Το Παιδί σας θέλει για Συντροφιά ένα Κατοικίδιο; Να τι Πρέπει να Γνωρίζετε!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Το Παιδί σας θέλει για Συντροφιά ένα Κατοικίδιο; Να τι Πρέπει να Γνωρίζετε!

Τα παιδιά ζητούν πολύ συχνά από τους γονείς τους να τους αγοράσουν, για συντροφιά, ένα κατοικίδιο. Την επιθυμία αυτή εκφράζουν συνήθως τα μοναχοπαίδια, αναφερόμενα ως επί το πλείστον στα σκυλάκια ή τα γατάκια.

Ο λόγοι που θέλουν να προστεθεί ένα νέο μέλος στην οικογένεια ποικίλλουν. Συχνά θέλουν το τετράποδο να αποτελεί το φίλο τους στο σπίτι, ενώ άλλες φορές το βλέπουν σαν παιχνίδι. Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιθυμούν να εντάξουν στην παρέα τον “επιστήθιο φίλο” τους προκειμένου να υπάρχει κάποιος για να δίνουν εντολές!

Όλα Όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για να Υιοθετήσετε ένα Κατοικίδιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν το παιδί βιώνει έλλειψη αγάπης και τρυφερότητας από το οικογενειακό του περιβάλλον, τότε είναι βέβαιο ότι θα δεθεί πολύ με τον τετράποδο φίλο του.

κατοικίδιο

Οι γονείς πριν πουν το “ναι”, θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι και οι ίδιοι θέλουν το κατοικίδιο, καθώς τις περισσότερες φορές είναι αυτοί που αναλαμβάνουν όλες τις υποχρεώσεις. Ένα παιδί, όσο και να θέλει να αναλάβει την ευθύνη ενός ζώου, δεν μπορεί αν είναι κάτω των 13 ετών.

Δείτε το Απόλυτο Gadget για Ζωόφιλους

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να του βάζει φαγητό και νερό, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τα καθήκοντα των γονιών απέναντι στο νέο μέλος. Ωστόσο, οι γονείς δεν θα πρέπει να φοβούνται ν’αρνηθούν στο παιδί, ιδανικά όμως οφείλουν να του εκθέσουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να  προσθέσουν και την ευθύνη ενός κατοικιδίου στην καθημερινότητά τους. Το παιδί θα καταλάβει!

Πώς να ταξιδέψει άνετα ο σκύλος σας

Οι γονείς ξέρουν πόσο υπεύθυνο είναι το παιδί τους, το γνωρίζουν από το πώς και πόσο συχνά εκπληρώνει τις καθημερινές του υποχρεώσεις. Μέσα από αυτή τους τη γνώση μπορούν να του αναθέσουν βοηθητικές υποχρεώσεις σε σχέση με το ζωάκι. Σε περίπτωση που προχωρήσουν από κοινού στην απόκτηση ενός κατοικιδίου θα πρέπει να προετοιμάσουν το παιδί για την ενδεχόμενη απώλεια.

Αν ο μικρός τους φίλος αρρωστήσει, και δεν είναι αιφνίδιος ο θάνατός του, το παιδί πρέπει να έχει την απαραίτητη ενημέρωση προκειμένου να δεχτεί όσο πιο φυσιολογικά γίνεται το τέλος.

Πηγή: faysbook.gr

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Tips που θα Κάνουν την Επιστροφή στο Σχολείο… Παιχνιδάκι!

.

Κάντε πιο εύκολη την επιστροφή στο σχολείο ακολουθώντας αυτά τα tips.

Πώς μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου για το αυξημένο βάρος του;

.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πείτε στο παιδί σας ότι έχει παχύνει.

Έρευνα: Να τι Πρέπει να Κάνετε για Καλύτερη Σεξουαλική Ζωή

.

Αυτή η έρευνα θα σας δείξει το μυστικό για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή!

Κρυώνει Πράγματι ο Σκύλος μας τον Χειμώνα;

.

Ο χειμώνας έφτασε και ίσως έχετε ήδη αρχίσει να αναρωτιέστε αν ο σκύλος σας κρυώνει τώρα που η θερμοκρασία πέφτει αισθητά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σούπα
Είστε Άρρωστοι; Να τι Πρέπει να Έχει η Σούπα σας για να Γίνετε Καλά!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

αντικαρκινικές τροφές
Αυτές Είναι οι Καλύτερες Αντικαρκινικές Τροφές
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
σούπα
Είστε Άρρωστοι; Να τι Πρέπει να Έχει η Σούπα σας για να Γίνετε Καλά!

Φτιάξτε τη λίστα με αυτά που πρέπει να αγοράσετε για να φτιάξετε τη σούπα που θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε!

Close