Αυτοί Είναι οι 14 πιο Μαγικοί Δρόμοι σε Όλον τον Κόσμο

Κατηγορίες: PLUS +, TRAVEL +

Αυτοί Είναι οι 14 πιο Μαγικοί Δρόμοι σε Όλον τον Κόσμο

Είναι τόσο ρομαντικό να είστε με τον σύντροφό σας σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου και να περπατάτε ανάμεσα από υπέροχα δέντρα και λουλούδια σε έναν από τους 14 πιο όμορφους ανοιξιάτικους δρόμους του κόσμου. Σε αυτήν τη λίστα περιλαμβάνονται και δύο δρόμοι της Ελλάδας - ο ένας βρίσκεται στον Μόλυβο Μυτιλήνης και ο άλλος στο Ναύπλιο.

Το περπάτημα κάτω από έναν τέτοιο δρόμο μπορεί να είναι μαγευτικό, αλλά υπάρχουν και πρακτικά πλεονεκτήματα. Οι δεντροστοιχίες στους δρόμους βοηθάνε σε όλα τα προβλήματα θερμότητας που μπορεί να αντιμετωπίζει μια πόλη και ενθαρρύνει το περπάτημα και την ποδηλασία.

Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι πιο μαγικοί δρόμοι του κόσμου και πού βρίσκονται.

Στοκχόλμη Η Στοκχόλμη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης και έχει μερικούς εκπληκτικούς κήπους, παλάτια και όμορφη φύση. Το όνομά της σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες» καθώς έχει 53 γέφυρες που ενώνουν τα κεντρικά μέρη της πόλης.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Στοκχόλμη, Σουηδία

Πόρτο Αλέγκρε Πρόκειται για τη 10η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας με κυρίως Ευρωπαίους κατοίκους. Είναι μια πόλη αρκετά ανεπτυγμένη με ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο της. Μέσα στην πόλη βρίσκεται μια τεράστια λιμνοθάλασσα στην οποία πλέουν ακόμα και μεγάλα πλοία. Είναι μια από τις πόλεις που φιλοξένησαν το Μουντιάλ του 2014.

Porto Alegre, Βραζιλία

Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία

Porto Alegre, Βραζιλία

Porto Alegre, Βραζιλία

Ταϊβάν Η Ταϊβάν είναι ένα σεισμογενές νησί της Ασίας με πολλούς ποταμούς και οροσειρές. Μάλιστα, πολλά από τα βουνά της ξεπερνάνε τα 3.000 μέτρα. Στην Ταϊβάν υπάρχουν επίσης πολλά πάρκα με πιο γνωστό το Ταρόκο, που είναι διάσημο για τη φυσική του ομορφιά με καταρράκτες και φαράγγια.

Ταϊβάν

Ταϊβάν

 Jerez Όσοι έχουν επισκεφτεί τη συγκεκριμένη πόλη της Ισπανίας τονίζουν πως η πόλη μοσχομυρίζει λουλούδια σε όλη την έκτασή της. Έχει γίνει γνωστή για τους πολλούς αγώνες μοτοσικλέτας και Formula 1 που έχει φιλοξενήσει, ενώ χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι οι δρόμοι με τα αμπέλια.

Jerez, Ισπανία

Jerez, Ισπανία

Βόννη Η Βόννη είναι μια πόλη της Γερμανίας χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ρήνου. Σε αυτήν την πόλη γεννήθηκε ο Μπετόβεν και γι'αυτό το λόγο κάθε χρόνο το Φθινόπωρο, διοργανώνεται το περίφημο «Μπετόβενφεστ» με πάνω από 50 συναυλίες και events.

Bonn, Γερμανία

Bonn, Γερμανία

Μόλυβος Ο Μόλυβος είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στο νησί της Μυτιλήνης. Την Άνοιξη οι δρόμοι γεμίζουν με πανέμορφα λουλούδια που δημιουργούν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την πέτρα που επικρατεί σε πολλά σημεία του χωριού.

Μόλυβος, Μυτιλήνη, Ελλάδα

Μόλυβος, Μυτιλήνη

Βαλένθια Η Βαλένθια είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τούρια. Έχει υπέροχους κήπους με έντονη βλάστηση και θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα υπέροχα μνημεία της που έχουν ιδιαίτερη ιστορική και αρχιτεκτονική αξία.

Vanelcia, Ισπανία

Βαλένθια, Ισπανία

Ποζιτάνο Θεωρείται το στολίδι της Ιταλίας και μια πόλη με πολύ όμορφη αρχιτεκτονική. Τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω σε λόφο και είναι πολύχρωμα δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο θέαμα. Η πόλη είναι παραθαλάσσια και μια ανάσα από την Νάπολη ενώ χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι πως μυρίζει παντού λεμόνια!

Positani. Ιταλία

Ποζιτάνο, Ιταλία

Ναύπλιο Το όμορφο Ναύπλιο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Η πόλη έχει χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός οικισμός και θεωρείται μια από τις γραφικότερες πόλεις της Πελοποννήσου αλλά και όλης της Ελλάδας με πολύ όμορφα τοπία, υπέροχες θάλασσες και δυνατή νυχτερινή ζωή.

Ναύπλιο, Ελλάδα

Ναύπλιο

Σπέλο Την αποκαλούν την «ανθισμένη πόλη της Ιταλίας» επειδή σε αυτήν θα συναντήσετε υπέροχα λουλούδια με πανέμορφα χρώματα κατά μήκος όλης της πόλης.  Η πόλη βρίσκεται πάνω σε λόφο και τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι τα πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα μεσαιωνικά τείχη και η υπέροχη βλάστηση.

Spello, Ιταλία

Σπέλο, Ιταλία

Ουάσινγκτον Η Ουάσινγκτον είναι η πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Tα δάση σε αυτήν την πολιτεία καλύπτουν το 52% της έκτασής της και είναι η 2η χώρα σε παραγωγή κρασιού σε όλες τις ΗΠΑ. Η πολιτεία προμηθεύει με κρασί πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ουάσινγκτον, Αμερική

Ουάσινγκτον, Αμερική

Cullinan Πρόκειται για πόλη της Αφρικής που πήρε το όνομά της από τον μεγιστάνα διαμαντιών Thomas Cullinan. Στην πόλη δημιουργήθηκε γρήγορα ορυχείο διαμαντιών και ο υπεύθυνος του ορυχείου ανακάλυψε το διάσημο διαμάντι Cullinan, το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο με 3.106 καράτια.

Cullinan, Αφρική

Cullinan, Αφρική

Μπρίσμπεϊν Το Μπρίσμπεϊν είναι μια πόλη της Αυστραλίας που βρίσκεται πάνω στον ποταμό Μπρίσμπεϊν. Σε αυτή την πόλη πραγματοποιήθηκαν κάποιοι από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ. Η πόλη έχει υπέροχα πάρκα και κήπους και αποτελεί την 3η πιο τουριστική πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

Brisbane, Αυστραλία

Brisbane, Αυστραλία

Grafton Πρόκειται για μια μικρή πόλη της Αυστραλίας με 18.000 κατοίκους. Η πόλη έγινε γνωστή για τους δρόμους με τα όμορφα δέντρα αλλά και ένα Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε Φθινόπωρο. Πολλοί διάσημοι μουσικοί και τραγουδιστές της κάντρι μουσικής έχουν γεννηθεί στο Grafton και η πόλη πραγματοποιεί κάθε χρόνο αγώνες ιππασίας που είναι γνωστοί παγκοσμίως.

Grafton, Νέα Αυστραλία

Grafton, Αυστραλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπέροχη Ελλάδα: Φθινοπωρινοί Προορισμοί Κοντά στην Αθήνα

.

Ακόμα δε γυρίσαμε, αλλά ψάχνουμε τρόπους να ξαναφύγουμε: αυτοί οι τρεις πανέμορφοι προορισμοί προσφέρονται για μια φθινοπωρινή εκδρομή-αστραπή!

Περιπλανηθείτε στα Πιο Όμορφα Χωριά στον Κόσμο (Ανάμεσά τους κι ένα Ελληνικό)

.

Αυτά τα χωριά είναι τόσο μαγευτικά που μοιάζουν (σχεδόν) ψεύτικα και πού ξερετε; Μπορεί κάποιο να το έχετε ήδη επισκεφθεί κι εσείς!

Αυτά τα 19 Μέρη Προσφέρουν την Καλύτερη Θέα στον Κόσμο!

.

Βουνά, φαράγγια, ποτάμια, ουρανός και θάλασσα: τι κοινό έχουν όλα αυτά; Η θεά που προσφέρουν αυτά τα μοναδικά τοπία κόβει την ανάσα κάθε ταξιδιώτη!

Resort Tierra Patagonia, Χιλή

.

Σε μια από τις πιο προνομιούχες περιοχές του πλανήτη, ένα οικολογικό ξενοδοχείο μάς δείχνει πώς το design και η αρχιτεκτονική δημιουργούν ταξιδιωτικούς προορισμούς και ανακηρύσσεται από τα ετήσια βραβεία του περιοδικού Travel and Leisure ως Best Resort 2013.

Έκτακτα Νέα: Το CNN Αποθεώνει ένα Ελληνικό Νησί!

.

To περίφημο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN λέει τα καλύτερα για τo μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ρόφημα με μέλι, λεμόνι και κανέλα για μίνι αποτοξίνωση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έξυπνα tips για να αισθάνεστε πιο χαρούμενοι και ανανεωμένοι
More in BOI MEN, PLUS +, TRAVEL +
Ρόφημα με μέλι, λεμόνι και κανέλα για μίνι αποτοξίνωση

Φτιάξτε ένα ρόφημα με μέλι, λεμόνι και κανέλα για μίνι αποτοξίνωση.

Close