Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά

Οι ανιχνευτές καπνού είναι ένα σύστημα ασφαλείας που μπορεί να σώσει ζωές − τη δική σας. Μην αμελείτε λοιπόν τόσο την εγκατάστασή του όσο και τη συντήρησή του. Διαβάστε και μάθετε τις αιτίες που σας κάνει... μπιπ.

Εκπέμπει ένα ηχητικό και οπτικό σήμα συναγερμού σε περίπτωση που εντοπίσει καπνό, το οποίο είναι πιθανή ένδειξη για φωτιά. Οι περισσότεροι ανιχνευτές καπνού τροφοδοτούνται από μια μπαταρία  ή ένα ασύρματο κύκλωμα.

Κάποιες φορές οι λόγοι είναι ασήμαντοι πίσω από το μπιπ του ανιχνευτή καπνού. Αν αποδειχθεί, πράγματι, άδικη η ανησυχία σας, βεβαιωθείτε ότι δεν φταίει η μπαταρία ή καλύτερα αλλάξτε έτσι κι αλλιώς για να είστε ήσυχοι.

Αν τώρα δεν φταίει η μπαταρία, τότε το πρόβλημα σχετίζεται με τον συναγερμό του ανιχνευτή καπνού. Πατήστε το κουμπί για το τεστ στον ανιχνευτή καπνού, προκειμένου να επαναφέρετε την αρχική ρύθμιση και να σβήσετε από τη μνήμη της συσκευής το πρόβλημα.

Επίσης αν χτυπάει χωρίς λόγο, μπορεί να φταίει η σκόνη ή ένα έντομο που παγιδεύτηκε μέσα στον ανιχνευτή. Καθαρίζετε συστηματικά (τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο) τον αισθητήρα με το σπρέι που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του πληκτρολογίου σας.

Ενας άλλος λόγος που μπορεί να χτυπήσει είναι η διακοπή ρεύματος – αν έχετε ανιχνευτή με ηλεκτρική λειτουργία. Συνήθως υπάρχει εφεδρική μπαταρία, αλλά θα πρέπει να την ελέγχετε για να ξέρετε ότι δεν έχει τελειώσει.

Τυχαίνει επίσης να χτυπάει συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα ή κάθε τόσο. Παρατηρήστε μήπως εκείνες τις ώρες κάποια δραστηριότητα μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο ανεβάζει τη θερμοκρασία μπερδεύοντας τους αισθητήρες.

Βεβαιωθείτε για όλα τα παραπάνω και αν ο ανιχνευτής εξακολουθεί να έχει πρόβλημα, απευθυνθείτε στον τεχνικό και ενημερώστε τον για όλες τις κινήσεις και τους ελέγχους που έχετε κάνει ώστε να μη σας βάλει να τα επαναλάβετε. Σε κάποιες περιπτώσεις, μια λάθος καλωδίωση ή ένα βραχυκύκλωμα μπορεί να απαιτήσουν αντικατάσταση όλου του συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι δεν θα Κλειδωθείτε Ποτέ Ξανά Έξω από το Σπίτι! (VIDEO)

.

Με αυτό το κόλπο δεν πρόκειται να μείνετε ποτέ ξανά έξω από το σπίτι σας.

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Βάλετε μια Πόρτα Ασφαλείας

.

Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς κατά την αγορά μιας θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας.

Προστατέψτε το Σπίτι σας Από τη Βροχή

.

Δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι σας από τη βροχή.

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Κρυψώνες για τα Κλειδιά σας!

.

Αυτές τις κρυψώνες θα τις ζήλευε ο καλύτερος μυστικός πράκτορας!

Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

.

Τις σκάλες εσωτερικού χώρου τις χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά, άλλοι στο σπίτι και άλλοι στη δουλειά. Και όπως όλα τα πράγματα, έχουν και αυτές τα (μικρά) μυστικά τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητικές μεμβράνες για τα παράθυρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας