Αυτές Είναι οι Εντυπωσιακότερες Κυλιόμενες Σκάλες του Κόσμου

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

Αυτές Είναι οι Εντυπωσιακότερες Κυλιόμενες Σκάλες του Κόσμου

Οι κυλιόμενες σκάλες πρωτοεμφανίστηκαν το 1896 και από τότε έχουν κάνει τη ζωή των ανθρώπων - που τυχαίνει να βρίσκονται σε πολυσύχναστα μέρη - πολύ πιο εύκολη.

Είναι από τις πιο μεγάλες και τις πιο ακριβές μηχανές  που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση σε αεροδρόμια, μετρό, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και άλλα δημόσια κτίρια. Κάποιες από αυτές πάντως συμβαίνει να μην είναι απλές κυλιόμενες σκάλες, αλλά ολόκληρα έργα τέχνης που εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την αρχιτεκτονική τους.

Αυτό Είναι το Πρώτο Υποβρύχιο Εστιατόριο της Ευρώπης

Atomium (Βρυξέλλες, Βέλγιο) Το Atomium αποτελεί κτίριο-ορόσημο των Βρυξελλών και χτίστηκε το 1958. Αποτελείται από μεταλλικούς σωλήνες που συνδέουν τεράστιες σφαίρες, ενώ με τις κυλιόμενες σκάλες μπορεί κάποιος να κάνει ένα μεγάλο «ταξίδι» στο εσωτερικό του. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες σκάλες κάποτε αποτελούσαν τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

κυλιόμενες σκάλες

Το Atomium αποτελεί κτίριο-ορόσημο των Βρυξελλών.

Fondaco dei Tedeschi (Βενετία, Ιταλία) Το διάσημο κτίριο της Βενετίας χτίστηκε πολύ πριν κατασκευαστεί η πρώτη κυλιόμενη σκάλα. Ωστόσο αργότερα προστέθηκε μια πραγματικά εντυπωσιακή σκάλα με κόκκινα σκαλιά και ξύλινο πλαίσιο.

κυλιόμενες σκάλες

Το διάσημο κτίριο της Βενετίας χτίστηκε πολύ πριν κατασκευαστεί η πρώτη κυλιόμενη σκάλα.

8 Πράγματα που δεν Ξέρετε για τις πιο Διάσημες Καραμέλες στον Κόσμο (M&M’s)

Public (Νέα Υόρκη) Πίσω από τις περιστρεφόμενες πόρτες του ξενοδοχείου Public στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες οι οποίες σχεδιάστηκαν από τους Herzog & de Meuron. Βρίσκονται μέσα σε μεταλλικούς κυλίνδρους που καταλήγουν στον δεύτερο όροφο. Οι καθρέπτες αντανακλούν τα χρυσά-πορτοκαλί φώτα και δημιουργούν ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό.

κυλιόμενες σκάλες

Οι κυλιόμενες σκάλες του Public σχεδιάστηκαν από τους Herzog & de Meuron.

Ginza Six (Τόκιο, Ιαπωνία) Στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Τόκιο δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να μην ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του. Και οι κυλιόμενες σκάλες του είναι από τα εντυπωσιακότερα. Εκτείνονται σε τέσσερις ορόφους και οι πολλαπλοί καθρέπτες που βρίσκονται γύρω τους δημιουργούν ένα σκηνικό που φαίνεται να ήρθε από το μέλλον.

κυλιόμενες σκάλες

Οι κυλιόμενες σκάλες του Ginza Six είναι από τα εντυπωσιακότερα σημεία του.

Το Louvre Abu Dhabi Ανοίγει τον Νοέμβριο και οι Εσωτερικοί του Χώροι Είναι Απίστευτοι

Hudson Hotel (Νέα Υόρκη) Μετά την ανακαίνιση του Hudson Hotel της Νέας Υόρκης πριν από μία δεκαετία προστέθηκαν στο σχεδιασμό οι υπέροχες κυλιόμενες σκάλες που μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία. Οι δύο σκάλες φωτίζονται από κίτρινο νέον χρώμα που αντανακλάται στα πλαίσια που τις περιβάλουν.

κυλιόμενες σκάλες

Οι σκάλες φωτίζονται από κίτρινο νέον χρώμα.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Λονδίνο) Εκτός από το τριών μέτρων απολίθωμα του Στεγόσαυρου που θα σας υποδεχτεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Λονδίνου, οι εντυπωσιακές του κυλιόμενες σκάλες θα σας κάνουν να νιώσετε πως κάνετε ταξίδι στο σύμπαν και μπαίνετε κατευθείαν στο κέντρο της γης!

κυλιόμενες σκάλες

Οι εντυπωσιακές κυλιόμενες σκάλες του μουσείου φυσικής ιστορίας θα σας κάνουν να νιώσετε πως κάνετε ταξίδι στο σύμπαν.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαστορέματα στο Σπίτι: Δείτε τα πιο Αστεία Λάθη που θα σας Φτιάξουν τη Διάθεση

.

Πραγματικά απορούμε με το τι σκεφτόντουσαν οι μάστορες που έκαναν αυτά τα λάθη. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο αστεία και πείτε μας ποιο σας άρεσε περισσότερο.

Δείτε τις Σπάνιες Φωτογραφίες από το Τρένο της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας

.

Το τρένο της βασιλικής οικογένειας σχεδιάστηκε το 1842 και είναι απίστευτα κομψό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γιατί Άραγε δεν Μπορούμε να Θυμηθούμε Ονόματα;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Να τι θα Συμβεί αν Βάλετε την Ομελέτα σας στον Φούρνο
More in OMG!, PLUS +
Γιατί Άραγε δεν Μπορούμε να Θυμηθούμε Ονόματα;

Αυτός είναι ο λόγος που δεν θυμάστε εύκολα ονόματα!

Close