Δίαιτα Okinawa: Αυτή τη Διατροφή Κάνουν στην Ιαπωνία!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Δίαιτα Okinawa: Αυτή τη Διατροφή Κάνουν στην Ιαπωνία!

Η νέα δίαιτα που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στην Ιαπωνία θυμίζει πολύ την μεσογειακή διατροφή.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες διαιτών. Υπάρχουν αυτές που είναι εμπνευσμένες από κάποια αρχή, όπως είναι η κετογενική δίαιτα όπου προτιμώνται τα καλά λιπαρά από τους υδατάνθρακες και η paleo δίαιτα η οποία συστήνει να τρώμε όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι δίαιτες που είναι εμπνευσμένες από κάποια περιοχή, όπως είναι η μεσογειακή δίαιτα και η nordic diet που αφορά στο πως τρώνε λαοί όπως είναι οι Δανοί, οι Φιλανδοί, οι Νορβηγοί, οι Ισλανδοί και οι Σουηδοί.

Η μεσογειακή διατροφή είναι πάρα πολύ δημοφιλής τελευταία ενώ δημιουργεί και ρεύμα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα τίνει να γίνει κάτι σαν τον βεγκανισμό.

δίαιτα

Βαλτε τις σαλάτες στη ζωή σας.

Αν Είναι να Κάνετε μια Αλλαγή στη Διατροφή σας τότε Πρέπει να Είναι Αυτή!

Η μεσογειακή διατροφή επικεντρώνεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, ελαιόλαδου, δημητριακών ολικής άλεησς και ψαριού. Από την άλλη μεριά συστήνει την αποφυγή τροφών όπως είναι το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά.

Η συγκεκριμένη διατροφή είναι παρόμοια με την διατροφή που κάνουν οι κάτοικοι και στο νησί Okinawa της Ιαπωνίας.  Και επειδή οι άνθρωποι εκεί ξεπερνούν τα 100 χρόνια ζωής, όλος ο πλανήτης έχει στρέψει τα βλέμματα πάνω τους. Τι ακριβώς κάνουν λοιπόν και ζουν τόσο;

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος ζωής των αντρών εκεί είναι τα 78 χρόνια και ο μέσος χρόνος ζωής των γυναικών είναι τα 86 χρόνια.

Κάψτε Λίπος Βάζοντας Αυτές τις Τροφές στη Διατροφή σας

δίαιτα

Τα φρούτα είναι βασικό στοιχείο της διατροφής των κατοίκων της Okinawa.

Οι κάτοικοι της Okinawa, λοιπόν, τρώνε πολλά λαχανικά και πιο συγκεκριμένα μωβ και πορτοκαλί γλυκοπατάτες. Το 90% της διατροφής τους προέρχεται από τη γη και τα φυτά και μόλις το 1% από το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Αντί για κρέας και γαλακτοκομικά τρώνε τοφού και φασόλια τα οποία συνδυάζουν με λαχανικά.

Κάντε και εσείς αυτή την αλλαγή στη διατροφή σας, βγάλτε από αυτήν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το πολύ κρέας και αρχίστε να τρώτε περισσότερα λαχανικά και φρούτα.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαγείρεμα Τέλος! Το Χάπι-Γεύμα Είναι Πλέον στην Αγορά

.

Μετά από έρευνες που διήρκησαν περίπου 13 χρόνια οι επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα χάπι που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το πιο Παραδοσιακό Ζαχαροκέικ Φτιαγμένο στο Τηγάνι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παγωτό με Τυρί Κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη
More in LIVING +, PLUS +
Το πιο Παραδοσιακό Ζαχαροκέικ Φτιαγμένο στο Τηγάνι!

Αυτό το ζαχαροκέικ πρέπει να το φάτε.

Close