Μοναδικές Ιδέες για να Φαίνεται το Σπίτι σας Ψηλότερο!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μοναδικές Ιδέες για να Φαίνεται το Σπίτι σας Ψηλότερο!

Το ταβάνι σας πνίγει; Δείτε πώς θα αποκτήσετε το ψηλοτάβανο σπίτι που πάντα ονειρευόσασταν με μικρές, έξυπνες κι εύκολες αλλαγές!

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι γοητευόμαστε από το ύψος. Για αυτό άλλωστε και τόσοι τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, το Freedom Tower στο Μανχάταν αλλά και τον εντυπωσιακό και ολοδικό μας Παρθενώνα. Κι είναι, επίσης, γεγονός ότι ένα ψηλοτάβανο σπίτι εκπέμπει αρχοντική αύρα και φυσική κομψότητα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, νιώθουμε εγκλωβισμένοι στα χαμηλοτάβανα, αστικά διαμερίσματά μας. Νομίζετε ότι δε μπορείτε να ξεφύγετε από το «κουτί» σας; Κάνετε λάθος! Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσετε παρακάτω για να μάθετε πώς θα ξεγελάσετε το μάτι σας δίνοντας στο σπίτι σας προοπτική... ανέλιξης.

Βιβλιοθήκη Οι στενόμακρες βιβλιοθήκες που αγγίζουν το ταβάνι τραβούν τα βλέμματα...ψηλά κι έτσι δημιουργούν την «ψευδαίσθηση» του ύψους.

Μια στενόμακρη βιβλιοθήκη αρκεί για να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο ψηλό.

Μια στενόμακρη βιβλιοθήκη αρκεί για να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο ψηλό.

Ντουλάπια κουζίνας Για να κάνετε την κουζίνα σας να ψηλώσει, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την ίδια λογική με εκείνη που σας περιγράψαμε παραπάνω: να τοποθετήσετε τα ντουλάπια σας όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται. Ακόμα κι αν χρειάζεστε... σκάλα για να φτάσετε τα «ψηλά» ντουλάπια σας, η αίσθηση ύψους που θα δώσουν στο χώρο σας αξίζει τον κόπο. Θέλετε η κουζίνα σας να δείχνει πιο μεγάλη; Δείτε ποια χρώματα θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε!

Τα ντουλάπια αγγίζουν το ταβάνι σε κάθε έξυπνα διακοσμημένη κουζίνα!

Τα ντουλάπια αγγίζουν το ταβάνι σε κάθε έξυπνα διακοσμημένη κουζίνα.

Πόρτες Μπορεί το σπίτι σας να είναι χαμηλοτάβανο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτό δεν χωράει μια «ψηλή» πόρτα. Και μπορεί να νιώθετε ότι οι στενόμακρες πόρτες ανήκουν στο σύμπαν των ταινιών του Tim Burton, αλλά σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη αν δείτε το σπίτι σας πιο ψηλό!

Ψηλή πόρτα, ψηλότερο σπίτι!

Ψηλή πόρτα, ψηλότερο σπίτι!

Κουρτίνες Αυτό το κόλπο είναι... παλιό μιας και το έχουμε μοιραστεί πολλές φορές μαζί σας αλλά, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως: τολμήστε να κρεμάσετε το κουρτινόξυλο 3-4 εκατοστά κάτω από το ταβάνι για να δώσετε ύψος στο χώρο σας. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μάλιστα, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε κουρτίνες με κάποιο κάθετο μοτίβο. Δείτε εδώ 6 μεγάλα λάθη που κάνετε όταν κρεμάτε τις κουρτίνες σας.

Οι κουρτίνες που κρέμονται (σχεδόν) από το ταβάνι χαρίζουν... πόντους στο σπίτι σας.

Οι κουρτίνες που κρέμονται (σχεδόν) από το ταβάνι χαρίζουν... πόντους στο σπίτι σας.

Τζάκι Αν είστε στη διαδικασία ανακαίνισης του σπιτιού σας, δεν έχετε παρά να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να αλλάξετε την όψη στο τζάκι και το σπίτι σας: όσο ψηλότερο είναι το το τζάκι σας, τόσο ψηλότερος φαίνεται και ο χώρος σας!

Ένα ψηλό, επιβλητικό τζάκι χαρίζει ύψος στο χώρο σας.

Ένα ψηλό, επιβλητικό τζάκι θα χαρίσει ύψος στο χώρο σας.

Χρώμα Επιλέξτε το ίδιο χρώμα για τους τοίχους, τα σοβατεπί, το πάτωμα και το ταβάνι σας. Για ποιο λόγο; Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να «θολώσετε» το όρια του χώρου σας με αποτέλεσμα ό,τι χάνει σε... ευκρίνεια, να το κερδίζει σε ύψος! Εάν το χρώμα που έχετε διαλέξει για τους τοίχους σας είναι σκούρο, τότε δεν έχετε παρά να ανοίξετε το αρχικό χρώμα του κατά 2 τόνους για να καταφέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βάψτε το ταβάνι το ίδιο χρώμα με το πάτωμά σας για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση συνέχειας και ύψους στο χώρο σας.

Βάψτε το ταβάνι στο ίδιο χρώμα με το πάτωμά σας για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση συνέχειας και ύψους στο χώρο σας.

Καθρέφτες Υπάρχουν σημεία του σπιτιού σας που σας φαίνονται ιδιαιτέρως χαμηλά; Επενδύστε τους τοίχους σας με καθρέφτες και θα τα δείτε να ψηλώνουν! Ο καθρέφτης σας είναι θαμπός; Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς θα τον κάνετε να αστράφτει!

Οι καθρέφτες ξεγελούν το μάτι και έτσι "μεγαλώνουν" και "ψηλώνουν" τους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες ξεγελούν το μάτι και έτσι "μεγαλώνουν" και "ψηλώνουν" τους μικρούς χώρους.

Βαφή και ταπετσαρία Για να δώσετε ύψος –και μαζί μια ξεχωριστή πινελιά- στο χώρο σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε μια ταπετσαρία με κάθετες ρίγες (ή απλά να τις βάψετε). Αν είστε φαν της ρουστίκ αισθητικής και το αντέχει η... τσέπη σας, μπορείτε, πάλι, να επενδύσετε έναν τοίχο σας με κάθετα ξύλινα πάνελ.

Μια ξύλινη επένδυση με κάθετο προσανατολισμό αυξάνει... τα ανώτατα όρια του χώρου σας.

Μια ξύλινη επένδυση με κάθετο προσανατολισμό αυξάνει... τα ανώτατα όρια του χώρου σας.

Χαμηλά έπιπλα Τα χαμηλά έπιπλα δημιουργούν εκ φύσεως την αίσθηση ότι το σπίτι και ο χώρος σας είναι πιο ψηλός από ό,τι φαίνεται. Προτιμήστε τους χαμηλούς καναπέδες και τα «κοντά» coffee tables για ένα πιο δραματικό και έντονο αποτέλεσμα.

Τα χαμηλά έπιπλα εκ φύσεως λειτουργούν ανορθωτικά το χώρο σας.

Τα χαμηλά έπιπλα εκ φύσεως λειτουργούν ανορθωτικά το χώρο σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε Ποια Χρώματα θα Κυριαρχήσουν αυτό το Φθινόπωρο Σύμφωνα με την Pantone!

.

H Pantone ανακοινώνει τις αγαπημένες της φθινοπωρινές αποχρώσεις και σας προειδοποιεί: αυτά τα χρώματα θα τα βλέπετε... παντού!

Κουρτίνες... χωρίς Κιτρινίλες

.

Ερχεται εποχή «ανασύνταξης» για όλο το σπίτι, συνεπώς ήρθε η ώρα να καθαρίσετε και τις κουρτίνες από τις κιτρινίλες - ιδιαίτερα των τσιγάρων -, οι μυρωδιές και το γάριασμα των οποίων μπορούνθα εξαφανιστούν με τον πιο απλό τρόπο.

Διακοσμήστε τα Ανοιχτά Ντουλάπια της Κουζίνας σας με Στιλ

.

Τα ανοιχτά ντουλάπια στην κουζίνα κερδίζουν έδαφος διαρκώς. Δείτε τρόπους για να τα αξιοποιήσετε και στη δική σας.

Λύσεις στα πιο Σοβαρά Διακοσμητικά Προβλήματα Όσων Μένουν σε Ενοίκιο!

.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν όσοι μένουν σε ενοίκιο!

6 Εύκολοι Τρόποι για να Κάνετε Φρέσκο το Παραδοσιακό Σπίτι σας

.

Αν θέλετε να ανανεώσετε το παραδοσιακό σας σπίτι χωρίς να ανατινάξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, ορίστε μερικές σίγουρες ιδέες για το καταφέρετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Τάσεις στη Διακόσμηση που θα Δείτε Παντού Φέτος!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάδος Άπλυτων Ρούχων: Με Αυτά τα Tips θα Μοσχομυρίσει στο Πι και Φι!
More in ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΣΠΙΤΙ
6 Τάσεις στη Διακόσμηση που θα Δείτε Παντού Φέτος!

Αυτές είναι οι νέες τάσεις στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.

Close