Μειώστε τα Καθημερινά Έξοδα του Σπιτιού με ΑΥΤΑ τα Ιδιοφυή Τρικς!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Μειώστε τα Καθημερινά Έξοδα του Σπιτιού με ΑΥΤΑ τα Ιδιοφυή Τρικς!

Αισθάνεστε ότι φεύγουν τα χρήματά σας χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε που στο καλό τα ξοδεύετε; Προσπαθείτε να κάνετε έναν προϋπολογισμό κάθε μήνα για τα έξοδα σπιτιού αλλά διαπιστώνετε πως στο τέλος του μήνα έχετε βάλει χέρι και στον επόμενο; Υπάρχουν τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα από παντού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίσετε το διάβασμα.

Ακυρώστε υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε Οι υπηρεσίες που έχετε σταματήσει εδώ και καιρό να χρησιμοποιείτε μπορεί να σας «τρώνε» πολλά χρήματα χωρίς καν να το καταλαβαίνετε. Αν, για παράδειγμα, παρατηρήσετε πως δε χρησιμοποιείτε ποτέ το τηλέφωνό σας για να παίρνετε τηλέφωνα στο εξωτερικό, απλά διακόψτε τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Επίσης, μπορείτε να σταματήσετε συνδρομές σε περιοδικά και συνδρομητικά κανάλια. Φυσικά, μην ξεχνάτε να πηγαίνετε κάθε φορά που λήγει το συμβόλαιό σας στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για να το αναβαθμίζετε σε πιο φτηνό. 

Μάθετε να κάνετε μόνοι σας κάποια πράγματα Με την ταχύτατη ανάπτυξη του διαδικτύου μπορείτε πλέον να φτιάξετε και ένα ολόκληρο σπίτι χωρίς βοήθεια από ειδικούς. Δείτε πώς να επισκευάζετε μόνοι σας κάποια πράγματα (όπως να φτιάξετε το καζανάκι που τρέχει, να ξεβουλώσετε τον νιπτήρα της κουζίνας και άλλες τέτοιες μικροδουλειές).

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

Αλλάξτε τις παλιές συσκευές σας Θα το λέμε συνεχώς. Όσο κι αν νομίζετε πως οι παμπάλαιες συσκευές σας είναι μια χαρά και λειτουργούν τέλεια, αν ξέρατε πόσο ρεύμα καίνε (σε αντίθεση με τις καινούργιες που είναι απίστευτα πιο οικονομικές) δεν θα το σκεφτόσασταν καθόλου. Μπορεί να πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη σας για να πάρετε μια καινούργια, καλή συσκευή αλλά θα γλιτώσετε πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα και θα κάνετε πολύ γρήγορα απόσβεση. 

Μαγειρεύετε περισσότερο στο σπίτι Μόλις αρχίσετε να τηρείτε αυτό το tip και ξεκινήσετε το μαγείρεμα στο σπίτι θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Ακόμα και μέρα παρά μέρα να μαγειρεύετε στο σπίτι, θα γλιτώνετε πολλά χρήματα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό όταν μαγειρεύετε να μη φτιάχνετε φαγητό μόνο για ένα ή δύο άτομα. Φτιάχνετε αρκετό φαγητό για να έχετε και για 1-2 μέρες ακόμα. Αφού ανάβετε που ανάβετε την κουζίνα, γιατί να μην μαγειρεύετε μεγαλύτερες ποσότητες; 

thehomeissue_oikonomia01

Αρχίστε να μαγειρεύετε ακόμα κι αν μένετε μόνοι σας. Αυτό θα σας γλιτώσει από πολλά περιττά έξοδα και φυσικά θα κάνει καλό και στην υγεία σας.

Πιάτα: Μάθετε πώς να τα Πλένετε με Λιγότερο Νερό

Μειώστε κάποια καθημερινά έξοδα Υπάρχουν κάποια καθημερινά έξοδα που μπορούν εύκολα να μειωθούν γιατί πολύ απλά αποτελούν ένα είδος πολυτέλειας που θα μπορούσατε ίσως να περιορίσετε. Το μανικιούρ, η καθημερινή αγορά καφέ, το πρωινό εκτός σπιτιού είναι μερικά από αυτά τα έξοδα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αγοράσετε μια ωραία κούπα και να βάζετε εκεί τον καφέ που θα φτιάχνετε σπίτι σας. Μόνο με αυτό το τρικ θα γλυτώσετε περίπου από 30-40 ευρώ τον μήνα.

Οργανώστε τις εξωτερικές δουλειές Αντί να βγαίνετε κάθε μέρα για εξωτερικές δουλειές με το αυτοκίνητο, συγκεντρώστε όλες τις δουλειές που έχετε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα και βγείτε μια φορά έξω για αυτές. Η βενζίνη που θα γλυτώσετε θα είναι αρκετή.

Παρακολουθείτε τις προσφορές Δεν σας λέμε να τρελαθείτε και να τρέχετε από κατάστημα σε κατάστημα για να βρίσκετε τις καλύτερες προσφορές. Ρίχνετε μία ματιά στην αγορά και κάντε μία έρευνα παρατηρώντας τις διαφορές στις τιμές ανάμεσα στα διάφορα σούπερ μάρκετ. Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι αυτό που εμπιστεύεστε τα τελευταία χρόνια έχοντας την εντύπωση πως είναι το πιο οικονομικό, τελικά να μην είναι. Εκμεταλλευτείτε τα κουπόνια που προσφέρουν τα διάφορα καταστήματα. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε και τα καταστήματα της γειτονιάς σας. Σε μερικά είδη μπορεί να έχουν πολύ καλύτερες τιμές από τα μεγάλα καταστήματα.

Μάθετε εδώ ποια είναι τα 6 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να νοικιάσετε!

Με σωστό προγραμματισμό μπορείτε να γλυτώσετε πολλά από τα καθημερινά σας έξοδα.

Με σωστό προγραμματισμό μπορείτε να γλυτώσετε πολλά από τα καθημερινά σας έξοδα.

Συγκρίνετε τις τιμές διαφόρων προϊόντων Υπάρχουν αρκετά site στο διαδίκτυο που μπορούν να κάνουν για εσάς σύγκριση τιμών ανάμεσα στα προϊόντα που τους δίνετε. Ψάξτε το καλά πριν αγοράσετε κάποια νέα συσκευή. Μπορεί να κερδίσετε πολλά χρήματα κάνοντας μία απλή και καθόλου χρονοβόρα σύγκριση τιμών.

Οργανώστε αποδείξεις και εγγυήσεις Βάλτε σε έναν φάκελο όλες τις αποδείξεις και τις εγγυήσεις που έχετε από συσκευές και άλλα αντικείμενα που έχετε αγοράσει. Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά χαλάσει θα μπορείτε εύκολα να το αλλάξετε (αν ισχύει η εγγύησή του) χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για να αγοράσετε ένα καινούριο.

Γεμίστε Οικονομικά (και Υγιεινά) το Καλάθι του Σούπερ Μάρκετ!

Κάντε μία λίστα πριν πάτε για ψώνια Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε είναι να μην γράφετε σε λίστα τα πράγματα που θέλετε να αγοράσετε πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ (το δεύτερο μεγαλύτερο είναι να πάτε πεινασμένοι). Αυτό σας οδηγεί σε απερίσκεπτες αγορές αλλά και στο να ξεχνάτε να αγοράσετε πράγματα που χρειάζεστε. Φτιάξτε μία λίστα και μην παίρνετε τίποτα άλλο πέρα από αυτά που έχετε σημειώσει.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 γρήγοροι (και εφικτοί) τρόποι να μαζέψετε χρήματα

.

Δείτε τους 8 πιο εύκολους τρόπους να μαζέψετε χρήματα.

Φενγκ Σούι: 12 Σπιτικά Tips για να Αλλάξει η Τύχη σας και να Αποκτήσετε Χρήματα

.

Το φενγκ σούι εδώ και χιλιάδες χρόνια υποστηρίζει πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές του. Δοκιμάστε το, τι έχετε να χάσετε;

Έτσι θα Εξοικονομήσετε Χρήματα Μέσα στο Σπίτι

.

Κάντε εξοικονόμηση χρημάτων και προστατέψτε το περιβάλλον χωρίς να βγείτε από το σπίτι.

Εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια για όλο το σπίτι

.

Κάντε τη σωστή διαχείριση ενέργειας -και κατά συνέπεια και των χρημάτων σας- μέρος της ρουτίνας σας με εύκολες πράξεις. Διότι το πώς ζούμε μας αφορά όλους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Οάσεις Δροσιάς που Βρίσκονται σε Απόσταση Αναπνοής από την Αθήνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

τροφές
Αυτές Είναι οι 3 Τροφές που δεν Πρέπει Ποτέ να Ξαναζεστάνετε!
More in LIVING +, PLUS +
5 Οάσεις Δροσιάς που Βρίσκονται σε Απόσταση Αναπνοής από την Αθήνα

Πράσινες οάσεις στις πόλεις που θα σας συναρπάσουν.

Close