Κάντε το Σπίτι σας Όαση Δροσιάς με 12 Διαφορετικούς Τρόπους!

Κατηγορίες: ΕΠΟΧΙΚΟ, ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Κάντε το Σπίτι σας Όαση Δροσιάς με 12 Διαφορετικούς Τρόπους!

Δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα δροσερό σπίτι με απλές κινήσεις, φιλικές όχι μόνο προς το περιβάλλον, αλλά και προς την τσέπη σας.

Τι κι αν ο υδράργυρος ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά; Εσείς μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα το σπίτι σας σε καταφύγιο κόντρα στη ζέστη ή τον καύσωνα με εναλλακτικούς τρόπους. Για να επιλέξετε τις πιο ρεαλιστικές σε σχέση με το πορτοφόλι σας λύσεις, εμείς τις κατατάξαμε ανάλογα με το οικονομικό κόστος τους αλλά και το τίμημα που πρέπει να διαθέσετε σε χρόνο και κόπο.

Χαμηλό budget

Μείνετε πίσω από το παραπέτασμα Κλείστε τις κουρτίνες όταν ο ήλιος μεσουρανεί. Έτσι όχι μόνο θα εμποδίσετε τον ήλιο (και την ακτινοβολία του) να τρυπώσει στο χώρο σας,αλλά θα δημιουργήσετε κι ένα άτυπο θερμομονωτικό στρώμα.

Κλείστε τα φώτα Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσετε δροσερό σπίτι καθώς θα μειώσετε τις εσωτερικές πηγές θερμότητας. Τοποθετήστε λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και αποφύγετε τη χρήση συσκευών που θερμαίνουν το χώρο (π.χ. σίδερο, κουζίνα) τις ώρες που έχει πολλή ζέστη. Θα εκπλαγείτε από το πόση διαφορά κάνουν στη θερμοκρασία του χώρου.

Βάλτε φραγμούς Ένα από τα ισχυρότερα όπλα που έχετε ενάντια στη ζέστη δεν είναι άλλο από τα φυτά σας. Επιλέξτε τα αναρριχητικά (όπως είναι ο κισσός και η μπουκαμβίλια) και καλύψτε με αυτά τους τοίχους του σπιτιού σας που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό φράχτη με φυτά που θα ακολουθεί την γραμμή των κάγκελων της βεράντας σας. Ιδανικά, για αυτόν τον σκοπό είναι ο γαύρος, η τούγια και η δάφνη.

Δείτε εδώ το πιο πράσινο συγκρότημα κατοικιών στον κόσμο.

Δεν είναι μόνο χρωματιστή κι όμορφη: η βουκαμβίλια θα κάνει (και) το σπίτι σας πιο δροσερό!

Δεν είναι μόνο χρωματιστή κι όμορφη: η μπουκαμβίλια θα κάνει (και) το σπίτι σας πιο δροσερό!

Ακολουθήστε την πορεία του ηλίου για να κατεβάζετε τις τέντες. Στην ανατολική πλευρά του σπιτιού σας, κατεβάστε τις από τις 7 π.μ. μέχρι τις 11.30 π.μ., στη νότια από τις 11 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., στη δυτική από τις 3.30 μ.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου. Τέλος, ανεβάστε τις τέντες το βράδυ για να αφήσετε το σπίτι σας να «αναπνεύσει».

Εξατμίστε το Για να φτιάξετε ένα δροσερό σπίτι, δεν έχετε παρά να εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας την εξάτμιση του νερού. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτό το φυσικό φαινόμενο, θα δροσίσει το σπίτι σας και θα διορθώσει τα ποσοστά της υγρασίας του. Γεμίστε, λοιπόν, κεραμικά δοχεία με νερό και τοποθετήστε τα κοντά στα ανοίγματα του σπιτιού σας. Τέλος, μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το νερό στα δοχεία σας μέρα παρά μέρα.

Για πιο δροσερό σπίτι, γεμίστε τα κεραμικά μπολ και δοχεία σας με νερό.

Για πιο δροσερό σπίτι, γεμίστε τα κεραμικά μπολ και δοχεία σας με νερό.

Πείτε λόγια του αέρα Τα ανοιχτά παράθυρα δεν ισούται και δροσιά. Μην ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες όταν ο υδράργυρος είναι στα... πάνω του. Φροντίστε να αερίζετε το σπίτι σας νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη έτσι ώστε να κρατήσετε τη ζέστη έξω από αυτό.

Για ιδέες για το πώς θα φτιάξετε μια πανέμορφη βεράντα, δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.

Μεσαίο budget

Βάλτε (κλιματιστικό) σύστημα Και περνάμε στην πρώτη λύση που ήρθε στο μυαλό σας όταν διαβάσετε τις λέξεις «δροσερό σπίτι»: τα κλιματιστικά. Για το σπίτι, η προσοχή σας αρκεί να στραφεί σε δύο κατηγορίες: τα συστήματα ημικεντρικού κλιματισμού, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλων και ψηλοτάβανων χώρων (άνω των 300 τ.μ.) και τα οικεία σε όλους μας συστήματα διαιρούμενου τύπου, γνωστά και ως split, τα οποία είναι ιδανικά για μικρούς χώρους και δωμάτια.

Μπείτε σε κλοιό προστασίας Για (ακόμα) πιο δροσερό σπίτι, μονώστε τους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή ή αν υπάρχει ήδη μόνωση, αποκαταστήστε τις φθορές τους.

Παίξτε γύρω-γύρω όλοι Αν στόχος σας είναι να μειώσετε εύκολα τη θερμοκρασία κατά 2-3ºC, μπορείτε απλά να επιλέξετε ανεμιστήρες δαπέδου ή οροφής. Οι τελευταίοι πλέον διατίθενται και σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Στα πλεονεκτήματά τους είναι ότι ενισχύουν κατά πολύ τη δράση των κλιματιστικών και ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργειας η οποία έχει αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον όσο και στο πορτοφόλι σας.

Για να αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό οι ανεμιστήρες οροφής, ο χώρος σας πρέπει να είναι ψηλοτάβανος.

Για να αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό οι ανεμιστήρες οροφής, ο χώρος σας πρέπει να είναι ψηλοτάβανος.

Μείνετε στην σκιά τους Ασχοληθείτε με την εξωτερική σκίαση του σπιτιού σας με τέντες, στέγαστρα ή πέργκολες. Αν τα χρήματα δεν αποτελούν για εσάς περιοριστικό παράγοντα, τότε δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε έναν αρχιτέκτονα ή έναν πολιτικό μηχανικό ειδικευμένο σε θέματα βιοκλιματικής για τα ξύλινα κινητά σκίαστρα που μπορείτε να προσαρμόσετε στις μπαλκονόπορτες σας.

Μάθετε πώς θα λάμψετε τις τέντες σας, κάνοντας κλικ εδώ.

Υψηλό budget

Επιτεθείτε εκ των έσω Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή ενδοδαπέδιων συστημάτων για να δημιουργήσετε ένα δροσερό σπίτι. Έχουν χαμηλό κόστος λειτουργίας και εξίσου χαμηλά έξοδα συντήρησης αλλά μεγάλη απόδοση. Ωστόσο, η τοποθέτησή τους είναι προτιμότερο να γίνεται κατά την ανέργεση της οικοδομής.

Διαβάστε ποιες 6 συνήθειες δεν είναι και τόσο φιλικές προς το περιβάλλον.

Φαινομενικά, αυτό το σπίτι δεν διαφέρει απο το δικό σας: διατηρείται δροσερό όμως χάρη στο ενδοδαπέδιο σύστημα που διαθέτει.

Φαινομενικά, αυτό το σπίτι δεν διαφέρει από ένα οποιοδήποτε άλλο: διατηρείται δροσερό όμως χάρη στο ενδοδαπέδιο σύστημα που διαθέτει.

Κρατήστε τη δροσιά κάτω από τα πόδια σας Αν μένετε σε μονοκατοικία, τότε σας ανοίγεται η επιλογή των κυκλωμάτων αβαθούς γεωθερμίας. Αυτά αξιοποιούν το γεγονός ότι το έδαφος σε βάθος μεγαλύτερο από δύο μέτρα έχει σταθερή θερμοκρασία, ίση με τη μέση ετήσια θερμοκρασία της περιοχής.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιματισμός: Πώς να αγοράσετε σωστά air condition

.

Τα έξι πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε κλιματιστικά.

Με ΑΥΤΟ το Πανέξυπνο Τρικ ο Ανεμιστήρας θα Λειτουργήσει σαν Κλιματιστικό

.

Μια μικρή αλλαγή και αμέσως η θερμοκρασία του δωματίου σας θα πέσει.

«Πώς θα κάνω το κλιματιστικό μου να αποδίδει καλύτερα;»

.

Αυτήν την εβδομάδα σας αποκαλύπτουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το κλιματιστικό σας χωρίς να δείτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να φουσκώνουν.

Δροσιά χωρίς κλιματιστικό! (video)

.

Το κλιματιστικό από φίλος τις ημέρες της ζέστης, μπορεί να γίνει εχθρός του περιβάλλοντος και της υγείας μας, γιατί λοιπόν, δεν δοκιμάζετε τις ακόλουθες, πιο φιλικές για το περιβάλλον, την υγεία και το πορτοφόλι σας συμβουλές;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μεγάλος Οδηγός: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Υγιεινά Κοκτέιλ Να τα Πιείτε στο Ποτήρι!
More in ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΕΠΟΧΙΚΟ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Μεγάλος Οδηγός: Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Έπιπλα Εξωτερικού Χώρου

Ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό; Πριν απαντήσετε, μάθετε ποια έπιπλα είναι τα πλέον κατάλληλα για να διεκδικήσουν μια θέση στη βεράντα...

Close