχωριστή; Εκτός από τους τομείς που πήραν υψηλή βαθμολογία, όπως η φροντίδα, η ελευθερία, η γενναιοδωρία, η υγεία, το εισόδημα και η καλή κυβερνητική πολιτική, βρίσκεται και ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο: η πρακτική που ακολουθεί η χώρα στην παραγωγή πετρελαίου.

CNN Report: Αυτές Είναι οι Καλύτερες Χώρες του Κόσμου Για να Ζήσετε Ευτυχισμένοι!

Η Νορβηγία πετυχαίνει και διατηρεί τα υψηλά ποσοστά ευτυχίας όχι λόγω του πλούτου του πετρελαίου, αλλά ακριβώς για τον αντίθετο λόγο, λέει η αναφορά. Επιλέγοντας να παράγει πετρέλαιο με αργούς ρυθμούς και να επενδύει στα έσοδα του μέλλοντος αντί να τα ξοδεύει στο παρόν, η Νορβηγία έχει προστατεύσει τον εαυτό της από τον κύκλο κρίσης που συναντούν άλλες πλούσιες οικονομίες. Για να πετύχει αυτή η πρακτική χρειάζονται υψηλά επίπεδα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινός στόχος, γενναιοδωρία και καλή πολιτική, πράγματα που η Νορβηγία κατέχει και είναι αυτά ακριβώς που την τοποθετούν στο υψηλότερο βάθρο της ευτυχίας.

Η Νορβηγία επιλέγει να παράγει πετρέλαιο με αργούς ρυθμούς και να επενδύει στα έσοδα του μέλλοντος αντί να τα ξοδεύει στο παρόν.

Αυτά τα 4 Κοινά Μοιράζονται οι ΠΙΟ Ευτυχισμένοι Λαοί του Κόσμου

Σε αντίθεση με τη Νορβηγία, η ευτυχία φαίνεται να μειώνεται στις ΗΠΑ (που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ένα από τα ευτυχισμένα μέρη του πλανήτη), οι οποίες κατέλαβαν την 14η θέση. Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν πως αυτό οφείλεται στην «μειωμένη κοινωνική στήριξη και στην αυξημένη διαφθορά».

Οι 3 πιο Οικονομικοί Προορισμοί για το 2017!

Η Αναφορά των Ηνωμένων Εθνών βασίζεται στις απαντήσεις που δίνουν 1.000 άτομα από περισσότερες από 150 χώρες, στην εξής ερώτηση: «Φανταστείτε μία σκάλα, με σκαλιά που είναι αριθμημένα από το 0 (το χαμηλότερο σκαλί) μέχρι το 10 (το ψηλότερο σκαλί). Το ψηλότερο μέρος της σκάλας αντιπροσωπεύει την καλύτερη δυνατή ζωής για εσάς και το χαμηλότερο την χειρότερη δυνατή. Σε ποιο σκαλί της σκάλας νιώθετε, εσείς προσωπικά, πως βρίσκεστε αυτή τη στιγμή;». Η αναφορά λαμβάνει επίσης υπόψη της την οικονομική δύναμη της χώρας, την κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο ζωής, την ελευθερία επιλογής, την γενναιοδωρία και την διαφθορά.

Η αναφορά λαμβάνει υπόψη της την οικονομική δύναμη της χώρας, την κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο ζωής, την ελευθερία επιλογής, την γενναιοδωρία και την διαφθορά.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πιάσετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται σε ποιο μέρος του πλανήτη θα είχατε την ευκαιρία να ζήσετε την καλύτερη ζωή, έχετε υπόψη σας πως η Νορβηγία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νούμερο 1!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν Πάει ο Νους σας Ποια Είναι τα Χειρότερα Μέρη για να Ζήσετε

.

Δείτε ποια είναι τα χειρότερα μέρη για να ζήσετε σε όλο τον κόσμο.

CNN Report: Αυτές Είναι οι Καλύτερες Χώρες του Κόσμου Για να Ζήσετε Ευτυχισμένοι!

.

Το CNN μίλησε (κι αμαρτία ουκ έχει): σε αυτές είναι οι 10 χώρες όπου θα ακούσετε τη μελωδία της ευτυχίας.

Οι 8 Πιο Ακριβές Πόλεις στον Κόσμο για να Ζήσει Κανείς

.

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο. Σκεφτείτε το πριν οργανώσετε τις επόμενες διακοπές σας!

Δείτε τι Συμβαίνει σε Αυτή την Πόλη της Νορβηγίας!

.

Ο λόγος για την πόλη με το όνομα Reine που μπορεί σ΄εμάς το όνομα της να μην λέει πολλά ωστόσο για τους Νορβηγούς αποτελεί νούμερο ένα επιλογή.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι Ήταν τα Σπίτια στην Αρχαία Ελλάδα: με Θερμομόνωση, Ενδοδαπέδια Θέρμανση και Πολλά Άλλα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Κάνετε το Κλασικό Μανικιούρ σας να Κρατήσει 14 Ημέρες!
More in BOI MEN, PLUS +, TRAVEL +
Έτσι Ήταν τα Σπίτια στην Αρχαία Ελλάδα: με Θερμομόνωση, Ενδοδαπέδια Θέρμανση και Πολλά Άλλα

Τα σπίτια στην αρχαία Ελλάδα είχαν να αντιμετωπίσουν λίγο πολύ τα προβλήματα που έχουν και τα δικά μας σήμερα με...

Close