Μάθετε για τις Χριστουγεννιάτικες Αναποδιές που Σαμποτάρουν τις Γιορτές

Κατηγορίες: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μάθετε για τις Χριστουγεννιάτικες Αναποδιές που Σαμποτάρουν τις Γιορτές

Όσο χαρούμενες κι αν είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων κάποιες φορές κρύβουν κινδύνους τους οποίους αν γνωρίζουμε μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε ή και να αποτρέψουμε. Δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα ατυχήματα των γιορτών. 

  • Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, περισσότερα από 60 παιδιά (κυρίως προσχολικής ηλικίας) το χρόνο τραυματίζονται από χριστουγεννιάτικα στολίδια
  • Σε ό,τι αφορά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο καλό είναι (αν δε γνωρίζετε αν είναι ανθεκτικό στη φωτιά) να το τοποθετείτε μακριά από το τζάκι, τη σόμπα, το καλοριφέρ και το air condition. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μην κλείνει κάποια πόρτα ή έξοδο γιατί σε περίπτωση ξαφνικής φωτιάς δε θα μπορείτε να βγείτε από το σπίτι.
  • Όταν αγοράζετε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια καλό είναι να προσέχετε τις ενδείξεις που αναγράφονται στις συσκευασίες τους. Εκείνα που είναι προορισμένα για εσωτερικούς χώρους είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και το αντίθετο.
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε λαμπάκια σε μεταλλικό δέντρο καθώς μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία αν κάποιο από τα φωτάκια καεί. Επίσης είναι σημαντικό να δένετε καλά τα εξωτερικά λαμπάκια σας με μονωτικό αυτοκόλλητο (και όχι με μεταλλικό) γιατί έτσι μειώνεται ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
  • Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε ψεύτικο χιόνι σιγουρευτείτε ότι δεν είναι τοξικό.
  • Τα χριστουγεννιάτικα φυτά, όπως είναι το γκι, μπορεί να είναι δηλητηριώδη. Γι’αυτό φροντίστε να τα βάζετε σε σημεία που δε φτάνουν τα παιδιά. Δε θέλετε να περάσετε τις γιορτές σε ένα νοσοκομείο.
  • Τέλος, είναι καίριας σημασίας να χρησιμοποιείτε στολίδια που δεν είναι εύθραυστα ή αιχμηρά. Προτιμήστε αυτά που είναι πλαστικά ή συνθετικά (ειδικά αν έχετε παιδιά) έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκαλούνται από σπασμένες μπάλες των οποίων τα κομμάτια τρώνε τα μικρά παιδιά.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Κάνετε το Σπίτι σας να Μυρίσει Γιορτές!

.

Δείτε 3 φυσικούς και οικολογικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δώσετε στο σπίτι σας ένα ξεχωριστό και, κυρίως, αξέχαστο άρωμα γιορτής!

Χαλαρά Χριστούγεννα: 7 Tips για Γιορτές Χωρίς Στρες

.

Μπορεί να αγαπάτε πολύ τα Χριστούγεννα αλλά μαζί με τις χαρούμενες στιγμές έρχεται και το άγχος. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για γιορτές χωρίς στρες.

Διακοσμήστε το Σπίτι σας για τα Χριστούγεννα Χωρίς Δέντρο

.

Αυτές είναι οι πιο όμορφες και έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε για τα Χριστούγεννα χωρίς να χρειαστεί να στολίσετε δέντρο.

Φτιάξτε μια Κουζίνα Ασφαλή για Παιδιά

.

Η κουζίνα συνήθως αποτελεί απαγορευμένο χώρο για τα παιδιά λόγω των πολλών κινδύνων που κρύβει. Φτιάξτε κουζίνα φιλική προς τα παιδιά με μερικά απλά tips.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Στολίστε ένα Υπέροχα Χριστουγεννιάτικο Σπίτι με ή Χωρίς Δέντρο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

H πιο Hot Ιδέα Αυτή τη Στιγμή για να Στολίσετε το Δέντρο και την Κουζίνα σας
More in ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Στολίστε ένα Υπέροχα Χριστουγεννιάτικο Σπίτι με ή Χωρίς Δέντρο!

Δείτε υπέροχες ιδέες για να φέρετε τα Χριστούγεννα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας!

Close