Το σπιτικό μπαρ

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Το σπιτικό μπαρ

Δεν θα ήταν πάρα πολύ ωραίο το σαββατοκύριακο να καλείτε την παρέα σας στο σπίτι και να απολαμβάνετε τα ποτά σας, με κουβεντούλα και μουσικούλα στον χώρο σας; Γιατί λοιπόν δεν το κάνετε; Τα μόνα που χρειάζεστε είναι καλή διάθεση, κέφι και να μετατρέψετε μία μικρή γωνιά του σπιτιού σας σε ένα όμορφο, στυλάτο και πλήρως εξοπλισμένο και ενημερωμένο μπαρ! Ένα τέτοιο  «σπιτικό» μπαρ, δεν θα σας δώσει μόνο τη δυνατότητα να μετατρέψετε το «παλατάκι» σας σε σοφιστικέ χώρο για καλέσματα, αλλά θα το κάνει ακόμη πιο στυλάτο!

Η ολοκληρωμένη πρόταση
Για όλους εσάς που τώρα χτίζετε ή ανακαινίζετε το σπίτι σας, ένα ολοκληρωμένο, εντοιχισμένο μπαρ και εξοπλισμένο με ένα μεγάλο ντουλάπι για τα ποτά, ένα για κάθε είδους ποτήρια και  εργαλεία, έναν μικρό νεροχύτη, ένα μικρό ψυγείο για αναψυκτικά και χυμούς και ένα ειδικό ψυγείο για κρασιά, είναι η ιδεώδης και ολοκληρωμένη λύση. Η συγκεκριμμένη κατασκευή μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στην κουζίνα σας –εφ΄όσον αυτή είναι αρκετά μεγάλη- ή σε έναν τοίχο του καθιστικού ή της τραπεζαρίας σας. Το ύφος, τα χρώματα, τα υλικά και το στυλ της περιοχής του μπαρ πρέπει να έχουν απόλυτη συνοχή με τα αντίστοιχα του χώρου μέσα στον οποίο θα βρίσκεται. Ξεχάστε τα μπαρ του σπιτιού που θυμίζουν ντισκοτέκ, με μπάρες από ξύλο ραμποτέ, πλάτες από καθρέπτη και χρωματιστά σποτάκια. Είναι πολύ «δεκαετία του ‘80», καθόλου κομψά και καθόλου πρακτικά! Επίσης είναι απαραίτητο τα χρώματα και το ύφος από όλα τα αξεσουάρ (χαρτοπετσέτες, δίσκοι σερβιρίσματος, σέϊκερ, κ.α.) να έχουν συνοχή με τον χώρο γύρω από το μπαρ.

Η εύκολη και γρήγορη λύση
Από την άλλη, δεν χρειάζεστε μια ειδική κατασκευή για να έχετε μια πολύ όμορφη και πρακτική γωνιά, αφιερωμένη στα κοκτέϊλ. Μπορείτε να αποθηκεύσετε ποτήρια και εργαλεία σε ένα μεγάλο ντουλάπι ή ένα μπουφέ. Δίπλα, απλά «παρκάρετε» ένα πολύ στυλάτο και πρακτικό καροτσάκι-μπαρ. Υπάρχει κάτι πιο στυλάτο και χαρούμενο όταν κατά την διάρκεια ενός καλέσματος, το μπαρ «ταξιδεύει» από την κουζίνα στην τραπεζαρία και από εκεί στη βεράντα; Αν δεν έχετε ούτε καροτσάκι και θέλετε να γοητεύσετε τους καλεσμένους σας, τότε πάρτε απλά έναν μεγάλο και όμορφο δίσκο, τοποθετήστε τον επάνω σε ένα τραπεζάκι και επάνω του τοποθετήστε τα απολύτως απαραίτητα: Ουίσκι σε κομψά κρυστάλινα δοχεία, δύο τρία βασικά ποτά, ένα σέικερ, μία παγοθήκη, χυμούς σε κανάτες, κομψά ποτήρια και δύο τρία μπωλ με ελιές, λεμόνια και άλλες γαρνιτούρες!

Δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά με δίσκους, ποτήρια και ποτά έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να σερβίρονται άνετα.

Δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά με δίσκους, ποτήρια και ποτά έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να σερβίρονται άνετα.

Για τους οινολάτρες
Αν έχετε πάθος για τα κρασιά, τότε μπορείτε να φυλάτε το καθημερινό κρασί σε μία «εύκολη» περιοχή της κουζίνας, σε κοινή θέα, αλλά μακριά από την ζέστη και τις ακτίνες του ήλιου, ενώ για τα πιο καλά και ακριβά κρασιά, μπορείτε να αγοράσετε έναν ειδικό συντηρητή κρασιού. Τα πιο απλά μοντέλα κάνουν εξαιρετική δουλειά και δεν στοιχίζουν περισσότερο από ένα μικρό ψυγείο. Αν πάλι, θέλετε ένα ξεχωριστό κελλάρι για τα κρασιά σας, τότε μάλλον ξέρετε ήδη τι πρέπει να κάνετε!

Οι απαραίτητες λεπτομέρειες
Πέρα από τα βασικά, σίγουρα θα χρειαστούν μερικές πινελιές από την προσωπικότητά σας για να δώσετε περισσότερο στυλ στο μπαρ σας. Ένας τρόπος είναι να το διακοσμήσετε με όμορφα παλιά, σπάνια ή απλά όμορφα σχεδιασμένα ποτήρια (τα ποτήρια της μαμάς σας μπορεί να ταιριάξουν υπέροχα), να τοποθετήσετε μερικά μπουκάλια από σπάνια ή όχι και τόσο γνωστά ποτά, τασάκια από άλλες εποχές, ασημένια σέικερ και λαβές για παγάκια και βαζάκια με διάφορα συστατικά και γαρνιτούρες. Ακόμα και τα σφηνάκια που έχετε μαζέψει από τις περιπέτειες σας στα διάφορα μπαρ, θα δώσουν μια νότα διαφορετική και εύθυμη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Δημιουργικές Ιδέες για να Βάλετε ένα Μίνι Μπαρ στο Σπίτι σας

.

Βάλτε το μίνι μπαρ που πάντα ονειρευόσασταν στο σπίτι σας, όσο μικρό κι αν είναι αυτό.

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στα Μπαρ Σπιτιού!

.

Βάλτε στον τοίχο σας ράφια και δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό μπαρ.

8 Ευφάνταστοι Τρόποι για να Διακοσμήσετε τον Χώρο σας με μια Vintage Βαλίτσα

.

Διακοσμήστε τον χώρο σας πρωτότυπα χρησιμοποιώντας μια vintage βαλίτσα.

Διακοσμήστε το Αχρησιμοποίητο Τζάκι σας με τους πιο Ωραίους Τρόπους

.

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για να εκμεταλλευτείτε ένα αχρησιμοποίητο τζάκι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η είσοδος του σπιτιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 ιδέες για πετυχημένο mix 'n' match