Πώς να υιοθετήσετε το αυθεντικό retro στυλ

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πώς να υιοθετήσετε το αυθεντικό retro στυλ

Έξι βήματα για να υιοθετήσετε το αυθεντικό retro στυλ με σύγχρονο τρόπο!

1. Έπιπλα Στη ρετρό διακόσμηση τα έπιπλα δημιουργούν μεταξύ τους έναν άτυπο ανταγωνισμό διεκδικώντας το καθένα ξεχωριστά τους προβολείς επάνω του. Όμορφες πολυθρόνες με προκλητικές καμπύλες (π.χ. οι πολυθρόνες Mitt), καναπέδες με επιμύκεις γραμμές, αλλά και σκληρά υλικά, όπως για παράδειγμα καρέκλες ή σκαμπό από χρώμιο σε λαμπερό κίτρινο ή κόκκινο χρώμα, στέκονται δίπλα σε πουφ με πολύ απαλά υλικά συνθέτοντας άνετα σύνολα, τα οποία θα απολαμβάνουν οι καλεσμένοι σας.

2. Χρώματα Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δώσετε ρετρό αίσθηση σε ένα χώρο είναι τα χρώματα. Το ανοιχτό πράσινο του αβοκάντο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές και συνδυάζεται όμορφα με ένα βαθύ κίτρινο, ενώ αν υπάρχουν μικρά διακοσμητικά στοιχεία το μαύρο θα τα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, τα ασπρόμαυρα μοτίβα (γεωμετρικά και φλόραλ) μπορούν να αποδώσουν σωστά το ύφος – π.χ. σκεφτείτε τα πλακάκια.

Τα «λερωμένα» ροζ και μοβ, όπως λέμε συχνά τις μουντές αποχρώσεις τους, είναι επίσης δημοφιλή, ενώ δεν λείπουν τα στοιχεία, όπως για παράδειγμα λαχούρια, ψυχεδελικά σχήματα ακόμα και… καρό, τα οποία συνδυάζουν φωτεινά πορτοκαλί, πράσινα, μπλε λουλακί, κόκκινα κ.λπ. είτε επάνω σε υφάσματα είτε επάνω σε ταπετσαρίες.

3. Υφές, υφάσματα Εδώ μιλάμε για το απόλυτο mix ‘n’ match. Πρόκειται για έναν τομέα όπου στο ρετρό στυλ τα πάντα συνδυάζονται με τα τα πάντα, καθώς όλα επιτρέπονται. Έτσι, θα δείτε επενδύσεις βινυλίου να συνδυάζονται, για παράδειγμα, με υφάσματα από βελούδο ή γούνα. Η υπερβολή είναι το ζητούμενο, μη φοβάστε να ρίξετε χαλιά με έντονα χρώματα στο πάτωμα και έντονα γεωμετρικά μοτίβα, τα οποία θα έρθουν να συναντήσουν τις υπόλοιπες διακοσμητικές επιλογές σας μέσα στον χώρο.

4. Διακόσμηση Αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο μπορούμε να αναδείξουμε είναι η υπερβολή, καθώς τα αξεσουάρ τα οποία επιλέγονται δεν είναι συνηθισμένες επιλογές ούτε δημιουργούν ένα... ουδέτερο σκηνικό. Ωστόσο, στον ίδιο χώρο θα δούμε να συνδυάζονται διαχωριστικά με πολύχρωμες χάντρες, ποπ αισθητικής, πόμολα από αδρά υλικά, π.χ. τσιμέντο, λάβα κ.λπ., αλλά και πολύχρωμες γραφιστικές εκτυπώσεις να στέκονται δίπλα σε αντικείμενα αφηρημένης τέχνης ή πίνακες με νεκρή φύση. Κοινώς, τα πάντα όλα...

thehomeissue_retro01

Χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα, συνδυάστε διαφορετικές υφές και μοτίβα.

5. Δάπεδο Το φυσικό ξύλο είναι μια επιλογή η οποία δεν αμφισβητείται, ωστόσο διαλέξτε ένα πιο περίτεχνο σχέδιο για να τοποθετήσετε τις σανίδες των ξύλων, π.χ. ψαροκόκαλο. Είναι ρετρό, αλλά είναι και πολύ κομψό, έτσι αν αποφασίσετε να αλλάξετε στυλ θα έχετε ένα δάπεδο το οποίο δεν χάνει τη διακοσμητική αξία του. Εναλλακτικά, τα ασπρόμαυρα πλακάκια δίνουν το δικό τους στίγμα και αναδεικνύουν το (πολύ) χρώμα το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα μέσα στον χώρο.

6. Φωτισμός Φωτιστικά δαπέδου με φουτουριστικά σχήματα και ιδέες, όπως για παράδειγμα με πολύχρωμα υγρά, αλλά και καπέλα με κρόσσια συνυπάρχουν, όπως έχετε ήδη καταλάβει, αρμονικά μέσα σε σύνολα τα οποία δεν θα τολμούσατε να υιοθετήσετε σε οποιοδήποτε άλλο σύνολο. Και μη φανταστείτε ότι ο πολυέλαιος είναι περιττή πολυτέλεια. Κάθε άλλο, πολύχρωμος, μεγαλοπρεπής και λαμπερός από γυαλί ή plexiglass μπαίνει από το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο μέχρι το μικρό… WC!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"θέλω να προσθέσω λίγο χρώμα με μαξιλάρια. Ποιό θα ήταν το ιδανικό χρώμα";

.

Η φίλη μας Εύα Παναγιώτου μας ρωτάει: «Στο σαλόνι και την τραπεζαρία επικρατεί μαύρο δέρμα , ξύλο καρυδιάς, κουρτίνες και μαξιλάρια στο γκρι-ασημί. θέλω να προσθέσω λίγο χρώμα με μαξιλάρια. Ποιό θα ήταν το ιδανικό χρώμα»;

Διακόσμηση για Τολμηρούς: 6 Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε!

.

Ξεγράψτε το βαρετό παρελθόν σας και ξεκινήστε να παίρνετε ρίσκα και στη διακόσμηση. Τα καλά νέα: ενέχουν μικρό κίνδυνο και μεγάλα κέρδη!

16 Διακοσμητικά Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε Μέσα στο 2016! (Μέρος Α’)

.

Ανοίξατε την πόρτα στο 2016; Ώρα να ανανεώσετε τη διάθεση και το σπίτι σας με 16 τολμηρές ιδέες που «μυρίζουν» ρίσκο αλλά θα σας αποζημιώσουν!

Πώς να Διαλέξετε Σωστά Ύφασμα για Κάθε Χρήση

.

Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε νήματα και σχέδια, που καθιστά το ύφασμα το πιο ευέλικτο μέσο για την εισαγωγή υφής, χρώματος και μοτίβου σε ένα χώρο, όπως και για τη δημιουργία μιας διάθεσης.

Κάντε «Botox» στο Σπίτι σας με Μερικά Νεανικά Στοιχεία

.

Ανανεώστε τη διακόσμηση του σπιτιού σας με μερικά νεανικά στοιχεία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να οργανώσετε μια βιβλιοθήκη στο σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 βήματα για ένα γραφείο-ξενώνα!