Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για τον καθαρισμού του εντέρου, του δέρματος ακόμα και του αίματος, πολλοί λίγοι ασχολούνται με την αποτοξίνωση των πνευμόνων. Κι όμως αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, να αυξήσει τη χωρητικότητα των πνευμόνων και να βελτιώσει τη γενική υγεία του αναπνευστικού συστήματος. Επίσης εάν υποφέρετε από βρογχικά προβλήματα αυτή η αποτοξίνωση θα μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα. Δείτε παρακάτω με ποιο τρόπο θα αποτοξινώσετε τους πνεύμονες σας.

Κάντε αναπνευστικές ασκήσεις. Και δεν εννοούμε τις συνηθισμένες βαθιές αναπνοές, αλλά  συγκεκριμένες ασκήσεις.

9 Πράγματα στο Υπνοδωμάτιο που Βλάπτουν την Υγεία σας

1. Πάρτε μια θέση που σας βολεύει. Να είστε χαλαροί. Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάι σας και τα πόδια σας ελαφρώς χώρια.

2. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και εκπνεύστε από τη μύτη.

3. Μετά εισπνεύστε από τη μύτη και εκπνεύστε αργά από το στόμα, μέχρι να μην μπορεί να εκπνέετε άλλο. Αλλά δεν σταματάτε εδώ, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει αέρας στους πνεύμονές σας. Προσπαθήστε να βγάλετε όλο τον αέρα από τους πνεύμονες  και όταν το πετύχετε θα νιώθετε την κοιλιά σας να έχει φτάσει στη σπονδυλική στήλη.

Έρευνα: Αυτό το Σκεύος που Χρησιμοποιείτε Καθημερινά Μπορεί να Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία σας!

4. Ύστερα εισπνεύστε αργά από τη μύτη φρέσκο, καθαρό αέρα για να γεμίσετε το κενό στους πνεύμονες.

5. Γεμίστε τους πνεύμονες με αέρα και στη συνέχεια κρατήστε την αναπνοή σας για 5 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο το οξυγόνο έχει πάει παντού στο σώμα σας.

Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε. Εκτός από τον καθαρισμό των πνευμόνων, αυτή η άσκηση έχει ένα άλλο πλεονέκτημα: γυμνάζει τους κοιλιακούς σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Βρείτε εδώ περισσότερα θέματα για ομορφιά, μόδα, διατροφή και well being.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.