Δεν Τρώτε αλλά Παχαίνετε. Μα τι Συμβαίνει;

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Δεν Τρώτε αλλά Παχαίνετε. Μα τι Συμβαίνει;

ΑΥΤΑ μπορεί να φταίνε! 

Είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο για αρκετό κόσμο να αυξάνουν το σωματικό τους βάρος, χωρίς να προβαίνουν σε ιδιαίτερες αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Αυτό συμβαίνει συχνά μετά από μια προσπάθεια απώλειας βάρους, όπου τα κιλά και το σωματικό λίπος ανακτώνται ή αυξάνονται ακόμα περισσότερο, συγκριτικά με τις αρχικές τιμές. Τι συμβαίνει; Γιατί τα κιλά στη ζυγαριά παρουσιάζουν ανοδικό ρυθμό;

1. Κλινική κατάσταση

Καταρχήν πρέπει να αποκλείσετε το γεγονός ότι υπάρχει κάποια κλινική κατάσταση.Προτού κάνετε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, βεβαιωθείτε ότι δεν πάσχετε από κάποιου είδους μεταβολική ασθένεια, όπως ο υποθυρεοειδισμός, το μεταβολικό σύνδρομο, η δυσανεξία στη γλυκόζη κ.ά.. Πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ότι αρκετές φορές το σωματικό βάρος επηρεάζεται και από τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί ο ασθενής (π.χ. αντικαταθλιπτικά σκευάσματα) ή από τη χρήση ουσιών.

3 Αθώες Καθημερινές Συνήθειες που Παχαίνουν!

2. Υποθερμιδικές δίαιτες

Οι στερητικές δίαιτες, που προσδίδουν θερμίδες λιγότερες από αυτές που έχει ανάγκη το κάθε άτομο, δεν θεωρούνται αποτελεσματικές. Ο ανθρώπινος οργανισμός καταρχάς στερείται θρεπτικών ουσιών που έχει ανάγκη και έπειτα ο μεταβολισμός του «αδρανοποιείται», μειώνοντας τις καύσεις του. Δηλαδή, το σώμα στην προσπάθειά του να προστατευθεί απέναντι σε αυτήν την ξαφνική «νηστεία», αρχίζει να χρησιμοποιεί λιγότερες θερμίδες για τις καθημερινές του δραστηριότητες. Επιπρόσθετα, όταν λάβει τις θερμίδες που έχει ανάγκη, λόγω της στέρησης στην οποία υποβλήθηκε την προηγούμενη χρονική περίοδο, αρχίζει να αποθηκεύει την τροφή με τη μορφή του λίπους, ώστε να μην εξαντληθούν ξανά τα ενεργειακά του αποθέματα. 

3. Αύξηση ηλικίας

Με την πάροδο των ετών, ο βασικός μεταβολικός μας ρυθμός πέφτει γύρω στο 2-3% για κάθε δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η ομάδα του πληθυσμού πρέπει με κάποιον τρόπο να αυξήσει την ενεργειακή απώλεια ή να μειώσει την ενεργειακή του πρόσληψη 

Δείτε, επίσης, 7 ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας πιο φιλικό προς τη σιλουέτα σας.

4. Στρες

Αρκετός κόσμος παρατηρεί ένα ενοχλητικό φούσκωμα εξαιτίας του άγχους της καθημερινότητας, το οποίο συνοδεύεται από αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Η αύξηση αυτής της ορμόνης οδηγεί σε αυξημένη ενεργειακή πρόσληψη, με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τη διατροφή.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίαιτα με Πίτσα: Χάστε 5 Κιλά σε ένα Μήνα!

.

Να πώς θα χάσετε μέχρι και 5 κιλά το μήνα τρώγοντας πίτσα.

Απαγόρευση Τέλος: Σε αυτούς τους Πειρασμούς ΜΠΟΡΕΙΤΕ να Ενδώσετε

.

Αυτοί είναι οι διατροφικοί πειρασμοί στους οποίους μπορείτε να ενδώσετε!

20ετης Έρευνα του Harvard Αποκαλύπτει: Αυτές Είναι οι 5 Τροφές για Τέλειο Σώμα!

.

Απίστευτη έρευνα σας λέει τι πρέπει να τρώτε για να έχετε ένα τέλειο και υγιές σώμα.

Οι Διατροφολόγοι Επιμένουν: Με Αυτούς τους 3 Κανόνες θα Χάσετε τα Περιττά Κιλά

.

Όλοι οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να χάσετε τα περιττά κιλά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτές είναι οι Καθημερινές Συνήθειες που Επιδεινώνουν την Ακμή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξεκλειδώστε τη Δημιουργικότητά σας Κάθε Σαββατοκύριακο
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Αυτές είναι οι Καθημερινές Συνήθειες που Επιδεινώνουν την Ακμή

Δείτε τι κάνετε κάθε μέρα και επιδεινώνεται η ακμή σας.

Close