«Τι χρώμα να βάψω ένα καθιστικό με δερμάτινο καναπέ, λευκό coffee και γκρι πλακάκια»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τι χρώμα να βάψω ένα καθιστικό με δερμάτινο καναπέ, λευκό coffee και γκρι πλακάκια»;

H φίλη μας Λυδία Ουρίλσκα μάς ρώτησε τι χρώμα να βάψει τους τοίχους στο καθιστικό της που έχει μέσα ένα δερμάτινο καναπέ σε σκούρο καφέ χρώμα, λευκό coffee table και πλακάκια σε ανοιχτό γκρι. Απέναντι από το καθιστικό ο τοίχος έχει τζάκι, το οποίο αργότερα θα επενδυθεί με πέτρα.

Όπως το περιγράφετε τα χρώματα της φύσης είναι η ιδανική λύση για εσάς. Συγκεκριμένα, επιλέξτε μια απόχρωση του πράσινου - ούτε πολύ ανοιχτή ούτε πολύ σκούρα - με την οποία θα νιώθετε όμορφα και δροσερά μέσα στον χώρο για να βάψετε  όλους τους τοίχους εκτός από εκείνον όπου βρίσκεται το τζάκι. Αυτόν μπορείτε να τον βάψετε πιο σκούρο πράσινο ή να επιλέξετε ένα γκρί δύο τόνους πιο σκούρο από το γκρι που έχουν τα πλακάκια σας. Το καφέ χρώμα του καναπέ θα αναδειχθεί με το πράσινο φόντο, ενώ όταν επενδύσετε το τζάκι με πέτρα τα φυσικά νερά της θα συνδυαστούν με το γκρι πλακάκι και τις πράσινες αποχρώσεις. Διακοσμήστε το ουδέτερο τραπεζάκι με δυο βάζα σε πράσινο και καφέ και προσθέστε στον καναπέ σας μαξιλάρια εμπριμέ ή φλόραλ για να "δέσετε" τους συνδυασμούς.

thehomeissue_qa_walls01

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πώς μπορώ να διακοσμήσω τον χώρο γύρω από έναν μαύρο καναπέ;»

.

Απαντάμε στην αναγνώστριά μας, Ελένη Φωτίου, από την Κύπρο.

"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

.

“Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

Ποια Χρώματα Κάνουν το Υπνοδωμάτιο να Δείχνει Μεγαλύτερο

.

Aν ετοιμάζεστε να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο με στόχο να το κάνετε να δείχνει πιο φωτεινό και πιο μεγάλο, τότε δείτε ποιες είναι οι πιο κατάλληλες αποχρώσεις που μπορείτε να επιλέξετε. 

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

.

Αν νομίζετε πως το σαλόνι σας είναι μονότονο διαβάστε την απάντηση που δώσαμε στον Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα, για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος το χρώμα που του λείπει.

"Κόκκινος τοίχος: Πώς να τον διακοσμήσω";

.

«Στο υπνοδωμάτιό μου ο ένας τοίχος, είναι βαμμένος με κόκκινο χρώμα... Το δερμάτινο κρεβάτι είναι μαύρο όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα... Τι άλλα χρώματα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω π.χ σε μαξιλάρια; Τι μπορώ να βάλω στον κόκκινο τοίχο για να τον διακοσμήσω»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς να βάλω ένα γραφείο μέσα στο καθιστικό μου;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Ποιο χρώμα να διαλέξω για το δωμάτιο της κόρης μου; Θα περνάει αρκετό χρόνο διαβάζοντας εκεί μέσα"