Πώς να Ξεφορτωθείτε τα Ποντίκια Από Σπίτι και Εξοχικό με τους πιο Φυσικούς Τρόπους! 

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πώς να Ξεφορτωθείτε τα Ποντίκια Από Σπίτι και Εξοχικό με τους πιο Φυσικούς Τρόπους! 

Είτε μένετε σε διαμέρισμα είτε σε κάποια μονοκατοικία, τα ποντίκια αποτελούν μια πραγματικότητα που πολλοί από εσάς έχουν συνηθίσει. Να τι μπορείτε να κάνετε για να τα ξεφορτωθείτε μια και καλή. 

Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό Τα ποντίκια ζουν αναζητώντας τροφή. Όπου κι αν πάνε πάντα ψάχνουν για το επόμενο γεύμα τους και το που θα μείνουν εξαρτάται από αυτό και μόνο αυτό. Αν υποπτεύεστε πως υπάρχει ποντίκι στο σπίτι σας ή κυκλοφορούν στη γειτονιά σας πολλά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι ένα καλό καθάρισμα στο σπίτι σας. Έχετε τους πάγκους σας καθαρούς, χωρίς ψίχουλα πάνω τους, έχετε σκουπισμένα και σφουγγαρισμένα πατώματα και αποθηκεύετε πάντα τα τρόφιμα σε αεροστεγή τάπερ και μέσα σε ντουλάπια. Μην αφήνετε τίποτα σε κοινή θέα και μην έχετε τροφές που είναι εύκολα προσβάσιμες. 

Τσεκάρετε το Δωμάτιο του Ξενοδοχείου για Έντομα Μέσα σε 5 Λεπτά (VIDEO)

ποντίκια

Φροντίστε να έχετε πάντα καθαρό το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Έχετε καθαρό και τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας Για να μπει ένα ποντίκι στο σπίτι σας αυτό σημαίνει πως κάτι του κέντρισε το ενδιαφέρον απ’έξω. Κάντε ό,τι μπορείτε για να μην θέλουν να ζουν τα ποντίκια κοντά στο σπίτι σας έχοντας καθαρά όλα τα εξωτερικά σημεία της πολυκατοικίας σας. Φυσικά σημαντικό είναι να έχετε και καθαρή βεράντα. Πετάτε τα σκουπίδια συχνά και έχετε σε τάξη τα φυτά και τα λουλούδια σας. 

Χρησιμοποιήστε παγίδες Ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσετε από τα ποντίκια είναι να βάλετε παγίδες σε διάφορα σημειά του σπιτιού. Υπάρχουν παγίδες που δεν σκοτώνουν τα ποντίκια αλλά απλά τα παγιδεύουν. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε με το που θα πιάσετε ένα ποντίκι είναι να το βγάλετε έξω από το σπίτι μαζί με την παγίδα και να το αφήσετε ελεύθερο. 

Έρευνα: Ποια Χρώματα Ελκύουν τους Κοριούς στα Σεντόνια σας

Ρίξτε μινθέλαιο (ή αλλιώς λάδι μέντας) Ένας τρόπος για να διώξετε τα ποντίκια χωρίς να τα βλάψετε είναι να ρίξετε σε κομμάτια βαμβακιού μινθέλαιο και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Φυσικά θα πρέπει να ανανεώνετε το λάδι όποτε αυτό εξατμίζεται. 

ποντίκια

Η πιο εύκολη λύση είναι να πάρετε μια γάτα.

Ψεκάστε με καυτή σως Το καυτερό πιπέρι είναι άλλος ένας δημοφιλής τρόπος για να εξαφανίσετε τα ποντίκια. Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό αποθητικό ποντικιών χρησιμοποιώντας καυτή σάλτσα της επιλογής σας, υγρό σαπούνι και νερό. Ανακατέψτε το μείγμα σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε στα σημεία που έχετε εντοπίσει ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια. Η μυρωδιά είναι τόσο έντονη γι’αυτά που δεν θα πλησιάσουν ξανά. 

DIY: Φτιάξτε το πιο Μυρωδάτο Καλοκαιρινό Εντομοαπωθητικό!

Κλείστε τις τρύπες στο σπίτι σας Αν έχετε ποντίκια στο σπίτι σας σημαίνει πως κάπου υπάρχει μια τρύπα από την οποία μπαίνουν. Κοιτάξτε προσεκτικά το σπίτι σας και βρείτε το σημείο από το οποίο μπορεί να μπαίνουν. Κλείστε τις τρύπες με κάτι μεταλλικό μιας και τα ποντίκια, παρόλο που είναι πολύ καλά στο μάσημα, δυσκολεύονται πολύ να μασίσουν μέταλλο. 

Πάρτε μια γάτα Δεν αποτελεί μύθο το γεγονός ότι οι γάτες είναι ο χειρότερος εχθρός των ποντικιών. Πάρτε μια γάτα και δεν θα δείτε ξανά ποντίκι στα μάτια σας για πάρα πολύ καιρό. 

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Μυστικά Καθαριότητας που Μόνο οι Επαγγελματίες Γνωρίζουν

.

Μάθετε ποια είναι και θα γίνετε άσσοι στο καθάρισμα.

3 Φυσικοί Τρόποι για να Ξεφορτωθείτε τις Κατσαρίδες για Πάντα

.

Κόψτε τη φόρα στις πλέον ανεπιθύμητες κυρίες, τις κατσαρίδες, εύκολα, φυσικά και οικονομικά.

Αυτοί Είναι οι πιο Φυσικοί Τρόποι για να Εξαφανίσετε τα Μυρμήγκια

.

Με αυτούς τους φυσικούς τρόπους θα εξαφανιστούν όλα τα μυρμήγκια.

Κατσαρίδες: Έτσι θα Εξαφανίσετε από το Σπίτι σας το πιο Ενοχλητικό Έντομο!

.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δείτε τις κατσαρίδες να εξαφανίζονται από το σπίτι σας.

Έτσι θα Κρατήσετε τα Μυρμήγκια Μακριά από το Σπίτι σας

.

Φυσικοί τρόποι για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε το Δικό σας Σορμπέ Καρπούζι σε Λίγα Μόνο Λεπτά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θέλετε να Μεγαλώσουν οι Βλεφαρίδες σας Φυσικά; Κάνετε Αυτό!
More in LIVING +, PLUS +
Close