«Τι χαλί να βάλω σε ασπρόμαυρο σαλόνι»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τι χαλί να βάλω σε ασπρόμαυρο σαλόνι»;

Η φίλη μας Ιωάννα Πούλου μας ρωτάει για το χαλί που χρειάζεται στο σαλόνι της: «Τι χρώμα χειμωνιάτικο χαλί θα μπορούσα να βάλω στο σαλόνι μου,το οποίο είναι ασπρόμαυρο; Ο καναπές είναι λευκός και το coffee table μαύρο με λευκά πόδια, οι κουρτίνες είναι γκρι και ο τοίχος με την τηλεόραση και τη σύνθεση έχει τεχνοτροπία του γκρι (με σφουγγάρι). Αν ήθελα να ζεστάνω λίγο το σαλόνι τι χρώμα χαλί θα μπορούσα να επιλέξω»;

Μας περιγράφετε ένα μοντέρνο καθιστικό καθώς τα δύο βασικά σας χρώματα είναι το άσπρο και το μαύρο, συνδυασμός που σχετίζεται με το minimal στυλ. Καταλαβαίνουμε όμως και την ανάγκη σας να προσθέσετε λίγο χρώμα για να «ζεστάνετε» το σαλόνι αφού και το γκρι που έχετε επιλέξει για τους τοίχους είναι ένα ψυχρό χρώμα. Είστε όμως τυχερή γιατί το άσπρο, μαύρο και το γκρι είναι η ιδανική βάση που θα αναδείξει οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει.

Οπότε σκεφτείτε ποιο είναι το χρώμα εκείνο που θα μπορούσατε αργότερα να προσθέσετε σε 2-3 διακοσμητικά αντικείμενα ή ακόμα και σε κάποιο μαξιλάρι (που θα κάνει ωραία αντίθεση με τον λευκό καναπέ σας) για να μπορέσει να ισορροπήσει χρωματικά το χαλί στον χώρο. Το κόκκινο είναι μία πολύ καλή λύση, το οινοπνευματί, ένα φωτεινό μοβ ή πράσινο. Όλα τα παραπάνω χρώματα θα ταιριάξουν στο ασπρόμαυρο σαλόνι σας. Ενημερωθείτε για Τα χρώματα και την επίδρασή τους και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει πιο πολύ σε εσάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Κόκκινος τοίχος: Πώς να τον διακοσμήσω";

.

«Στο υπνοδωμάτιό μου ο ένας τοίχος, είναι βαμμένος με κόκκινο χρώμα... Το δερμάτινο κρεβάτι είναι μαύρο όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα... Τι άλλα χρώματα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω π.χ σε μαξιλάρια; Τι μπορώ να βάλω στον κόκκινο τοίχο για να τον διακοσμήσω»;

Θέλετε και εσείς να δώσετε λίγο χρώμα στο σαλόνι σας;

.

Αν νομίζετε πως το σαλόνι σας είναι μονότονο διαβάστε την απάντηση που δώσαμε στον Αντώνη Μίαρη από την Κέρκυρα, για να αποκτήσει και ο δικός σας χώρος το χρώμα που του λείπει.

«Πώς θα Καλύψω τη Συρόμενη Πόρτα στο Σαλόνι μου;»

.

Υπάρχουν μερικοί πολύ απλοί τρόποι για να κρύψετε τη συρόμενη πόρτα που βρίσκεται στο σαλόνι σας και σας χαλάει την αισθητική. Δείτε ποιοι είναι αυτοί.

Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Χαλιά Πριν τα Στρώσετε

.

Αν και είναι πολύ ευχάριστο να περπατήσετε ξυπόλυτοι στο χαλί όταν γυρνάτε σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα, τα οφέλη της χρήσης των χαλιών είναι ακόμα περισσότερα από το να μην παγώνουν τα πόδια σας.

«Πώς να βάλω ένα γραφείο μέσα στο καθιστικό μου;»

.

Η Σοφία Τριανταφυλλίδου ρωτάει: «Εχω ένα απλό κλασικό σαλόνι και μέσα θέλω να φτιάξω μια γωνιά για γραφείο. Να βάλω τον υπολογιστή μου και να μπορώ να φτιάχνω κατασκευές, καθώς ασχολούμαι με μπομπονιέρες. Δεν θέλω όμως να ξοδέψω χρήματα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι».


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Μένω σε σοφίτα, πώς να διαμορφώσω το σαλόνι μου»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξύλινο δάπεδο και πλακάκια: «Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός»;