Η σημασία του ελεύθερου χρόνου - Βρες 5 λεπτά να το διαβάσεις

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Η σημασία του ελεύθερου χρόνου - Βρες 5 λεπτά να το διαβάσεις

Αν θέλεις πραγματικά να καταπολεμήσεις το στρες βρες ελεύθερο χρόνο για σένα.

Το στρες αποτελεί τον νούμερο ένα εχθρό της διάθεσης και της υγείας σου. Υποφέροντας εδώ και χρόνια από αυχενικό, καταλαβαίνω ότι κάθε φορά που αγχώνομαι παραπάνω από όσο πρέπει, οι μύες μου θα πληρώσουν το τίμημα του άγχους. Τα νεύρα και οι αϋπνίες έρχονται δεύτερα.

Παρόλο που είμαι υπέρμαχος της γυμναστικής και της καλής διατροφής – δύο σημαντικοί παράγοντες για να προστατεύσεις τον οργανισμό σου από το άγχος, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό που σου χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ο ελεύθερος χρόνος. Χρόνος που θα τον κάνεις ό,τι θέλεις εσύ.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Ένας φυσιοθεραπευτής μού είχε πει στο παρελθόν ότι σωματοποιώ τα προβλήματά μου. Αυτό σημαίνει δυνατή ψυχή, αλλά πονεμένο σώμα. Η αλήθεια είναι ότι μετά από έναν χωρισμό και υπερβολική δουλειά, πόσο να αντέξει κι αυτό το σώμα! Με μία γρήγορη έρευνα σε φίλους και γνωστούς, συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι κάτι που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, απλά στον καθένα βγαίνει διαφορετικά. Αν εγώ ταλαιπωρούμαι με τον αυχένα και τις αϋπνίες, κάποιος άλλος το ρίχνει στο φαγητό ή αποφασίζει να το κόψει, ενώ ένας τρίτος πετάει σπυράκια. Η αλήθεια είναι ότι το άγχος βρίσκει διάφορους τρόπους για να κάνει αισθητή την παρουσία του πάνω μας.

Εδώ στο followme.gr έχουμε καταπιαστεί πολλές φορές με το θέμα του άγχους και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Από τις συμβουλές και τον οδηγό επιβίωσης μέχρι το quick fix των 25 λεπτών, ο διαλογισμός, η yoga, η γυμναστική, η αποσύνδεση από την τεχνολογία και η κοινωνικοποίηση με αγαπημένα πρόσωπα είναι τακτικές που μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό όμως που θα σε βοηθήσει πραγματικά είναι ο ελεύθερος χρόνος.

Ενώ η yoga και ο διαλογισμός θεωρούνται ως δύο από τους καλύτερους τρόπους για να ελαφρύνεις την ψυχή και το μυαλό από το βάρος του στρες, ακόμη και το γεγονός ότι πρέπει να τα βάλεις στο πρόγραμμά σου μπορεί να σε αγχώσει περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και το να κανονίσεις από πριν μία έξοδο. Αυτό που σου χρειάζεται πραγματικά είναι ο ελεύθερος χρόνος: Χρόνος αποκλειστικά δικός σου που τον διαχειρίζεσαι όπως πραγματικά θέλεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου και να βλέπεις τον τοίχο.

Συνεχίστε στο www.followme.gr και ανακαλύψτε πολλές ακόμα ιδέες, προτάσεις και ρεπορτάζ αγοράς που θα κάνουν την καθημερινότητά σας καλύτερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρές Συνταγές Ευτυχίας για το 2015 (Μέρος Β)

.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας, σας παρουσιάζουμε έξι επιπλέον συνταγές ευτυχίας τρόπους για να ξεκινήσετε τη χρόνια με θετικό πρόσημο.

Διώξτε το Στρες με τα Σωστά Χρώματα

.

Αλλάξτε την ενέργεια του υπνοδωματίου σας και μετατρέψτε το σε μοντέρνο ησυχαστήριο επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα.

Αποκτήστε ξανά τον έλεγχο στη ζωή σας!

.

Αποκτήστε ξανά τον έλεγχο της ζωής σας με ισορροπημένες δόσεις εργασίας και προσωπικού χρόνου. Προτού αρχίσετε να παραπονιέστε πόσο σκληρή και άδικη είναι η ζωή μαζί σας, αναρωτηθείτε τι λάθος κάνετε στη διαχείριση του χρόνου σας και αλλάξτε συνήθειες.

Μικρές Συνταγές Ευτυχίας για το 2015 (Μέρος Α)

.

σας προτείνουμε μικρές συνταγές ευτυχίας που δρουν τονωτικά για την ψυχολογία σας και θα σας βοηθήσουν να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας

Τα Χρώματα που Φτιάχνουν την Ψυχολογία σας

.

Τα χρώματα μπορoύν να σας φτιάξουν ή να σας χαλάσουν τη διάθεση. Δεν είναι κρίμα κάτι τόσο όμορφο να μην ξέρετε να το χειριστείτε προς όφελός της… ψυχολογίας σας;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μείνετε στo Πολυτελές Συγκρότημα του Μελ Γκίμπσον στην Κόστα Ρίκα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Να την ακούς τη γιαγιά! Τα γιατροσόφια που θα νικήσουν το κρύωμα
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Μείνετε στo Πολυτελές Συγκρότημα του Μελ Γκίμπσον στην Κόστα Ρίκα

Δείτε τις εντυπωσιακές βίλες του Μελ Γκίμπσον στην Κόστα Ρίκα και θαυμάστε την εκπληκτική αρχιτεκτονική τους.

Close