Το Μαρόκο στη βεράντα σας

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ

Το Μαρόκο στη βεράντα σας

Xρώματα, σχέδια – γιατί όχι  μυρωδιές σας ταξιδεύουν στο εξωτικό Μαρόκο, χωρίς ταλαιπωρία. Δρασκελίστε μόνο δυο βήματα από το καθιστικό σας και προσγειωθήκατε.

Το Μαρόκο συνδυάζει την πολυτέλεια με την απλότητα, την περιπέτεια και την υπερβολή. Μοιάζει δύσκολο; Ίσως. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Το μαροκινό στυλ με τα έντονα χρώματα, τα εντυπωσιακά υφάσματα και μοτίβα, θα φτιάξουν για εσάς μια όαση χαλάρωσης.

Στα υπαίθρια παζάρια τα πολύχρωμα κεραμικά κλέβουν τις εντυπώσεις.

Στα υπαίθρια παζάρια τα πολύχρωμα κεραμικά κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το χρώμα πρωταγωνιστεί στη μαροκινή διακόσμηση και το τοπίο γίνεται σε μεγάλο βαθμό οδηγός μας, καθώς η γκάμα των συνδυασμών είναι πολύ μεγάλη: το μπλε και το πράσινο επικρατούν όπως σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, λαμπερό χρυσό και ασημί προσδίδουν την απαραίτητη πολυτέλεια, αποχρώσεις της άμμου ισορροπούν την ένταση και θυμίζουν τη γαλήνη της ερήμου, έντονα κόκκινα και πορτοκαλί βάφουν τη βεράντα σας με τα χρώματα του δειλινού.

Τσάι με μέντα σερβιρισμένο σε γυάλινα ποτηράκια. Μια μυσταγωγία που δεν πρέπει να χάσετε.

Τσάι με μέντα σερβιρισμένο σε γυάλινα ποτηράκια. Μια μυσταγωγία που δεν πρέπει να χάσετε.

Πολύχρωμα κεραμικά πλακάκια ντύνουν τις επιφάνειες των τραπεζιών, χρησιμοποιούνται ως σουβέρ και διακοσμούν τα σερβίτσια με τα μοτίβα τους. Μετά το φαγητό καφές, τσάι ή άλλα ροφήματα με βότανα σερβίρονται επάνω σε ασημένιους δίσκους, άλλοτε μέσα σε σκαλιστά γυάλινα ποτήρια και άλλοτε σε κεραμικά με πολύχρωμα παραδοσιακά σχέδια. Χαμηλοί καναπέδες και τραπέζια με περίτεχνα σκαλίσματα ή σφυρήλατο σίδερο, μεγάλες πολύχρωμες μαξιλάρες και κιλίμια με φωτεινά σχέδια στο πάτωμα συμπληρώνουν την εικόνα.

Μάλλινα και μεταξωτά κιλίμια μαζί με μεγάλες μαξιλάρες είναι το σήμα κατεθέν του μαροκινού στυλ.

Μάλλινα και μεταξωτά κιλίμια μαζί με μεγάλες μαξιλάρες είναι το σήμα κατεθέν του μαροκινού στυλ.

Άφθονες μαξιλάρες και μαξιλάρια με περίπλοκες υφάνσεις και σχέδια διακοσμημένες με κορδόνια αλλά και όμορφα μικρά χαλιά διάσπαρτα εδώ και εκεί αποτυπώνουν τέλεια τη μαροκινή ατμόσφαιρα. Μεγάλα κεραμικά κασπό σε έντονα χρώματα γεμισμένα με φυτά μεγάλης ανάπτυξης θα σας βοηθήσουν να επιτείνετε το εξωτικό στοιχείο.

Κεριά, μεγάλες επιδαπέδιες και επιτραπέζιες λάμπες με κεραμικές βάσεις – ανάλογα τον χώρο που διαθέτετε – και κρεμαστά φανάρια σε διάφορα σημεία. Το φως είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση γενικώς, πολύ περισσότερο όμως στα στυλ που συνδυάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία μεταξύ τους.

Οι μυρωδιές κεντρίζουν όλες τις αισθήσεις στο μαροκινό σκηνικό. Διαλέξτε αρωματικά στικ, λιβάνια ή απλώς καρυκεύματα, π.χ. γαρίφαλα επάνω σε πορτοκάλια διακοσμημένα μέσα σε ένα ξύλινο δίσκο, και εντάξτε τα στη διακόσμηση σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισπανικό ταμπεραμέντο

.

Eνα από τα πιο ζεστά διακοσμητικά στυλ αναβιώνει με το χαλαρό ύφος του ημέρες δόξας. Χρώματα, υλικά και υφές εναλλάσσουν θερμές και ψυχρές ζώνες που ισορροπούν την άνεση της εξοχής με τη γοητεία της πόλης.

Άτακτη... Βεράντα: Μυστικά για να Την Επαναφέρετε σε Τάξη μετά τις Διακοπές!

.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η βεράντα σας μοιάζει με παράδειγμα για τη θεωρία του χάους; Μην πτοηθείτε, δείτε πώς θα την βάλετε ξανά εν... τάξει!

Μεγάλος Οδηγός: Ποια Είναι η Σωστή Τέντα για Εσάς;

.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε τέντες για τις βεράντες σας βρίσκονται εδώ.

Αυτά Είναι τα πιο Ιδιαίτερα Αξεσουάρ για το Μπαλκόνι σας!

.

Με αυτά τα αξεσουάρ μπαλκονιού θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπετε το μπαλκόνι σας.

Ανοιξιάτικο DIY: Έτσι θα Αποκτήσετε την πιο Μοντέρνα Βεράντα!

.

Μετά από αυτήν την κατασκευή, όλοι θα συμφωνήσουν ότι η βεράντα σας δεν θα έχει υπάρξει ποτέ πιο φρέσκια και μοντέρνα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η ζωή (έξω) είναι ωραία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μύρισε πεύκο