Η Ιστορία του Υπέροχου Ανθρώπου που Ήπιε ΠΡΩΤΟΣ από Όλους Καφέ!

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Η Ιστορία του Υπέροχου Ανθρώπου που Ήπιε ΠΡΩΤΟΣ από Όλους Καφέ!

Ο καφές… H καθημερινή συνήθεια που δε θέλουμε με τίποτα να αποχωριστούμε. Είναι μια ζεστή αγκαλιά τις κρύες μέρες του χειμώνα και ένας δροσερός σύμμαχος στον καύσωνα του καλοκαιριού.

Ο καφές μας παρηγορεί κάθε φορά που δεν μπορούμε με τίποτα να αποχωριστούμε το κρεβάτι μας και με συμπόνοια μας θυμίζει πως όλα θα πάνε καλά.

Ποιος όμως ήταν αυτός ο ευεργέτης, ο οποίος σαν άλλος Προμηθέας, γνώρισε κι έπειτα χάρισε στην ανθρωπότητα τον καφέ;

Η ιστορία, μας πάει μακριά στον χώρο και τον χρόνο… Στην Αιθιοπία του 600 μ.Χ., ζούσε ένας βοσκός ονόματι Kaldi. Ο βοσκός Kaldi λοιπόν, ενώ έβοσκε το κοπάδι του, παρατήρησε κάποιες αντιλόπες οι οποίες κάθε φορά που έτρωγαν τους καρπούς ενός συγκεκριμένου δέντρου, αποκτούσαν μία ανεξήγητη ζωηράδα.

Περίεργος καθώς ήταν, πλησιάσε το δέντρο και αποφάσισε πως έπρεπε να δοκιμάσει τον συγκεκριμένο καρπό. Όταν το έκανε, ανακάλυψε τις ευεργετικές του ιδιότητες και αποφάσισε πως έπρεπε να μοιραστεί την ανακάλυψή του με τους μοναχούς ένος κοντινού μοναστηριού.

Ζεστός και Κρύος Καφές: Πώς να τον Διατηρήσετε στη Σωστή Θερμοκρασία

Οι μοναχοί δέχτηκαν το δώρο του Kaldi και το… επεξεργάστηκαν. Πρόσθεσαν στους κόκκους αρωματικά και παρασκεύασαν ένα ρόφημα που τους χάριζε την ενέργεια που χρειάζονταν για να παραμένουν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια των πολύωρων ολονυκτιών τους.

Πηγή: www.neolaia.gr

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κι Όμως, Σε Ένα Μήνα Μπορείτε να Εξαφανίσετε την Κυτταρίτιδα!

.

Μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα σπιτικά scrub ακολουθώντας γρήγορες συνταγές που θα σας βοηθήσουν να διώξετε την κυτταρίτιδα.

Να Γιατί Δεν Πρέπει να Πετάτε τον Χρησιμοποιημένο σας Καφέ!

.

Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη χρησιμοποιώντας τα υπολείμματα του καφέ σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τρίτη 26 Ιουνίου: Σήμερα Είναι η Ιδανική Ημέρα για να Βάλετε Πρόγραμμα στη Ζωή σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ανάποδη Μηλόπιτα με Σοκολάτα: Το Τέλειο Γλυκό για τον Απογευματινό Καφέ της Τετάρτης
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Close