Ξύλινο δάπεδο και πλακάκια: «Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ξύλινο δάπεδο και πλακάκια: «Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός»;

Η φίλη μας Χαρά Ταξιαρχοπούλου από την Αθήνα μας ρωτάει: «Στο σαλόνι έχω παρκέ σε χρώμα μελί-ξανθό. Στο χολ, που είναι η συνέχεια του σαλονιού, θέλω να βάλω πλακάκια αλλά δεν ξέρω με τι χρώμα μπορώ να το συνδυάσω. Με κάτι ουδέτερο ή με κάτι πιο σχετικό; Τι μου προτείνετε»;

Αν συνεχίζατε το παρκέ και στον διάδρομο του σπιτιού ο χώρος θα φαινόταν πιο ενιαίος και πιο μεγάλος. Όμως αν έχετε αποκλείσει αυτή την πιθανότητα και θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε πλακάκι στον διάδρομο τότε πρέπει πρώτα απ’ όλα να σκεφτείτε το στυλ της διακόσμησης που θέλετε για τον χώρο σας. Αν θέλετε μια πιο κλασική ή ουδέτερη διακόσμηση ή αν το διακοσμητικό στυλ που θα ακολουθήσετε είναι πιο μοντέρνο, έχει άμεση σχέση με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στον χώρο πολύ πριν μπείτε στη διαδικασία να διαλέξετε τα έπιπλα. Και αν το σκεφτείτε σωστά από την αρχή θα σας είναι πολύ πιο εύκολο αργότερα να συνεχίσετε και στα επόμενα διακοσμητικά βήματα.

Με λίγα λόγια, αν δεν είστε ο τύπος του ανθρώπου που του αρέσουν τα πολύ μοντέρνα έπιπλα, οι λιτές γραμμές και οι αντιθέσεις, τότε διαλέξτε πλακάκια σε ανοιχτό μπεζ χρώμα. Αυτή θα είναι μια ουδέτερη επιλογή που δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τον χώρο, θα έχει ένα «ζεστό» και πιο ήπιο αποτέλεσμα. Μην προσπαθήσετε όμως να βρείτε ένα πλακάκι που να είναι πολύ κοντά τονικά στο χρώμα του δαπέδου. Εφόσον το υλικό διαφέρει, δεν θέλετε να μιμηθείτε το ξύλινο δάπεδο με ένα άλλο υλικό.

Αν όμως θέλετε κάτι πιο σύγχρονο και μοντέρνο τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε μία αντίθεση πολύ πιο ισχυρή από την παραπάνω. Διαλέξτε ένα γκρι πλακάκι. Ανάλογα με το πόσο τολμηρή είστε, αποφασίστε και το πόσο σκούρο θέλετε να είναι το γκρι που θα διαλέξετε. Από ανοιχτό γκρι μέχρι ανθρακί. Αυτή η επιλογή θα είναι η πρώτη σας πρόταση στον χώρο, δείχνει πως έχετε άποψη και δεν φοβάστε να τολμήσετε.

Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε όχι μόνο την επίπλωση που θα ακολουθήσει αλλά και το χρώμα των τοίχων, των υπόλοιπων υφασμάτων αλλά και στοιχεία που μπορεί ήδη να υπάρχουν στον χώρο σας όπως π.χ. οι εσωτερικές πόρτες. Τί χρώμα είναι; Τι ταιριάζει; Δείτε συνολικά την εικόνα, σκεφτείτε το στυλ που σας αντιπροσωπεύει και θα δείτε πως η απόφαση για το πλακάκι θα είναι πολύ πιο εύκολη. Καλή συνέχεια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μπορώ να... αλλάξω πλακάκια, χωρίς να τα βγάλω»;

.

H φίλη μας Ελένη Μπουρνέλη, μας ρωτάει: «Δεν μου αρέσουν τα πλακάκια στο μπάνιο. Με έχουν κουράσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αλλάξω. Υπάρχει λύση, δηλαδή θα μπορούσα να τα βάψω; Κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, τι γίνεται μετά»;

"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

.

“Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

Δύο Ειδών Πλακάκια σε Έναν Χώρο: Είναι Σωστό ή Λάθος

.

Σκέφτεστε να βάλετε δύο διαφορετικά πλακάκια ή δύο διαφορετικά υλικά σε έναν χώρο; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

Ξύλινο Δάπεδο ή Πλακάκι στην Κουζίνα: Ποιο να Επιλέξετε

.

Αν και εσείς έχετε το δίλημμα ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο πάτωμα της κουζίνας σας διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας Φωτοπούλου.

«Θέλω να βγάλω το μωσαϊκό από το δάπεδο, τι να βάλω;»

.

Η φίλη μας Αναστασία Χιώτη από το Μενίδι μάς ρωτάει: «Στο σπίτι μου έχω μωσαϊκό και θέλω να το αλλάξω. Υπάρχει μια προσιτή λύση την οποία μου προτείνετε»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χαλί να βάλω σε ασπρόμαυρο σαλόνι»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Πώς να κάνω έναν τοίχο να έχει όψη τσιμέντου;»