“Κάνω Διατροφή” και έχω Επιθυμία για Γλυκό! Πώς το Λύνω;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

“Κάνω Διατροφή” και έχω Επιθυμία για Γλυκό! Πώς το Λύνω;

Είναι το συναίσθημα που δημιουργείται σχεδόν αυτόματα αργά το βράδυ και μάλιστα σε περίεργες ώρες, που ξαφνικά έχετε μία πελώρια λαχτάρα για γλυκό, για ζάχαρη. Είναι η σκέψη που ξεκινά με εικόνα στο μυαλό, με διάφορα γλυκά, ίσως και ένα στην αρχή, γίνονται όμως πολύ γρήγορα δύο και στη συνέχεια ολόκληρο κουτί.

Αρχικά, είναι η εικόνα των γλυκών, αλλά σχεδόν ακαριαία στην εικόνα μπαίνετε κι εσείς, συμμετέχετε ενεργά πλέον στη διαδικασία της υπερκατανάλωσης ζάχαρης…και το πάρτυ έχει ήδη ξεκινήσει, αφού πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Η εικόνα έχει πλέον πάρει ζωντανή μορφή και δεν έχει καμία σημασία εάν έχετε φάει πριν μισή ώρα. Σχεδόν ταυτόχρονα γίνονται και εσωτερικές συζητήσεις, όπως “καλά δεν θα φάω πολύ”… “εεε, εντάξει ένα κομματάκι θα φάω”… “δεν θα γίνει και τίποτα άμα φάω μία μπουκίτσα”…και άλλες παρόμοιες σκέψεις-προσωπικές συζητήσεις. Όλος παραδόξως όμως η μία μπουκίτσα δεν αρκεί ποτέ, γίνεται δύο και οι δύο γίνονται τρεις και τελικά μία μεγάλη ποσότητα ξαφνικά …“εξαφανίζεται”.

Αν Είναι να Κάνετε μια Αλλαγή στη Διατροφή σας τότε Πρέπει να Είναι Αυτή!

Όλα αυτά ακούγονται οικεία ή ξένα; Νομίζω ότι είναι οικείες καταστάσεις για όλους. Άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, έχω την αίσθηση ότι όλοι τα έχουμε ζήσει, όλοι έχουμε δώσει “μάχες”.

Η επιστήμη εξηγεί αρκετά ικανοποιητικά το τι και το πως, σχετικά με την υπερκατανάλωση τροφής, την πείνα, τη λαχτάρα για γλυκό. Όμως δεν θα ασχοληθούμε με αυτό, αλλά με μερικούς πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθηθούμε για να μειώσουμε κι ενδεχομένως να σταματήσουμε τις επιθυμίες μας αυτές.

Φυσιολογική & ψυχολογική λαχτάρα για κατανάλωση τροφής

Ο άνθρωπος, όπως και κάθε ζωντανός οργανισμός χρειάζεται θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για να μπορέσει να έχει λειτουργικότητα και να παραμείνει ζωντανός. Πόσες όμως θερμίδες και πόσα θρεπτικά συστατικά χρειάζεται? Είναι κάτι που υπολογίζεται? Μπορούμε να το υπολογίσουμε με διάφορους τρόπους, έχουμε εργαλεία από την επιστήμη για κάτι τέτοιο. Δεν είναι όμως απαραίτητο, καθώς ο άνθρωπος ως τελειοποιημένη μηχανή που είναι γνωρίζει πως πρέπει να φάει όταν χρειάζεται θερμίδες και σταματάει να τρώει όταν δεν χρειάζεται πλέον άλλες θερμίδες, όταν δηλαδή είναι χορτάτος. Έτσι δεν είναι αναγκαίος ο υπολογισμός των θερμίδων και θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο καθένας μας, καθώς με την πάροδο εκατομμυρίων ετών, η μηχανή που λέγεται άνθρωπος, έχει τελειοποιηθεί…Σωστό…θα μπορούσες να πεις, όμως τελικά ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα…

Διαβάστε τη συνέχεια στο keepup.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αδυνάτισμα: Αυτή είναι η Δίαιτα που Καίει το Περισσότερο Λίπος!

.

Νέα έρευνα ξεκαθαρίζει το τοπίο Έχεις φάει μέρες, μήνες και, τελικά, χρόνια από τη ζωή σου ψάχνοντας και δοκιμάζοντας κάθε trendy δίαιτα που κυκλοφορεί αλλά ακόμα να βρεις τη μία και μοναδική; Σου έχουμε νέα που πάμε στοίχημα ότι θα σε ενθουσιάσουν όσο και εμάς!  Έρευνα που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του National Institutes of Health, […]

Κουίζ: Ποιο Είναι το Διατροφικό IQ Σας;

.

Κάντε το παρακάτω κουίζ για να το ανακαλύψετε πόσα γνωρίζετε για τη θρεπτική αξία των τροφίμων… και κερδίστε σε υγεία και μακροζωία!

4 Λόγοι που η Δίαιτα σας δεν Κρατά ούτε 7 ημέρες

.

Να γιατί η δίαιτά σας δεν κρατάει ούτε μια εβδομάδα!

Απαγόρευση Τέλος: Σε αυτούς τους Πειρασμούς ΜΠΟΡΕΙΤΕ να Ενδώσετε

.

Αυτοί είναι οι διατροφικοί πειρασμοί στους οποίους μπορείτε να ενδώσετε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πανεύκολη Μηλόπιτα με Τριφτή Ζύμη, στο Ταψί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Oprah Winfrey: Η Νέα Έπαυλη της Παρουσιάστριας θα Κάνει τα Σαγόνια σας να Πέσουν!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Πανεύκολη Μηλόπιτα με Τριφτή Ζύμη, στο Ταψί

Δείτε την συνταγή για την πιο εύκολη μηλόπιτα.

Close