6 τρόποι να διαχειριστείτε την αποτυχία

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 τρόποι να διαχειριστείτε την αποτυχία

Υπάρχει κι αυτή η πλευρά της ζωής.

Η αποτυχία δεν αρέσει σε κανέναν. Η απόρριψη ακόμη λιγότερο. Έλα όμως που είναι και δύο μέσα στη ζωή κι όσο κι αν τα φοβάσαι δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσεις. Και ο μόνος τρόπος για να το κάνεις είναι να καταφέρεις να δεις την θετική τους πλευρά. 

Η αποτυχία είναι στην πραγματικότητα ένας καλός δάσκαλος, ένας καθοδηγητής στο επόμενο βήμα που θα κάνεις. Μπορεί καμιά φορά να σε καθυστερεί αλλά δεν πρέπει να σε αποτρέπει από τους στόχους σου, ούτε να σε οδηγεί σε αδιέξοδο. Άλλωστε, οι περισσότεροι άνθρωποι που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη ζωή τους, σίγουρα ήξεραν τα οφέλη της αποτυχίας. Μάθε κι εσύ ποια είναι και υπενθύμισε τα στον εαυτό σου την επόμενη φορά που ενδεχομένως δεν θα καταφέρεις να πετύχεις τον σκοπό σου.

Φέρτε την Ευτυχία στο Σπίτι σας με τη Βοήθεια του Φενγκ Σούι.

1. Ανακάλυψε τι θέλεις. Η αποτυχία είναι ένας τρόπος να αποφασίσεις τι είναι αυτό που θέλεις πραγματικά, ενώ θα μπεις στη διαδικασία να βρεις τους κατάλληλους τρόπους για να το διεκδικήσεις. Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι δεν ήσουν αρκετά παθιασμένη με κάτι και για αυτό δεν πέτυχες σε αυτό ή πώς πρέπει τελικά να διοχετεύσεις όλη σου την ενέργεια κάπου αλλού. Με λίγα λόγια μπορεί να μην άξιζε, κι αν άξιζε τότε σίγουρα πλέον ξέρεις τον τρόπο για να το πετύχεις.

3. Εκτίμησε τις ικανότητες σου. Η αποτυχία και τα προβλήματα που φέρνει μαζί της μας μαθαίνει να αποκτούμε νέες ικανότητες για να τα αντιμετωπίσουμε. Κάθε εμπόδιο, μας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια νέα τεχνική για να το ξεπεράσουμε, ενώ ταυτόχρονα μας κάνει πιο ισχυρούς, καθώς πλέον ξέρουμε να φυλαγόμαστε και τι να περιμένουμε. Κοινώς, ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. 

4. Χρειάζεσαι μόνο πραγματικούς φίλους. Όσοι δεν σε αγαπούν για αυτό που είσαι, συνήθως φεύγουν μετά από μια αποτυχία ή δεν προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι φιλίες, όμως, είναι σημαντικές για να πετύχεις τους στόχους σου, για αυτό μετά από μια αποτυχία θα μπορείς να δεις ξεκάθαρα ποιοι είναι οι άνθρωποι στους οποίους μπορείς να βασιστείς.

Γρήγορο Κουίζ: Πόσο Καλό Κάνουν οι Φίλοι Σας στην Υγεία σας;

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα ψυχολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΥΤΟΙ Είναι οι 3 Λόγοι που οι Γυναίκες Ζουν Περισσότερο

.

Να γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!

Kλείνετε τα 30; Όλα Αυτά για τα Οποία δεν θα σας Καίγεται πλέον Καρφί!

.

Δείτε όλα όσα δεν σας ενδιαφέρουν πια από τη στιγμή που θα κλείσετε τα 30.

Είστε και οι Πρώτοι στις Συμβουλές! Γιατί δεν Ακολουθείτε καμία και Εσείς;

.

Να γιατί δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τις δικές σας συμβουλές.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό είναι το Νο1 υλικό για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και βρίσκεται στην κουζίνα σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αμέσως στο πρόσωπό σας!
More in PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Αυτό είναι το Νο1 υλικό για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και βρίσκεται στην κουζίνα σας!

Αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός της πιτυρίδας και βρίσκεται στην κουζίνα σας.

Close