5 Πράγματα που θα σας Συμβούν αν Σταματήσετε να Κάνετε Μπάνιο

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

5 Πράγματα που θα σας Συμβούν αν Σταματήσετε να Κάνετε Μπάνιο

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια δύσκολη θέση όπου το παραφορτωμένο πρόγραμμα της ημέρας μας κρατά μακριά από το μπάνιο. Όπως, δεν είναι λίγες οι φορές, ειδικότερα για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, που το μπάνιο του γλυκού νερού αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα ή την επόμενη της επομένης ή την επόμενη της επομένης ω επομένη. Βέβαια, πάντα, αυτό θέλουμε να πιστεύουνε πως συμβαίνει μονάχα σε σπάνιες και ακραίες  περιπτώσεις. Είναι όμως μόνο τότε;

Οι άγραφοι νόμοι της σύγχρονης κοινωνίας, υπό κανονικές συνθήκες, ορίζουν πως οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν μπάνιο κάθε δύο, τουλάχιστον, ημέρες ακόμη κι όταν είναι πολύ κουρασμένοι ή όταν το νερό δεν είναι ιδιαίτερα ζεστό ή ακόμα και όταν έχουν αργήσει στο ραντεβού τους. Αυτό, βέβαια, δεν πρέπει να ισχύει τους καλοκαιρινούς μήνες (σημείωση: που για τη χώρα μας είναι περισσότεροι από τρεις) αλλά και σε καμιά περίπτωση για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, που πηγαίνουν γυμναστήριο ή έρχονται σε επαφή με αρρώστους, για ευνόητους λόγους!

Μερικοί ειδικοί συμφωνούν πως το καθημερινό μπάνιο δεν κάνει καλό στο δέρμα καθώς μεταβάλλει το pH της επιδερμίδας προκαλώντας δερματικές... δυσλειτουργίες. Καλό θα είναι όμως να μην πιαστούμε από αυτό και κάνουμε καμια βδομάδα μέχρι να πατήσουμε το πόδια μας στην μπανιέρα! Άλλωστε μη ξεχνάτε πως η ώρα του καθρέφτη έρχεται πάντα! Επιστρέφοντας, όμως, στις σπάνιες και ακραίες περιπτώσεις που αναφερθήκαμε νωρίτερα δείτε τα 5 πράγματα που μπορεί να σας συμβούν αν κάνετε καιρό να «τα πείτε» με το μπάνιο.

Απίστευτο Trick για να μην Θολώνει ο Καθρέφτης του Μπάνιου

Θα σας παίρνουν μυρωδιά από απέναντι: Το να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες και δε τις ώρες αιχμής, είναι από τα χειρότερα πράγματα μέσα στην ημέρα. Αυτός ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και μυρωδιάς είναι θανατηφόρος. Ακόμη και τα λίγα λεπτά μέσα σε ένα βαγόνι παρέα με αυτό τον συνδυασμό μπορεί να φέρει λιποθυμία! Φανταστείτε, λοιπόν, να κουβαλάτε αυτό τον συνδυασμό μαζί σας όπου κι αν είστε, ό,τι κι αν κάνετε. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί στα Μέσα, η εφίδρωση από μόνη της δεν είναι αυτή που προκαλεί την κακοσμία. Τα επίμαχα σημεία εφίδρωσης, όμως, είναι αυτά που αποτελούν ένα γόνιμο έδαφος για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Ναι, κι όμως εσείς θα είστε!

Ναι, κι όμως εσείς θα είστε!

Αποσμητικό και Ιδρώτας: Εξαφανίστε Άμεσα τα Σημάδια τους από τα Ρούχα Σας!

Η εφηβική ακμή επιστρέφει στο πρόσωπο: Όσοι ως ζόμπι έχετε πέσει ένα ξημέρωμα για ύπνο δίχως να πλύνετε το πρόσωπό σας, ξέρετε πως είναι το επόμενο πρωί. Ξέρετε επίσης πως πρέπει να το πλένετε μια ολόκληρη εβδομάδα επιμελώς για να καταφέρετε να διώξετε τις κοκκινίλες, τη λιπαρότητα και τα μικρά σπιθουράκια. Σκεφτείτε να κουβαλάτε πάνω σας για έξι μέρες, για παράδειγμα, το καυσαέριο της πόλης, τον καλοκαιρινό ιδρώτα της ημέρας και της νύχτας μαζί και τη σκόνη ας πούμε της Αφρικής που μας έρχεται και συχνά πυκνά!  Αναλογιστείτε τώρα πως θα είναι το πρόσωπό σας μετά από έξι ημέρες χωρίς πλύσιμο. Αναλογικά το 42 ημέρες τρίψιμο για έξι μέρες άπλυτο δέρμα δεν είναι και λίγο και όλα αυτά στην περίπτωση που δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέικ-απ! Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα!

Καθρέπτη καθρεφτάκι μου πίσω στα 14 ξανά;

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου πίσω στα 14 ξανά;

Τα επίπεδα των μικροβίων στο δέρμα σας όλο και θα αυξάνονται: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια σε όλος σας το σώμα ακόμη κι αν βγήκατε μόλις από το ντους. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς, σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, υπάρχουν έως και 1.000 είδη βακτηρίων στο δέρμα καθώς και 80 είδη μυκήτων που λειτουργούν υπέρ του ανθρώπινου σώματος και που συμβάλλουν στην παραγωγή φυσικών ενυδατικών και αντιμικροβιακών στοιχείων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας κυκλοφορούμε ανάμεσα σε πολλά είδη μικροβίων που μπορούν να καταλήξουν στον οργανισμό μας μέσω των χεριών, των ματιών, του στόματος ή της μύτης. Με το να μην πλένεστε κάνετε τη ζωή των μικροβίων ευκολότερη με αποτέλεσμα να βάζετε τον οργανισμό σας σε κίνδυνο για μια σειρά λοιμώξεων του δέρματος και… όχι μόνο!

Αν έστω και μια στο εκατομμύριο σκέφτεστε να το δοκιμάσετε τουλάχιστον κρατήστε τα χέρια σας καθαρά.

Αν έστω και μια στο εκατομμύριο σκέφτεστε να το δοκιμάσετε τουλάχιστον κρατήστε τα χέρια σας καθαρά.

Σοκολατένιο δέρμα και δεν θα είναι από την ηλιοθεραπεία στην παραλία: Μπορεί να το καλοκαίρι να ήρθε αλλά η απόχρωση που θα σταδιακά θα παίρνει το δέρμα σας όσο περνούν οι μέρες χωρίς μπάνιο δεν θα σας αρέσει καθόλου. Μάλιστα αν αναζητήσουμε και τη σχετική βιβλιογραφία της επιστήμης της δερματολογίας τα αποτελέσματα θα σας κάνουν όχι μόνο να μη «ξεκολλάτε από το μπάνιο» αλλά και να προστατεύετε το δέρμα σας καθημερινά με κάθε κόστος! Ας μην εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτό γιατί μάλλον θα σας πανικοβάλλουμε.

Ένα παραμελημένο δέρμα έχει κακή όψη και επιφέρει χρωματικές αλλοιώσεις.

Ένα παραμελημένο δέρμα έχει κακή όψη και επιφέρει χρωματικές αλλοιώσεις.

Μια μικρή πετρελαιοκηλίδα επί κεφαλής: Πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τη λιπαρότητα των μαλλιών σε κανονικές συνθήκες υγιεινής και λέγοντας κανονικές νοείται πως λούζονται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Αποτέλεσμα όμως δεν βλέπουν! Φανταστείτε, λοιπόν, το πάρτι που θα κάνουν οι σμηγματογόνοι αδένες του τριχωτού της κεφαλής σας με μέρες αποχής από το λούσιμο! Πέρα από το «φυσικό» λάδι του κεφαλιού σας θα κουβαλάτε μαζί σας και μια υπέροχη μυρωδιά. Φυσικά να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως τα μαλλιά που θα αφήνετε πίσω σας δε θα είναι για να βρείτε την «Αριάδνη» στην επιστροφή!

Θεωρείστε τις λευκές νιφάδες απαραίτητο συνοδευτικό.

Θεωρείστε τις λευκές νιφάδες απαραίτητο συνοδευτικό.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουνούπια τέλος! 10 φυσικοί τρόποι για να τα διώξετε μια και καλή

.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα κουνούπια μια και καλή με φυσικά υλικά που θα βρείτε στο σπίτι σας.

Πετσέτες Θαλάσσης: Αυτός είναι ο Μοναδικός τρόπος για να τις Πλένετε

.

Αυτή είναι η σωστή διαδικασία για να πλένετε τις πετσέτες θαλάσσης σας.

Καθαρίστε τις Περσίδες σας Εύκολα και Ανέξοδα!

.

Καθαρίστε τις περσίδες σας με μηδέν ευρώ και με τον πιο παράξενο τρόπο.

Αποχαιρετίστε Πανεύκολα τους Λεκέδες από Αντηλιακό!

.

Δείτε ποιο καθημερινό υλικό βάζει εύκολα κι άμεσα τέλος στους λεκέδες από αντηλιακό.

Παλιά Οδοντόβουρτσα: 9 Χρήσεις της που Θα σας Κάνουν τη Ζωή Ευκολότερη

.

Μην πετάξετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με αυτούς τους 9 εκπληκτικούς τρόπους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

thehomeissue_hair
Ένας Πανεύκολος Τρόπος να Καθαρίσετε το Πιστολάκι των Μαλλιών σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

thehomeissue_tshirt
Συνδυάστε το Λευκό T-Shirt σας με 16 Διαφορετικούς Τρόπους
Συζήτηση κλειστή. Σύντομα θα μπορείτε να μας γράφετε εδώ τα δικά σας σχόλια και ιδέες.
More in LIVING +, PLUS +
thehomeissue_hair
Ένας Πανεύκολος Τρόπος να Καθαρίσετε το Πιστολάκι των Μαλλιών σας!

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το πιστολάκι και να λειτουργεί σαν καινούριο.

Close