«Μπορώ να αλλάξω χρώμα στις σιφινιέρες μου»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Μπορώ να αλλάξω χρώμα στις σιφινιέρες μου»;

Η φίλη μας Μαρία Χριστοφορίδου μας ρωτάει: «Έχω δύο σιφινιέρες σε καφέ χρώμα. Όχι το πολύ σκούρο, αλλά είναι αρκετά. Ήθελα να μάθω αν μπορώ να τις αλλάξω χρώμα. Να γίνουν πιο ανοιχτόχρωμες, γιατί η τραπεζαρία μου, όπου βρίσκονται, δεν είναι πολύ φωτεινή. Τις χρησιμοποιώ για μπουφέ και θα τις συμπληρώσω με ένα μοναστηριακό τραπέζι».

Φυσικά και μπορείτε να αλλάξετε χρώμα στις σιφινιέρες σας. Η παραδοσιακή συνταγή λέει να τις δώσετε σε έναν επιπλοποιό να τις τρίψει και να σας τις περάσει το χρώμα ή την τεχνοτροπία που θα επιλέξετε – μπορείτε να διαλέξετε είτε μια όμορφη φωτεινή λάκα είτε ένα ντεκαπέ λευκό που θα αφήνει να φανούν από μέσα τα φυσικά νερά του ξύλου. Θα σας συμβουλεύαμε, αν είναι κομμάτια παλιά με κάποια αξία να ακολουθήσετε αυτή τη λύση.

Διαφορετικά, αν τα χέρια σας πιάνουν και μπορείτε να ασχοληθείτε η ίδια θα χρειαστεί και πάλι να τις τρίψετε για να φύγουν τα παλιά βερνίκια, να τις περάσετε κάποιο ειδικό σπρέι ή βερνίκι αντισκωριακό για την προστασία του ξύλου και αφού τις αφήσετε να στεγνώσουν καλά, θα περάσετε ένα χέρι αστάρι που λειτουργεί ως βάση για το χρώμα. Τέλος, θα περάσετε το χρώμα που σας αρέσει και, αν χρειάζεται, ένα βερνίκι για προστασία και λαμπερό φινίρισμα.

Αναλυτικές πληροφορίες θα σας δώσουν στα χρωματοπωλεία που θα δαλέξετε τα χρώματα, διότι μερικές φορές από εταιρεία σε εταιρεία υπάρχουν μικροδιαφορές, π.χ. υπάρχουν πλέον χρώματα που δεν χρειάζεται να περάσετε αστάρι και μπορείτε να βάψετε απευθείας επάνω στην επιφάνεια του ξύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Κόκκινος τοίχος: Πώς να τον διακοσμήσω";

.

«Στο υπνοδωμάτιό μου ο ένας τοίχος, είναι βαμμένος με κόκκινο χρώμα... Το δερμάτινο κρεβάτι είναι μαύρο όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα... Τι άλλα χρώματα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω π.χ σε μαξιλάρια; Τι μπορώ να βάλω στον κόκκινο τοίχο για να τον διακοσμήσω»;

"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"

.

Η φίλη μας Εύη Γεωργοπούλου, από τα Πατήσια, ρωτάει: "Το εξοχικό μου είναι ένας χώρος 30 τ.μ. με ενιαίους χώρους. Έχω βάψει όλους τους τοίχους σε ένα υπόλευκο χρώμα και στην "περιοχή" του καθιστικού έβαλα μια μπορντούρα από ανάγλυφο φελιζόλ (απομίμηση γύψινων), από εκεί και κάτω το έβαψα στο χρώμα του σάπιου μήλου. Τι χρώματα να επιλέξω για τα έπιπλα και τη διακόσμηση, τα οποία να είναι χαρούμενα";

«Τι χρώμα να βάψω ένα καθιστικό με δερμάτινο καναπέ, λευκό coffee και γκρι πλακάκια»;

.

H φίλη μας Λυδία Ουρίλσκα μάς ρώτησε τι χρώμα να βάψει τους τοίχους στο καθιστικό της που έχει μέσα ένα δερμάτινο καναπέ σε σκούρο καφέ χρώμα, λευκό coffee table και πλακάκια σε ανοιχτό γκρι. Απέναντι από το καθιστικό ο τοίχος έχει τζάκι, το οποίο αργότερα θα επενδυθεί με πέτρα.

«Τι χρώμα να βάψω την εσοχή που υπάρχει στο σαλόνι μου;»

.

Η φίλη μας Μαθιουδάκη Κυριακή από την Τρίπολη Αρκαδίας, μας ρωτάει: «Αγοράσαμε σπίτι και είμαστε σε φάση βαψίματος. Το σαλόνι έχει καφέ αλουμίνια και στον τοίχο υπάρχει μια εσοχή την οποία σκεφτόμουν να τη βάψω χρυσό-μπεζ για να δώσει βάθος και φως στο χώρο - όλο το υπόλοιπο θα το κάνω μπεζ ανοιχτό. Είναι καλή η ιδέα; Επίσης, στην κουζίνα που έχει καφέ αλουμίνια και λευκά ντουλάπια, τι χρώμα να βάλω»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χρώμα να βάψω τα 3D πάνελ που έχω στο μίνιμαλ καθιστικό μου»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Tι χρώμα να βάψουμε τους εξωτερικούς τοίχους του διώροφου σπιτιού μας»;