Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

Δείτε μερικές ιδέες που θα "κλέψουν" τα μικρά δωμάτια και τις διαστάσεις τους κερδίζοντας πόντους υπέρ τους - και φυσικά υπέρ σας.

Σπάστε τα όρια βάφοντας το ταβάνι του δωματίου ίδιο χρώμα με τους τοίχους Το οπτικό αυτό εφέ αυτόματα μεγαλώνει τις διαστάσεις του χωρίς να έχει καμία σημασία η ένταση του χρώματος που έχετε επιλέξει. Οι πιο τολμηροί βάψτε στο ίδιο χρώμα τα σοβατεπί και τα κούφωματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ορατές διαφορές. Θα διαπιστώσετε ότι οτιδήποτε τοποθετήσετε μέσα σε αυτόν τον χώρο θα δείχνει πιο έντονο, και άρα πιο πολυτελές.

Τip: Μπορείτε να βάψετε το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ένα παλιό έπιπλο ή μια παλιομοδίτικη βιβλιοθήκη. Αυτομάτως θα το έχετε αναβαθμίσει αισθητικά και πρακτικά.

Παίξτε με την κλίμακα Ο περισσότερος κόσμος αποφεύγει να τοποθετεί μεγάλα αντικείμενα μέσα σε μικρούς χώρους. Λάθος. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται ένα μικρό δωμάτιο για να αναδειχθεί είναι ατμόσφαιρα. Και θα την επιτύχετε μόνο αν επιλέξετε μερικά ογκώδη κομμάτια τα οποία θα συνδυάσετε με άλλα μικρότερα. Για παράδειγμα, σε έναν μικρό τοίχο τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη. Μπορεί οι διαφορές να είναι προφανείς, αλλά όταν μπερδεύετε τις αναλογίες δημιουργείτε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

thehomeissue_mikra_domatia

Λίγα και μεγάλα έπιπλα σε έναν μικρό χώρο "μπερδεύουν" το μάτι λιγότερο απ' ότι τα πολλά και μικρά αντικείμενα.

Φως και ακόμα περισσότερο φως Δίνει βάθος στον χώρο και δημιουργεί ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό επιστρατεύστε κάθε είδους φωτιστικά -επιδαπέδια, επιτραπέζια ή επιτοίχια.

Τip: Ποτέ μην φωτίζετε υπερβολικά ένα μικρό δωμάτιο, παίξτε με τις σκιές φωτίζοντας σκοτεινές γωνίες του.

shutt_66217666_mkra-dwmatia_1@2x

Μην αμελείτε τον φωτισμό: φυσικό ή τεχνητό φως δημιουργούν ατμόσφαιρα μέσα στον χώρο.

Πολύτιμες αντανακλάσεις Επιφάνειες με γυαλί, μέταλλο και καθρέφτη αντανακλούν το φως ακόμα και σε σημεία που δεν είναι εύκολο να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό. Επιπλέον, πάνω ή μέσα στην επιφάνειά του αντικατοπτρίζονται κι άλλα στοιχεία του δωματίου, τα οποία αν αξιοποιήσετε σωστά θα δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σύνολα.

Διαλέξτε με προσοχή τα έπιπλα Προτιμήστε κομμάτια με πόδια και λεπτό σκελετό -εμπνευστείτε από τον μοντερνισμό του 50 και του 60- τα οποία δεν «κάθονται» απευθείας στο πάτωμα αλλά στέκονται ψηλότερα και αφήνουν περισσότερο χώρο του δωματίου να φαίνεται.

Μην σκέφτεστε ότι το σπίτι είναι μικρό Αποφασίστε ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες, τι σας αρέσει να κάνετε μέσα σε αυτό και αποφασίστε ποια δωμάτια θα αδικηθούν και ποια θα είναι περισσότερο προνομιούχα δανείζοντας τετραγωνικά ή χρήσεις από το ένα στο άλλο. Για παράδειγμα, αν παρά τις συνήθειες της εποχής εσείς δεν μαγειρεύετε, μεταφέρετε το γραφείο σας στο τραπέζι της κουζίνας αφήνοντας χώρο στο υπνοδωμάτιο.

Στα μέτρα σας Μη διστάσετε να φτιάξετε μερικά κομμάτια κατά παραγγελία ακριβώς στα μέτρα σας, αντί να συμβιβαστείτε με τις διαστάσεις που βρίσκετε στην αγορά. Μια τέτοια λύση θα αλλάξει όλη την εικόνα του χώρου σας.

shutt_113810038_2@2x

Προσπαθήστε να φτιάξετε μερικά αντικείμενα ειδικά στα μέτρα του χώρου σας. Έτσι θα διαφέρει πραγματικά.

Κλέψτε την εικόνα υπέρ σας Οι καθαρές, λείες γραμμές βοηθούν το μάτι να γλιστράει από το ένα σημείο στο άλλο δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετατρέψτε την Πετσέτα σας στο πιο Όμορφο Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι (VIDEO)

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε την πετσέτα σας σε χριστουγεννιάτικο δεντράκι.

Last Minute Ανδρικά Δώρα που θα τον Ξετρελάνουν!

.

Αυτά τα πρωτότυπα δώρα θα αρέσουν σε κάθε άνδρα!

Xριστουγεννιάτικο Παιδικό Δωμάτιο: Μετατρέψτε το στον πιο Μαγικό Χώρο του Κόσμου

.

Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο παιδικό δωμάτιο.

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων στα 5 Ωραιότερα Αεροδρόμια στον Κόσμο

.

Τα 5 ωραιότερα αεροδρόμια στον κόσμο και η χριστουγεννιάτικη διακόσμησή τους.

Έξυπνες Χριστουγεννιάτικες Λύσεις από τον Σπύρο Σούλη σε Κάθε Γωνιά του Σπιτιού (VIDEO)

.

Χρησιμοποιήστε οικονομικά υλικά και αντικείμενα που ήδη έχετε για να δημιουργήσετε πρωτότυπες και όμορφες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Καναπές και Πολυθρόνα: ο Απόλυτος Οδηγός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Διαλέξετε Σωστά Ύφασμα για Κάθε Χρήση
More in ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΣΠΙΤΙ
Καναπές και Πολυθρόνα: ο Απόλυτος Οδηγός

Οι διαφορετικοί τύποι καναπέ και πολυθρόνας όχι μόνο έχουν την δική τους ορολογία, αλλά προορίζονται και για διαφορετικές χρήσεις. Δείτε...

Close