Οικονομικές Συμβουλές που Πρέπει να Ακολουθήσετε αν Είστε Άνω των 30!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Οικονομικές Συμβουλές που Πρέπει να Ακολουθήσετε αν Είστε Άνω των 30!

Στις μέρες μας οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία των 30 έχουν ελάχιστα ή και καθόλου χρήματα στην άκρη. Οι οικονομολόγοι ωστόσο αναφέρουν πως για να έχετε μια άνετη ζωή μετά τη σύνταξή σας θα πρέπει να έχετε μέχρι τα 67 σας, 10 φορές τον ετήσιο μισθό σας σε οικονομίες.

Ο οικονομικός αναλυτής Garvin Walsh προτείνει να αποταμιεύετε 10-15% του μισθού σας για μελλοντική χρήση. Δείτε ποια tips πρέπει να ακολουθήσετε για να το πετύχετε!

Να είστε προετοιμασμένοι για απρόοπτες καταστάσεις Στην ηλικία των 30 μπορούν να συμβούν πολλές απρόοπτες (δυσάρεστες και ευχάριστες) καταστάσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε οικονομικά. Μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας, μπορεί να αρρωστήσετε ή μπορεί να θέλετε να παντρευτείτε. Οι οικονομολόγοι προτείνουν να έχετε πάντα στην άκρη τόσα χρήματα όσα χρειάζονται για να περάσετε 6-12 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αποταμιεύστε πρώτα...πριν ξεκινήσετε να κάνετε ψώνια αλόγιστα.

Τα Μικρά Μυστικά που θα σας Βοηθήσουν να Κάνετε Οικονομία για να Ζείτε τη Ζωή που Θέλετε! 

Ρυθμίστε τα έξοδά σας Πέρα από τις απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν σε εσάς τους ίδιους, υπάρχουν και τα απρόοπτα έξοδα της καθημερινότητας. Αν για παράδειγμα έχετε ένα παλιό αυτοκίνητο θα πρέπει να υπολογίζετε ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί κάποιο service. Φροντίστε λοιπόν να αποταμιεύετε και για αυτές τις ανάγκες που θα προκύψουν και δεν αφορούν καθαρά εσάς τους ίδιους.

Αποφύγετε τα χρέη Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα πολλά χρέη γιατί κάτι τέτοιο σας δημιουργεί άγχος και δυσκολεύει στην αποταμίευση. Αν μένετε σε ένα σπίτι και δίνετε πάνω από το 30% του μισθού σας για ενοίκιο, ίσως θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε κάτι άλλο.

Μην ψωνίζετε αλόγιστα Δημιουργήστε ένα συγκεκριμένο budget και μείνετε πιστοί σε αυτό. Αν αγαπάτε τα ψώνια, προσθέστε στο μηνιαίο budget εξόδων ένα μικρό ποσό που θα βάζετε στην άκρη για να μπορείτε να ψωνίζετε. Αν για παράδειγμα θέλετε να αγοράσετε μια ακριβή τσάντα, μοιράστε το ποσό σε μερικούς μήνες και αγοράστε την αφού έχετε μαζέψει το ποσό και με την προυπόθεση ότι συνεχίζετε να κάνετε αποταμίευση κανονικά και χωρίς περικοπές. Όπως αναφέρει και ο Walsh: «Αν έχετε budget για μπύρα, μην πίνετε σαμπάνια».

Kάντε οικονομία στα ψώνια σας.

Με Αυτό το Κόλπο Θα Κάνετε Οικονομία στο Καλοριφέρ!

Να πληρώνετε πάντα τα χρέη σας Υπολογίστε τα έξοδά σας και αποφασίστε ποιο είναι το μηνιαίο budget εξόδων, πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύετε και πόσα χρήματα πρέπει αν δίνετε σε χρέη που ενδεχομένως έχετε. Μην αφήσετε να περάσει μήνας χωρίς να πληρώσετε τα χρέη σας γιατί τον επόμενο μήνα θα έχετε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πετάξτε τις πιστωτικές κάρτες Αν βλέπετε πως δυσκολεύεστε να συγκρατηθείτε όσο έχετε πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι σας, τότε ίσως ήρθε η ώρα να την ακυρώσετε και να χρησιμοποιείτε από εδώ και στο εξής μια prepaid κάρτα που θα σας επιτρέπει να ξοδεύετε μόνο τα χρήματα που έχετε καταθέσει.

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

Μειώστε τα έξοδα από εκεί που μπορείτε Οι ειδικοί τονίζουν πως με λίγη προσοχή παραπάνω στο σούπερ μάρκετ μπορείτε να ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα. Κοιτάξτε για προσφορές και εκμεταλλευτείτε τις μόνο για αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πολύ. Μην παρασύρεστε από τις εκπτώσεις σε πράγματα που δεν χρειάζεστε, όσο δελεαστικές κι αν είναι!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιο Έξυπνα Tips για να Μειώσετε τα Έξοδα του Σπιτιού

.

Προσπαθείτε να κάνετε προϋπολογισμό για τα έξοδα σπιτιού αλλά διαπιστώνετε πως στο τέλος του μήνα έχετε βάλει χέρι στον επόμενο; Δείτε πώς θα τα μειώσετε.

Απλές Συμβουλές για να Οργανώσετε τα Οικονομικά σας

.

Σε μια δύσκολη περιόδο για τα οικονομικά σας, χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση για να μη χάσετε το... λογαριασμό. Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βάλουν σε τάξη.

Ένα Απλό Κόλπο για να Χρησιμοποιείτε Λιγότερο Χαρτί Κουζίνας

.

Με αυτό το πολύ απλό τρικ θα ξοδεύετε λιγότερο χαρτί κουζίνας.

Baby Oil: Όλα τα Απίστευτα Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με Αυτό!

.

Κι όμως: τo baby oil μπορεί να σας προσφέρει πολλά περισσότερα από ενυδάτωση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

συνταγή
Η Μοναδική Μεξικάνικη Συνταγή που Πρέπει να Ξέρετε να Φτιάχνετε!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ζουμερός Σολομός με Πορτοκάλι και Μάραθο
More in LIVING +, PLUS +
συνταγή
Η Μοναδική Μεξικάνικη Συνταγή που Πρέπει να Ξέρετε να Φτιάχνετε!

Αυτή τη μεξικάνικη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε.

Close