Μικρό Δωμάτιο: Τα Tips που θα το Μεγαλώσουν

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μικρό Δωμάτιο: Τα Tips που θα το Μεγαλώσουν

Τα μικρά δωμάτια του σπιτιού σας είναι σαν τα μικρά παιδιά. Δώστε τους τρυφερότητα και εκείνα θα σας την ανταποδώσουν.

Aνοίξτε χώρο Μειώστε την ποσότητα αλλά και το μέγεθος των επίπλων. Επιλέξτε απλές γραμμές στα έπιπλα και τα υλικά όπως μέταλλο και γυαλί που δεν κλείνουν υπερβολικά και επιτρέπουν να φαίνεται ο χώρος γύρω τους. Επιπλέον, το γυαλί αντανακλά το φως προσδίδοντας φωτεινότητα μέσα στο δωμάτιο. Στοιχεία από inox και άλλες μεταλλικές λεπτομέρειες δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις και συνδυάζονται όμορφα με ξύλο, γυαλί ακόμα και πλαστικό χωρίς να βαραίνουν ή να κλείνουν τον δωμάτιο. Εκμεταλλευτείτε κάθε πιθανή λύση, όπως τα έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους, πχ. ένα σκαμπό. Θα εκπλαγείτε με την οικονομία χώρου που θα κερδίσετε. Από την άλλη, στην κρεβατοκάμαρα επιλέξτε κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι ή κεφαλάρι με διάτρητα σχέδια. Στην ντουλάπα, προτιμήστε επάλληλα φύλλα στις πόρτες για να μην καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο.

Βασικές Αρχές για Χωροθέτηση Επίπλων

Caffe au lait Επιλέξτε ανοιχτά, ψυχρά χρώματα για τους τοίχους, όπως λευκό, μπεζ και απαλό γαλάζιο του πάγου. Αυτές οι αποχρώσεις είναι ιδανικές για υπνοδωμάτιο αλλά και για κάθε άλλο χώρο που είναι μικρός και θέλετε να τον μεγαλώσετε «οπτικά».

j

Προτιμήστε κουρτίνες με διαφάνεια για το σαλόνι.

Επιλέξτε σωστά κουρτίνες με διαφάνεια στις αποχρώσεις των τοίχων. Δίνουν οπτική συνέχεια και δεν απομονώνουν. Στην κρεβατοκάμαρα συνδυάστε χοντρές κουρτίνες με λεπτές, ώστε να τις κλείνετε για πλήρη συσκότιση, όταν το χρειάζεστε. Για το καθιστικό τα κάθετα σκίαστρα ντύνουν τα παράθυρα χωρίς να περιορίζουν την εικόνα του χώρου.

thehomeissue_room02

Βάλτε λεπτές ή και καθόλου κουρτίνες για να φανεί ο χώρος σας μεγαλύτερος.

Από άκρη σ' άκρη Το σκουρόχρωμο δάπεδο δημιουργεί την αίσθηση ότι ο χώρος «έρχεται προς τα μέσα». Το βλέμμα σας κατευθύνεται προς τα κάτω κι αν αυτό έχει σκούρο χρώμα θα έχει ως αποτέλεσμα το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Ένα ανοιχτόχρωμο χαλί ανανεώνει τον χώρο και μεγαλώνει οπτικά την επιφάνεια του δαπέδου. Μην το απλώσετε πέρα ως πέρα αλλά τοποθετήστε περισσότερα μικρά κομμάτια μες στον χώρο.

Layering: To Νέο Trend που Στρώνει Χαλί Πάνω σε Άλλο Χαλί

Δώστε λίγο φως Επιτρέψτε στο φυσικό φως να εισέλθει μέσα στο χώρο. Θα εκπλαγείτε με το πώς θα «ανοίξει» το εσωτερικό και θα φαίνεται μεγαλύτερο. Ο τεχνητός φωτισμός είναι επίσης σημαντικός. Πέρα από τον κεντρικό, τοποθετήστε και επιμέρους, δίνοντας έμφαση σε γωνιές και αντικείμενα του χώρου. Είναι πολύ σημαντικό, τόσο στην κρεβατοκάμαρα όσο και στο καθιστικό, η ένταση του φωτισμού να ελέγχεται ανάλογα με τη διάθεσή σας.

j

Οργανώστε και τακτοποιήστε το σπίτι σας για να δείχνει πιο ευρύχωρο και άνετο.

7 Τρόποι με τους Οποίους το Χρώμα Βοηθάει στην Οργάνωση του Σπιτιού

Κρατήστε τακτοποιημένο και οργανωμένο τον χώρο Ένας τακτοποιημένος και σωστά οργανωμένος χώρος φαίνεται πιο «ανοιχτός» και ευρύχωρος. Εστιάστε το ενδιαφέρον σας σε ένα σημείο, για παράδειγμα στον καναπέ, το κρεβάτι, την τραπεζαρία, τον πάγκο της κουζίνας ή το έπιπλο του μπάνιου. Οργανώστε έτσι τη διακόσμηση, ώστε το μάτι να επικεντρώνεται σε αυτό το σημείο. Αφήστε τα υπόλοιπα στοιχεία να συμμετέχουν διακριτικά.

Παίξτε σωστά με τις αναλογίες Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να πιστεύει πως σε ένα μικρό δωμάτιο πρέπει να μπουν μικρά έπιπλα αλλά αυτή η πεποίθηση είναι λάθος. Βάλτε λίγα έπιπλα τα οποία όμως να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος. Αυτό το τρικ θα μεγαλώσει τον χώρο σας.

Το ότι το δωμάτιό σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιείτε μικρά έπιπλα.

Το ότι το δωμάτιό σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιείτε μικρά έπιπλα.

Χρησιμοποιήστε «έξυπνα» έπιπλα Τι εννοούμε όταν λέμε έξυπνα έπιπλα; Τα έπιπλα που διπλώνουν, μικραίνουν ή έχουν ροδάκια και μεταφέρονται από χώρο σε χώρο, θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σας. Απομακρύνετέ τα ή μαζέψτε τα κάθε φορά που δεν τα χρειάζεστε για να αδειάζει ο χώρος.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτα Υπνοδωμάτια με Μίνιμαλ Διακόσμηση που θα σας Αφήσει Άφωνους

.

Το μίνιμαλ δεν χρειάζεται να είναι και ψυχρό. Δείτε μερικά υπνοδωμάτια που αψηφούν τους κανόνες και πιάστε δουλειά στο δικό σας.

Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

.

Αν το σπίτι σας έχει μικρά δωμάτια, δείτε μερικές ιδέες που κλέβουν τις μικροσκοπικές διαστάσεις του χώρου σας κερδίζοντας πόντους υπέρ του και υπέρ σας.

Τα ΟΧΙ στη Διακόσμηση!

.

Αυτά είναι τα μεγάλα ΟΧΙ που πρέπει να πείτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

8 Όμορφες Γωνιές για να Απολαμβάνετε το Φαγητό σας στην Κουζίνα

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες ιδέες για να μετατρέψετε τη μικρή κουζίνα σας στον πιο τέλειο χώρο για να τρώτε άνετα.

Αυτά Είναι τα Χρώματα Που θα Κυριαρχήσουν στη Διακόσμηση!

.

Αυτές είναι οι 10 αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν στο ντεκόρ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε Ποιο Μεθυστικό Υλικό Θα Λάμψει τον Νιπτήρα σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπέροχες Ιδέες με Πανάκια Μικροϊνών για Πεντακάθαρο Σπίτι!