Οργανώστε το Σπίτι σας με τους πιο Απλούς Τρόπους

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Οργανώστε το Σπίτι σας με τους πιο Απλούς Τρόπους

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, βλέπουμε το σπίτι μας σαν το καταφύγιό μας. Για να μπορέσει όμως να μας προσφέρει την χαλάρωση που αναζητάμε πρέπει να υπολογίσουμε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που δεν έχει σχέση με τη διακόσμηση.

Η οργάνωση και η τακτοποίηση του σπιτιού είναι εξίσου σημαντικές με τη διακόσμηση καθώς αυτές είναι που μας βοηθάνε να κάνουμε θετικές σκέψεις, να χαλαρώνουμε και να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις. Όταν όλα τα πράγματα είναι στη θέση τους αποφεύγεται ο εκνευρισμός και η σύγχυση.

Ο χειμώνας είναι από τις καλύτερες εποχές για μια σωστή οργάνωση μιας και περνάμε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού και σίγουρα θέλουμε να είναι πιο τακτικό και οργανωμένο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Αφιερώστε ένα σαββατοκύριακο σε αυτό και ξενοιάστε για όλο το χειμώνα που έρχεται.

Βασικοί κανόνες για όλους τους χώρους

  • Βγάλτε τα πάντα έξω από τα ντουλάπια πριν ξεκινήσετε την τακτοποίηση
  • Μη φοβάστε να πετάξετε ή να χαρίσετε πράγματα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Πιάνουν αρκετό χώρο, φθείρονται από το πέρασμα των χρόνων, και αφού δεν σας χρειάστηκαν μέχρι τώρα καιρός να τα αποχωριστείτε.
  • Διαχωρίστε τα πράγματά σας σκεπτόμενοι πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε. Πράγματα που είναι αναγκαία σε καθημερινή βάση θα πρέπει να είναι ευκολοπροσβάσιμα.
  • Διαχωρίστε τα αντικείμενα ανάλογα με τη χρήση τους γιατί θα πρέπει να βρίσκονται στο «σωστό» δωμάτιο του σπιτιού και όσο γίνεται να τακτοποιηθούν ανά κατηγορίες για να τα βρίσκετε πιο εύκολα.
  • Χρησιμοποιείστε έξυπνες λύσεις για να εξοικονομήσετε χώρο.

Υπνοδωμάτιο Ξεκινήστε από το υπνοδωμάτιο που έχει την περισσότερη δουλειά για να μην βαρεθείτε να το τακτοποιήσετε στο τέλος. Οι ντουλάπες συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ακαταστασία ειδικά στην αρχή του χειμώνα που γίνεται και η αλλαγή από τα καλοκαιρινά στα χειμερινά ρούχα.

7 Τρόποι με τους Οποίους το Χρώμα Βοηθάει στην Οργάνωση του Σπιτιού

thehomeissue_organwsi01

Βάλτε ράγες στην ντουλάπα σας πάνω-κάτω για να μπορείτε να κρεμάτε δύο σειρές ρούχων.

Αποθηκεύστε τα καλοκαιρινά σας ρούχα σε διαφανής κατά προτίμηση θήκες για να αναγνωρίζετε εύκολα τι περιέχουν, και βάλτε τις ψηλά. Μην τις αφήνετε μαζί με τα ρούχα που φοράτε το χειμώνα για δική σας ευκολία.

Πώς να Καθαρίσετε τη Ντουλάπα σας σαν Επαγγελματίας

Στα χειμερινά κάντε οπωσδήποτε ξεκαθάρισμα. Χαρίστε ότι δεν έχετε φορέσει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ξεχωρίστε αυτά που θα διπλώνετε σε ράφια και αυτά που θα κρεμάτε. Κάτω από τη ράγα κρέμασης πάντα υπάρχει κενός χώρος. Πείτε στο μαραγκό να σας τοποθετήσει ακριβώς από κάτω άλλη μία και διπλασιάστε έτσι το χώρο. Επίσης, το πιο σωστό είναι να βάζετε πάνω τις μπλούζες και κάτω τα παντελόνια. Τέλος, ο χρωματικός διαχωρισμός βοηθάει πολύ για να κάνετε και πιο εύκολους συνδυασμούς όταν ντύνεστε. Χοντρές κρεμάστρες βάλτε μόνα στα παλτό. Για όλα τα υπόλοιπα χρησιμποιήστε λεπτές κρεμάστρες που δεν πιάνουν χώρο.

Οργάνωση Σπιτιού: Δείτε τα Tips Αποθήκευσης που Βλάπτουν Σοβαρά τη Διακόσμηση

thehomeissue_organwsi02

Μια υπέροχη λύση είναι να βάλετε μερικά ραφάκια για εξοικονόμηση χώρου πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου.

Παπούτσια Σε ένα ανοιχτό έπιπλο στο χολ μπορείτε να βάλετε τα κουτιά με τα παπούτσια σας. Ντύστε τα κουτιά με πολύχρωμο χαρτί περιτυλίγματος, βάλτε μια ετικέτα με την περιγραφή του παπουτσιού και διακοσμήσετε πρωτότυπα την είσοδο του σπιτιού. Καλό είναι τα παπούτσια σας να μην τα βάζετε στην ντουλάπα που έχετε και τα ρούχα σας ή γενικότερα στο υπνοδωμάτιο. Προτιμήστε μια παπουτσοθήκη στο μπαλκόνι ή στο χολ.

Εύκολα Tips για να Βάλετε σε Τάξη τα Παπούτσια σας

thehomeissue_organwsi03

Τα χρωματιστά κουτιά παπουτσιών θα δώσουν μια χαρούμενη νότα στο χολ σας.

Σαλόνι Πρόκειται για τον χώρο που βλέπουν πρώτα οι επισκέπτες με το που μπαίνουν στο σπίτι και γι’ αυτό πρέπει να είναι όλα τακτοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης και σε εσάς-που το χρησιμοποιείτε περισσότερο-και στους καλεσμένους σας.

Επενδύστε σε έναν καναπέ, ένα σκαμπό ή ένα τραπεζάκι σαλονιού με αποθηκευτικό χώρο. Ένα παλιό μπαούλο, επίσης, προσφέρει μεγάλο χώρο αποθήκευσης για το σαλόνι και ταυτόχρονα δίνει vintage αισθητική στη διακόσμησης σας. Αφήστε το φθαρμένο για παραπάνω στιλ και μην προσπαθήσετε να το κάνετε σαν καινούργιο.

Δείτε, επίσης, τις 7 πολύ χρήσιμες συνήθειες των οργανωτικών ανθρώπων.

thehomeissue_organwsi04

Επενδύστε σε έναν καναπέ ή τραπεζάκι με αποθηκευτικό χώρο...

Πολύ εύκολα μπορείτε να κατασκευάσετε ένα στενό τραπεζάκι στο ύψος του καναπέ ή να τοποθετήσετε ένα ράφι ως συνέχεια της πλάτης του καναπέ. Έτσι θα κερδίσετε χώρο για τα φωτιστικά και τα υπόλοιπα διακοσμητικά σας από το πουθενά. Ένας υπέροχος τρόπος για να εξαφανίσετε όλα τα ενοχλητικά καλύδια και πολύμπριζα πάρτε ένα απλό κουτί παπουτσιών, ντύστε το με ύφασμα και ανοίξτε τρύπες στην πίσω πλευρά του.

thehomeissue_organwsi05

Ένα πολύ μικρό ραφάκι πίσω από τον καναπέ σας μπορεί να φανεί σωτήριο...

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να έχετε σε κάθε επιφάνεια ένα «επιβλητικό» διακοσμητικό το οποίο θα είναι κεντρικό. Έτσι κάθε φορά που θα τοποθετείτε διάφορα μικροαντικείμενα γύρω από αυτό θα πέφτει κατευθείαν το μάτι σας εκεί και θα αντιλαμβάνεστε την ακαταστασία που επικρατεί.

Κουζίνα Οργανώστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας όσο μικρή και αν είναι. Πάντα υπάρχουν λύσεις για να εξοικονομείτε χώρο αρκεί να υπάρχει σωστή οργάνωση. Χρησιμοποιήστε διάφανα βάζα και τάπερ και βάλτε τα τρόφιμά σας σε τάξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα από παλιά τρόφιμα και να βγάλετε με ζεστό νερό τις ετικέτες που ήδη έχουν. Σε καινούργιες αυτοκόλλητες ετικέτες γράψτε τι περιέχει το καθένα και έτσι θα μπορείτε να τα διαχωρίζετε πιο εύκολα.

6 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε την Κουζίνα σε 5 Λεπτά!

Αυτό που δυσκολεύει κάθε νοικοκυρά στην αποθήκευση είναι τα καπάκια των κατσαρολικών. Χρησιμοποιήστε ένα stand περιοδικών βιδώνοντάς το κάθετα και τακτοποιήστε όλα τα καπάκια σας εκεί.

thehomeissue_organwsi11

Οργανώστε τα τρόφιμά σας σε διαφανή βάζα στα οποία θα βάλετε ετικέτες για να τα ξεχωρίζετε με ευκολία.

Σε ό,τι αφορά τα ποτήρια σας μην τα στοιβάζετε το ένα μέσα στο άλλο γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Αποθηκεύστε μια σειρά ποτηριών, τοποθετήστε έναν δίσκο από πάνω και έπειτα τοποθετήστε τα υπόλοιπα ποτήρια σας.

thehomeissue_organwsi10

Αποθηκεύστε τα ποτήρια σας με τη βοήθεια ενός δίσκου...

Μπάνιο Αν συνηθίζετε να τοποθετείτε τα απορρυπαντικά σας κάτω από το νιπτήρα, για να εξοικονομήσετε χώρο μπορείτε να βάλετε μια μεταλλική σωλήνα και να κρεμάσετε από αυτήν όλα τα απορρυπαντικά. Έτσι, ο χώρος από κάτω θα μείνει ελεύθερος για να χωρέσουν και άλλα πράγματα.

Οδηγός της Τεμπέλας: Κρατήστε το Μπάνιο Καθαρό για Περισσότερες Ημέρες

thehomeissue_organwsi08

Εξοικονομήστε χώρο στο μπάνιο αποθηκεύοντας τα απορρυπαντικά σας ψηλά.

Εάν δεν έχετε ντουλάπι κάτω από το νιπτήρα και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τακτοποιήσετε τα είδη μπάνιου, ένα ωραίο σκληρό ύφασμα με ωραίο μοτίβο μπορεί να είναι λύση και διακοσμητική ιδέα ταυτόχρονα. Κολλήστε το περιμετρικά και βάλτε από κάτω τα πράγματά σας τακτοποιημένα σε κουτιά ανά κατηγορία.

thehomeissue_organwsi13

Αν δεν έχετε ντουλάπι κάτω από το νιπτήρα δημουργήστε εσείς έξτρα αποθηκευτικό χώρο με τη βοήθεια ενός υφάσματος.

Όσο μικρό και να είναι το μπάνιο σας πάντα υπάρχει χώρος για να τοποθετήσετε ράφια και να σταματήσετε να στριμώχνετε πραγματα.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρό Χολ: Κάντε το Πανέμορφο Εύκολα και Οικονομικά

.

Υπάρχουν κάποια tips για να κάνετε το μκρό σας χολ άκρως λειτουργικό. Μάθετε ποια είναι αυτά.

Βασικές Αρχές για Χωροθέτηση Επίπλων

.

Διαβάστε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τους χώρους σας και τις βασικές ανθρωπομετρικές διαστάσεις και κατευθύνσεις που θα πρέπει να τηρήσετε.

9 Λάθη που Κάνουν το Σπίτι σας να Δείχνει Υπερβολικά Μικρό!

.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη που κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος.

Εύκολα Tips για να Βάλετε σε Τάξη τα Παπούτσια σας

.

Λύσεις υπάρχουν πολλές και εμείς σας τις έχουμε όλες εδώ.

Οργανώστε την Κουζίνα σας με Βάση τις Συμβουλές της Martha Stewart!

.

Η εξπέρ της οικιακής οικονομίας, Martha Stewart, μοιράζεται τα μυστικά της για μια σούπερ οργανωμένη κουζίνα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κουρτίνα Μπάνιου: Πώς θα την Απαλλάξετε από τα Άλατα και τη Βρωμιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 λόγοι που το Σπίτι σας δεν σας Κάνει Χαρούμενους
More in LIVING +, PLUS +
Close