Έτσι θα Εγκαταστήσετε Ένα Πορτάκι για τη Γάτα σας

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Έτσι θα Εγκαταστήσετε Ένα Πορτάκι για τη Γάτα σας

Θα γνωρίζετε, ίσως, ότι μπορείτε να κάνετε καλύτερη τη ζωή της γάτας σας, επιτρέποντάς της να μπαίνει στο σπίτι και να βγαίνει στο μπαλκόνι όποτε θέλει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πορτάκι για γάτες και μια ξύλινη πόρτα.

Όλα Όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για να Υιοθετήσετε ένα Κατοικίδιο

Αν, λοιπόν, η ιδέα ότι η γάτα σας είναι εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι όσο εσείς είστε στη δουλειά, δεν σας αρέσει, ορίστε βήμα-βήμα η διαδικασία που θα της επιτρέψει να βγει μια βόλτα στο.. μπαλκόνι.

γάτα

Επιτρέψτε στη γάτα σας να μπαίνει στο σπίτι και να βγαίνει στο μπαλκόνι όποτε θέλει.

Τα πορτάκια για γάτες υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο, τόσο από άποψη σχεδίων, όσο και τιμών. Θα σας κοστίσουν από 30 έως 80 ευρώ. Αφού προμηθευτείτε το πορτάκι της αρεσκείας σας, θα χρειαστείτε και μερικά εργαλεία. Αυτά είναι: χαρτοταινία, ένα αλφάδι, ηλεκτρικό τρυπάνι, μολύβι, πριόνι και γυαλόχαρτο.

Κατοικίδια στο Διαμέρισμα: Tips για Είναι Χαρούμενα και Υγιή (κι Εσείς Επίσης!)

#1 Αποφασίστε που θα μπει το πορτάκι – το πορτάκι πρέπει να είναι στο σωστό ύψος, ώστε η γάτα σας να το χρησιμοποιεί άνετα.

#2 Κολλήστε το πλαίσιο που θα αγοράσετε μαζί με το πορτάκι σας στο παραπάνω σημείο, με χαρτοταινία. Ελέγξτε αν είναι ίσιο με το αλφάδι και έπειτα ανοίξτε τρύπες στις γωνίες του πλαισίου.

γάτα

Ελέγξτε με ένα αλφάδι αν το πλαίσιο είναι ίσιο.

#3 Βγάλτε το πλαίσιο και ζωγραφίστε με μολύβι ένα τετράγωνο, ενώνοντας τις τρύπες που μόλις ανοίξατε. Το τετράγωνο αυτό είναι η περίμετρος του ανοίγματος. Με το πριόνι, αφαιρέστε το εσωτερικό του τετραγώνου και τρίψτε με το γυαλόχαρτο τις ακμές που μένουν για να τις λειάνετε.

#4 Ευθυγραμμίστε το πορτάκι με τις τρύπες, ελέγξτε πως είναι ίσιο και έπειτα ανοίξτε τρύπες στην πόρτα με το τρυπάνι για να περάσουν οι βίδες.

#5 Τοποθετήστε τις δύο πλευρές (την μέσα και την έξω) από το πορτάκι στην μπαλκονόπορτα και βιδώστε τις μέσα από τις τρύπες. Ελέγξτε πως το πορτάκι μετακινείται μπροστά και πίσω ελεύθερα και είστε έτοιμοι!

Δείτε το Απόλυτο Gadget για Ζωόφιλους

Tip: Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά πορτάκια που μπορείτε να τα τοποθετήσετε και σε γυάλινες ή μεταλλικές πόρτες. Αφού αποφασίσετε σε τι είδους πόρτα θέλετε να το βάλετε, αναζητήστε και το ανάλογο πορτάκι.

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάλτε Ταπετσαρία Εκεί που δεν Φαντάζεστε

.

Μάθετε που αλλού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, γιατί η ταπετσαρία προσφέρεται για όμορφες διακοσμητικές ιδέες και εκτός των... τοίχων.

5 Συμβουλές για Σπίτι Με Γάτα, αλλά Χωρίς Ζημιά!

.

Μάθετε πώς θα περιορίσετε τις κακές συνήθειες της γάτας σας έξυπνα και πρακτικά χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο… το σπίτι σας!

Αλλάξτε Μόνοι σας τα Πόμολα

.

Οι περισσότεροι δεν τους δίνουν μεγάλη σημασία, αλλά τα πόμολα είναι αυτά που θα αλλάξουν με μία κίνηση την εικόνα της πόρτας σας. Ορίστε πως θα κάνετε μόνοι σας αυτήν την επέμβαση.

Καλωσορίστε τη γάτα σας στο σπίτι…

.

…και φροντίστε να δημιουργήσετε μια ομαλή συνθήκη συγκάτοικησης τόσο για εσάς όσο και για εκείνη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κασκόλ
Φτιάξτε Μόνοι σας Αυτό το Χνουδωτό Κασκόλ σε Λιγότερο από 1 Ώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Απίστευτες Χρήσεις για τα Γάντια Κουζίνας που δεν Φαντάζεστε, από το spirossoulis.com (VIDEO)
More in ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
κασκόλ
Φτιάξτε Μόνοι σας Αυτό το Χνουδωτό Κασκόλ σε Λιγότερο από 1 Ώρα

Αυτό το κασκόλ είναι πολύ όμορφο και πολύ εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας.

Close