«Μου έπεσε λάδι στα αγαπημένα μου παπούτσια από καστόρι. Να τα πετάξω;»

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Μου έπεσε λάδι στα αγαπημένα μου παπούτσια από καστόρι. Να τα πετάξω;»

Η φίλη μας Ευγενία Παπαδοπούλου ζητάει πληροφορίες για το πως θα σώσει τα καστόρινα παπούτσια της από την καταστροφή. «Είχα πάει σε ένα πάρτι και ένας απρόσεκτος έριξε λάδι πάνω στα υπέροχα -και ολοκαίνουργια- καστόρινα παπούτσια μου; Έχω απελπιστεί! Πρέπει να τα πετάξω;» Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να σώσετε το καστόρι από πάσης φύσεως λεκέδες - κι όλα αυτά χωρίς να φτάσετε στο καθαριστήριο.

Το καστόρι (ή αλλιώς σουέντ) προέρχεται από την εσωτερική πλευρά του δέρματος του ζώου. Για αυτό, άλλωστε, είναι τόσο ευαίσθητο, ενώ οι ίνες του επιδέχονται επεξεργασία προκειμένου το υλικό να αποκτήσει την χαρακτηριστική μαλακή και βελούδινη υφή του. Ωστόσο, οι περισσότεροι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και με επιτυχία από το ευαίσθητο αυτό υλικό και, μάλιστα, με πράγματα που έχετε ήδη μέσα στο σπίτι σας. Δείτε με ποιους τρόπους θα το καταφέρετε.

Αν ο λεκές είναι υγρός Τοποθετήστε ένα καθαρό και μαλακό πανάκι πάνω του. Πιέστε με δύναμη το πανί πάνω στο λεκέ ώστε να αφαιρέσετε την υγρασία από το δέρμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να στεγνώσει πλήρως η επιφάνεια του καστοριού, φροντίζοντας να αλλάζετε πανί όταν βλέπετε ότι το τελευταίο δεν είναι πια στεγνό. Στη συνέχεια, περάστε την επιφάνεια του αντικειμένου με μια βούρτσα ειδική για καστόρι προκειμένου να επαναφέρετε το δέρμα στην αρχική κατάσταση του. Δείτε και πως θα απομακρύνετε λεκέδες από δέρμα.

Αν ο λεκές είναι λιπαρός Καλύψτε την επιφάνεια του με λίγο ταλκ (ή άνθος αραβοσίτου). Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα, μέχρι να ξεκινήσει να απορροφά τη λιπαρότητα. Όταν δείτε την επιφάνεια του ταλκ να κιτρινίζει, αφαιρέστε το με ένα πινέλο ή μια μαλακή βούρτσα. Τέλος, αφού το απομακρύνετε τελείως, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για καστόρι για να επαναφέρετε το πέλος στην αρχική του κατάσταση.

Αν ο λεκές έχει ήδη ξεραθεί Ψεκάστε ένα καθαρό και μαλακό πανί με λίγο λευκό ξίδι. Στη συνέχεια, τρίψτε με αυτό την λερωμένη περιοχή, κάνοντας απαλές κινήσεις. Καθαρίζοντας το καστόρι με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να διατηρήσετε την ιδιαίτερη υφή του άθικτη. Αφήστε το ξίδι να στεγνώσει καλά κι έπειτα τρίψτε την επιφάνεια του δέρματος με μία βούρτσα ειδική για καστόρι. Αν, παρόλα αυτά, ο λεκές επιμένει, δεν έχετε παρά να πάρετε μία γόμα για μολύβι και, με αυτήν, να τρίψετε απαλά το λεκέ μέχρι να τον εξαφανίσετε! Δείτε τι άλλο μπορείτε να καθαρίσετε με φυσικά καθαριστικά που έχετε ήδη σπίτι σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πώς Μπορώ να Βγάλω τον Λεκέ από Χλωρίνη;»

.

Απαντήσαμε στην αναγνώστριά μας Μαρίνα Μαντά από τη Νέα Σμύρνη πώς μπορεί να βγάλει τον δύσκολο λεκέ από χλωρίνη.

«Πώς να βγάλω τη βαφή μαλλιών από τις πετσέτες και τα ρούχα μου;»

.

Η αναγνώστριά μας Αντιγόνη Ρένεση θέλει να μάθει πως μπορεί να βγάλει τη βαφή μαλλιών από τα ρούχα και τις πετσέτες της.

Πώς να Βγάλετε Λεκέδες από Δερμάτινη Τσάντα

.

Δείτε τις συμβουλές καθαρισμού που θα διώξουν τους λεκέδες από τη δερμάτινη τσάντα σας εύκολα και γρήγορα.

«Πως μπορώ να ξεφορτωθώ εύκολα τα άλατα από τα τζάμια της ντουζιέρας μου;»

.

Η αναγνώστριά μας Νίκη Βρακά θέλει να μάθει πώς μπορεί να καθαρίσει τα άλατα από τα τζάμια της ντουζιέρας της.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κρεβατοκάμαρα Έτοιμη για «Δράση»: 5 Απαραίτητα Βήματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς μπορώ να υιοθετήσω το boho στιλ στο σπίτι μου;»
More in ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΣΠΙΤΙ
Κρεβατοκάμαρα Έτοιμη για «Δράση»: 5 Απαραίτητα Βήματα

Καμιά γυναίκα δεν θέλει να μπαίνει σε μια κρεβατοκάμαρα που δεν την εμπνέει. Δείτε 5 απλά βήματα να μετατρέψετε την...

Close