8 DIY Έπιπλα και Διακοσμητικά από Κούτσουρα!

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΙΔΕΕΣ, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

8 DIY Έπιπλα και Διακοσμητικά από Κούτσουρα!

Μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα από κορμούς και κούτσουρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με λίγο κόπο και ακόμα λιγότερα χρήματα.

Το ξύλο ως οργανικό υλικό ακόμα και όταν πια έχει υποστεί επεξεργασία έχοντας αλλάξει σχήμα χρώμα και ιδιότητα παραμένει το υλικό που δίνει την αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής στον χώρο. Όταν απλά στοιβάζετε πολλά κούτσουρα δίπλα από το τζάκι δημιουργείται αυτομάτως μια γωνιά πιο φιλική και οικεία, βρισκόσαστε ήδη πιο κοντά στη φύση. Την εποχή που προμηθεύεστε καυσόξυλα μπορείτε να βρείτε κούτσουρα που δεν θα τα χρησιμοποιήσετε για καύση αλλά για να δημιουργήσετε ωραία διακοσμητικά αντικείμενα όπως αυτά που απεικονίζονται παρακάτω.

5 Είδη Ξύλου και Γιατί Είναι Ιδανικά για το Δικό σας Σπίτι

Τραπέζι Όσο απλό και όσο όμορφο μπορεί να είναι ένα τραπεζάκι. Λίγο τρίψιμο με γυαλόχαρτο (αν θέλετε), λίγο βερνίκι, βιδώστε μικρά πόδια ή ροδάκια και είναι έτοιμο ένα χειροποίητο τραπέζι που το έχετε μόνο εσείς. Κατάλληλο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Απλό, χρηστικό και πάνω από όλα δική σας κατασκευή.

Απλό, χρηστικό και πάνω από όλα δική σας κατασκευή.

Ομπρελοθήκη Με λίγη βοήθεια από κάποιον που διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία κάντε μια μεγάλη τρύπα στο εσωτερικό του κορμού. Αφαιρέστε τον φλοιό και τρίψτε ώστε να μην είναι τραχιά η επιφάνεια. Φροντίστε ο πάτος από την εξωτερική μεριά να είναι επίπεδος. Έχετε δημιουργήσει την πρωτότυπη και χρηστική ομπρελοθήκη σας.

Εξαφανίστε τη γρατζουνιά στο ξύλο καρυδιάς!

TreeTrunks03_thehomeissue

Δεν θέλετε ομπρελοθήκη; Κάντε το πιο χαμηλό και χρησιμοποιήστε το ως κασπό!

Πίνακας Φτιάξτε τον δικό σας πίνακα σημειώσεων. Αφού κόψετε μία "φέτα" από το κούτσουρο που έχετε, βάψτε τη μία πλευρά με όποιο χρώμα σας αρέσει με την ειδική μπογιά για δημιουργία πίνακα. Εκτός από την κιμωλία μπορείτε να γράφετε και να σβήνετε σε αυτή την επιφάνεια ακόμα και με μαρκαδόρο.

7 Λάθη που Kαταστρέφουν το Ξύλινο Πάτωμα σας

TreeTrunks04_thehomeissue

Βάλτε τον πίνακα στον τοίχο ή κρατήστε το σαν 'σημειωματάριο' που θα μπορεί να αλλάζει θέση.

Σκαμπό Φτιάξτε υπέροχα σκαμπό για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο χρησιμοποιώντας μερικά κούτσουρα. Βρείτε σε τι ύψος θέλετε να είναι το σκαμπό σας και απευθυνθείτε σε κάποιον επιπλοποιό για να σας βοηθήσει με την τοποθέτηση των μαξιλαριών.

Τα πιο οικονομικά ξύλινα σκαμπό.

Τα πιο οικονομικά ξύλινα σκαμπό.

Βάζο Όπως και με την ομπρελοθήκη, αλλά ακόμα πιο εύκολα για το βάζο, δημιουργήστε μια τρύπα μέσα στο κούτσουρο τόσο μεγάλη ώστε να χωράει κάποιο πλαστικό ή γυάλινο βάζο που ήδη έχετε. Κρατήστε τον εξωτερικό φλοιό ως έχει. Γεμίστε με ένα μπουκέτο λουλούδια και το βάζο σας θα μοιάζει με ανθισμένο δέντρο. Δείτε, επίσης, πώς να διατηρήσετε τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερο.

TreeTrunks05_thehomeissue

Φτιάξτε μια σύνθεση λουλουδιών με έντονα χρώματα για να κάνει αντίθεση με το ξύλο.

Σουπλά Στρώστε το τραπέζι για τους καλεσμένους σας χρησιμοποιώντας αντί για σουπλά, ξύλινες λεπτές επιφάνειες κομμένες από κούτσουρα που μπορείτε να βρείτε σε ξυλουργεία. Αυτό το τρικ θα δώσει μια ζεστασιά στο τραπέζι σας και είναι ένα κομψός τρόπος για να το διακοσμήσετε με στιλ.

Μια υπέροχη ιδέα!

Μια υπέροχη ιδέα!

Βάση Μία υπέροχη βάση ειδικά για εξωτερικούς χώρους. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε πολλά παρά μόνο να την κόψετε στο πάχος που επιθυμείτε.

TreeTrunks06_thehomeissue

Τοποθετήστε επάνω το βάζο με τα λουλούδια, τα κηροπήγια ή ακόμα και κάποιο ζεστό πιάτο.

Γλάστρες  Μια εκπληκτική ιδέα για το μπαλκόνι είναι οι γλάστρες που φτιάχνονται από κούτσουρα ξύλων. Εδώ θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός ξυλουργού για να «σκάψει» το ξύλο ώστε να είναι ουσιαστικά κενό και να μπει μέσα το χώμα.

Δείτε πόσο όμορφα δείχνουν αυτά τα γλαστράκια.

Δείτε πόσο όμορφα δείχνουν αυτά τα γλαστράκια.

Με εργαλεία που εύκολα μπορείτε να προμηθευτείτε, λίγο τρίψιμο και βερνίκι για να κάνετε το ξύλο πιο σκούρο, για να του δώσετε γυαλάδα ή για αδιαβροχοποίηση, μπορείτε όταν  βρείτε κάπου έναν κομμένο κορμό δέντρου ή σας περισσέψουν μερικά κούτσουρα να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία και το μεράκι σας για να δημιουργήσετε μοναδικά διακοσμητικά αντικείμενα.

Δώστε εύκολες, άμεσες και πάνω απ' όλα οικολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού με τα εκατοντάδες άρθρα που θα βρείτε στην κατηγορία Eco Living, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαρίστε τα Ξύλινα Πατώματα Χρησιμοποιώντας μόνο Τσάι!

.

Ότι το τσάι είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό σας μάλλον το γνωρίζατε ήδη. Αυτό που ίσως αγνοούσατε είναι ότι με αυτό μπορείτε να κάνετε τα ξύλινα πατώματά σας ακόμα πιο αστραφτερά!

DIY: Πώς να Μετατρέψετε ένα Απλό Ξύλινο Κιβώτιο σε ένα Μίνι Wine Bar

.

Αυτή είναι η πιο υπέροχη ιδέα για να φτιάξετε μόνοι σας ένα μίνι μπαρ κρασιών χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κιβώτιο.

Γρατζουνιές στα Έπιπλα: Εξαφανίσετε τις με τον Πιο Εύκολο Τρόπο

.

Κάντε τα έπιπλα να λάμπουν ξανά απαλύνοντας τις γρατζουνιές.

Τέλειο Διακοσμητικό DIY: Δείτε πώς θα Βάλετε μια Φωτογραφία Πάνω σε Ξύλο (VIDEO)

.

Αυτός είναι ο πιο εκπληκτικός και εύκολος τρόπος για να μεταφέρετε φωτογραφία πάνω σε ξύλινη πλάκα.

DIY: Ένα Ξεχωριστό Ράφι που θα Μεταμορφώσει το Σπίτι σας

.

Δείτε πώς να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας κρεμαστό ράφι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βάλτε ένα Παγκάκι Εσωτερικού Χώρου στο Σπίτι σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά είναι τα πιο Όμορφα και Στιλάτα Σκαλοπάτια!