Το πράσινο διαχωριστικό

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Το πράσινο διαχωριστικό

Δημιουργείστε ένα διαχωριστικό χώρου γεμάτο ζωή και χρώμα!

Οι χώροι φαίνονται πιο φιλικοί και αποκτούν μια αίσθηση δροσιάς όταν υπάρχουν ωραία και υγιή φυτά. Στους εσωτερικούς χώρους οι πιο συνηθισμένοι τρόποι που τα φυτά βρίσκουν τη θέση τους είναι οι γλάστρες. Κάποιες φορές δύο και τρεις γλάστρες μπαίνουν στη σειρά ώστε να δημιουργήσουν την αίσθηση του φυσικού διαχωριστικού και να ξεχωρίσουν ένα χώρο από κάποιο άλλο. Αυτό το "πράσινο" διαχωριστικό μπορείτε να το φτιάξετε εσείς και να επιλέξετε τις διαστάσεις του και το υλικό κατασκευής του σύμφωνα με τον χώρο που προορίζεται.

Στο διαχωριστικό που φαίνεται πιο κάτω έχει γίνει ξύλινη επένδυση της ζαρντινιέρας και από το ίδιο υλικό έχει φτιαχτεί και το πλαίσιο. Σε αρκετά σημεία στα πλαϊνά του πλαισίου έχει στηριχτεί η πετονιά που θα κρατήσει το φυτό καθώς αναπτύσσεται και έχει καλυφτεί η καλωδίωση για το φως που υπάρχει στην επάνω πλευρά. Ο σχεδιαστής του το έχει ονομάσει Bean Screen γιατί τα φυτά που έχει χρησιμοποιήσει είναι τα φασόλια. Μία ωραία ιδέα που φέρνει στην θέση του διακοσμητικού φυτού ένα λαχανικό, κάτι που δεν συνηθίζεται αφού σχεδόν πάντα επιλέγονται φυτά τα οποία δεν καταλήγουν στο πιάτο μας.

PrasinoDiahoristiko02_thehomeissue

Το Bean Screen.

Η σουηδική εταιρεία Greenworks σχεδιάζει, παράγει και εμπορεύεται κινητούς και σταθερούς τοίχους με κυρίαρχο στοιχείο τους τα φυτά. Μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγάλα διαχωριστικά τόσο για ιδιωτική χρήση όσο και για επαγγελματικούς χώρους οι οποίοι αποκτούν αμέσως μία πολύ όμορφη εικόνα γεμάτη χρώμα.

PrasinoDiahoristiko03_thehomeissue

Μία διαφορετική "επένδυση" τοίχου.

Αν ένα διαχωριστικό λείπει από τον χώρο σας σκεφτείτε να το κάνετε πράσινο. Δεν θα είναι μόνο πιο ωραία λύση από ένα απλό πάνελ αλλά και πιο έξυπνη καθώς τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που έχουν την ιδιότητα να υγραίνουν τον χώρο, να καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέετε και να μειώνουν τους θορύβους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσιμεντόλιθοι και... διακόσμηση!

.

Οι τσιμεντόλιθοι είναι αρκετά αδιάφοροι για να τους κοιτάξετε και δεύτερη φορά. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη; Δείτε τους με άλλο μάτι και δημιουργήστε για τον κήπο σας.

Δείτε 4 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με την Παλιά σας Σκάλα

.

Ήρθε η ώρα να βγάλετε την παλιά σκάλα σας από την αποθήκη: Βρήκαμε 4 ιδέες που θα σας κάνουν να τη δείτε με άλλο (διακοσμητικό) μάτι.

Εύκολο DIY: Φτιάξτε Υπέροχα Κρεμαστά Γλαστράκια

.

Αυτό το πανεύκολο diy θα μεταμορφώσει τη βεράντα ή το καθιστικό σας με έναν μοναδικό τρόπο.

7 Ιδέες για να Εκμεταλλευτείτε τον Χώρο Πίσω από τον Καναπέ

.

Καλύψτε το κενό πίσω από τον καναπέ σας με αυτές τις έξυπνες ιδέες.

Xρωματιστό DIY: Φτιάξτε Πανέμορφες Γλάστρες με Ένα Πάμφθηνο Υλικό

.

Μετατρέψτε τα παλιά σας λάστιχα στις πιο όμορφες γλάστρες για την βεράντα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δίνουν το… «πράσινο» σήμα