8 Σοβαρά Λάθη που Κάνουν Όλοι στο Σκούπισμα του Σπιτιού

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

8 Σοβαρά Λάθη που Κάνουν Όλοι στο Σκούπισμα του Σπιτιού

Μπορεί το σκούπισμα να μην είναι από τις πλέον δύσκολες δουλειές, ωστόσο υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουν όλοι που το κάνουν λιγότερο αποτελεσματικό. Σκουπίζοντας σωστά θα έχετε σπίτι απαλλαγμένο από τη σκόνη για περισσότερο.

Σκουπίζετε με μεγάλη ταχύτητα Έχετε συνηθίσει τόσο πολύ στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας που συνήθως ξεχνάτε πως δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα στη ζωή σας σαν να σας κυνηγάνε. Ακόμα και αν αυτό αφορά το σκούπισμα, η σωστή μέθοδος είναι να σκουπίζετε με ευχαρίστηση και χωρίς βιασύνες. Έτσι θα έχετε πιο καθαρό σπίτι αλλά και πιο ήρεμη ζωή.

Δεν σκουπίζετε προς όλες τις κατευθύνσεις Όταν σκουπίζετε θα πρέπει να μην το κάνετε μόνο προς μια κατεύθυνση αλλά να σκουπίζετε προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορείτε είτε να κινείτε την σκούπα πάνω-κάτω ή να σκουπίζετε όλο τον χώρο προς τη μια κατεύθυνση και στη συνέχεια να αλλάξετε κατεύθυνση σκουπίζοντας προς την αντίθετη μεριά.

Δεν ρυθμίζετε σωστά την σκούπα Υπάρχουν σκούπες που είναι αυτόματες και κάνουν τις αλλαγές από μόνες τους και άλλες που πρέπει να τις ρυθμίσετε ανάλογα με την επιφάνεια που σκουπίζετε. Προσέξτε να κάνετε τις σωστές αλλαγές όταν σκουπίζετε για παράδειγμα μία ξύλινη επιφάνεια ή μια επιφάνεια με χαλί.

Αφήνετε τη σακούλα να γεμίσει τελείως Δεν είναι απαραίτητος κανόνας να αφήνετε μία σακούλα να γεμίσει πριν την αλλάξετε. Για την ακρίβεια αυτός είναι ένας λανθασμένος κανόνας που πολλές νοικοκυρές ακολουθούν. Οι σωστοί κανόνες χρήσης την σακούλας υποδεικνύουν να την αδειάζετε μόλις γεμίσει μέχρι τη μέση. Έτσι θα είστε σίγουροι πως η σακούλα τραβάει όλες τις βρωμιές και τις σκόνες.

Καθαρίστε την Ηλεκτρική Σκούπα σας Γρήγορα και Εύκολα.

Δεν αλλάζετε αξεσουάρ στη σκούπα Κάθε σκούπα έχει τα αξεσουάρ της τα οποία πρέπει να χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε πιο αποτελεσματικά. Αλλάξτε τον βασικό εξοπλισμό βάζοντας το αξεσουάρ που είναι κατάλληλο για τις γωνίες και περάστε προσεκτικά όλες τις γωνίες του δωματίου αλλά και τις πιο δύσκολες επιφάνειες.

Δε ρυθμίζετε το ύψος Ρυθμίστε το ύψος της σκούπας ώστε να είναι πιο βολικό για εσάς αλλά και για να έχει καλύτερη εφαρμογή στην επιφάνεια που καθαρίζετε.

Περιμένετε να καθαρίσετε όταν δείτε σκόνες Η βρωμιά και η σκόνη στο πρώτο στάδιο εμφάνισής τους δεν φαίνονται εύκολα αλλά όσο περνάνε οι μέρες γίνονται όλο και πιο διακριτές. Ακόμα και αν το σπίτι σας δείχνει πεντακάθαρο αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει σκόνη. Φροντίστε να σκουπίζετε τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και περιποιημένο. Άλλωστε η σκόνη είναι πολλές φορές υπεύθυνη για αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Μάθετε πώς θα διώξετε τη σκόνη από το σπίτι σας για πάντα.

Ξεσκονίζετε αφού σκουπίσετε Πρώτα πρέπει να ξεσκονίζετε το σπίτι σας και μετά να σκουπίζετε γιατί αν κάνετε το αντίθετο όλη η σκόνη από το ξεσκόνισμα θα πέσει στο πάτωμα και στα χαλιά. Φροντίστε να ακολουθείτε τη σωστή σειρά καθαρίσματος για να μην κουράζεστε άδικα και άσκοπα.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιο Όμορφα Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Γυναίκες!

.

Αυτά είναι τα δώρα που μπορείτε να κάνετε στις αγαπημένες γυναίκες της ζωής σας.

Φτιάξτε στο Φούρνο τα Δικά σας Χριστουγεννιάτικα Στολίδια!

.

Μετατρέψτε τα Χριστούγεννα σε προσωπική υπόθεση και δώστε στο δέντρο σας μία πινελιά πρωτοτυπίας. Με ποιον τρόπο; Πλάθοντας κυριολεκτικά τα δικά σας στολίδια!

Στολίστε το Δέντρο σας με DIY Στολίδια από Κορδέλες

.

Αυτός είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σας.

Μπείτε σε Ένα Kυριολεκτικά Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Σπίτι

.

Θέλετε να ζήσετε... κι εσείς καλύτερα; Αυτό το σπίτι στο Brooklyn της Νέας Υόρκης είναι κυριολεκτικά βγαλμένο από τις σελίδες ενός διάσημου παραμυθιού!

Εκπληκτικές Ιδέες Διακόσμησης με τα πιο Χριστουγεννιάτικα Φυτά και Λουλούδια

.

Αυτές είναι οι πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης με χριστουγεννιάτικα φυτά και λουλούδια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Πράγματα που Θα Δώσουν Ξεχωριστό Χαρακτήρα στο Υπνοδωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Διακοσμητικές Παρεμβάσεις για Γρήγορη Ανανέωση
More in TIPS, ΣΠΙΤΙ
8 Πράγματα που Θα Δώσουν Ξεχωριστό Χαρακτήρα στο Υπνοδωμάτιο

Οκτώ πράγματα που θα μετατρέψουν το υπνοδωμάτιό σας σε όαση άνεσης, χαλάρωσης και ζεστασιάς.

Close