Συνδυάστε το Παλιό με το Καινούργιο και Καταπλήξτε!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Συνδυάστε το Παλιό με το Καινούργιο και Καταπλήξτε!

Ο συνδυασμός παλιών ξύλινων αντικειμένων με σύγχρονα έπιπλα δημιουργεί χώρους με προσωπική ταυτότητα και ιστορία.

Οι περισσότεροι έχετε παλιά ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα, ενθύμια αγαπημένων προσώπων που προσπαθούν να βρουν τη δική τους γωνιά κάθε φορά που ανακαινίζετε τον χώρο σας, όπως πχ. η πολυθρόνα της αγαπημένης γιαγιάς στο σούπερ μοντέρνο σαλόνι σας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θέλετε να συνδυάσετε το παλιό με το νέο η ουσία είναι πως σας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσετε έναν χώρο πιο προσωπικό, πιο ενδιαφέρων και πιο απρόοπτο.

MixMatch03_thehomeissue

Δείτε τα έπιπλά σας με άλλο μάτι.

Το ζητούμενο είναι η αρμονία και η ισορροπία του χώρου. Ο τρόπος που θα συνδυαστούν τα χρώματα, τα σχήματα, οι υφές και το στιλ. Όταν υπάρχει απόλυτη ομοιογένεια είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσει κάτι μέσα στο χώρο, ενώ όταν μπερδεύονται οι λείες και γυαλιστερές επιφάνειες των μοντέρνων υλικών (γυαλί, πλαστικό ή μέταλλο) με τη ζεστασιά του ξύλου, δημιουργείται βάθος και παραδόξως ισορροπία.

Οι Μεγαλύτερες Τάσεις Διακόσμησης σε Όλο τον Κόσμο Αυτή τη Στιγμή

MixMatch02_thehomeissue

Αλουμίνιο και ξύλο, αντίθεση και ισορροπία.

Η μοντέρνα λάμπα βρίσκει τη θέση της πάνω στην παλιά ξύλινη κονσόλα αλλά και το αντίθετο, η παλιά λάμπα ταιριάζει με το καινούργιο εκκεντρικό τραπέζι. Ανανεώστε την αναγεννησιακού τύπου Louis XV καρέκλα σας αλλάζοντας το ύφασμα σε ένα με μοντέρνα σχέδια και ζωηρά χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η ιδανική παρέα για το τραπεζάκι από plexiglass. Συνδυάστε τη ρουστίκ τραπεζαρία με τις μοντέρνες καρέκλες αλουμινίου και θα δημιουργήσετε μια καταπληκτική αντίθεση. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να κρατήσετε τα ξύλινα αντικείμενα στο φυσικό τους χρώμα μπορείτε να τα εκσυγχρονίσετε βάφοντάς τα με φωτεινά χρώματα. Το παλιό ξυλόγλυπτο ρολόι γίνεται κόκκινο και αμέσως μεταμορφώνεται σε pop αντικείμενο. Το σκαλιστό κάδρο γίνεται μπλε και πλαισιώνει τον νέο σας καθρέφτη.

Μικρά Μυστικά Διακόσμησης για Μεγάλες Αλλαγές στον Χώρο

MixMatch04_thehomeissue

Λίγο σπρέι αρκεί για να κάνετε ένα κλασικό κάδρο pop και μοντέρνο.

Αν επιχειρήσετε να δοκιμάσετε αυτή την τάση, να παντρέψετε δηλαδή παλιά και νέα αντικείμενα, μην το κάνετε με την ίδια βαρύτητα γιατί ο χώρος θα μπερδεύει και θα δείχνει διακοσμητικά φτωχός. Γι’ αυτό φροντίστε να δημιουργήσετε μόνο μερικές αντιθέσεις και οι επιφάνειες  που τις φιλοξενούν να έχουν λίγα αντικείμενα και όχι διάφορες κορνίζες, βαζάκια κλπ.

Αν λοιπόν μέχρι σήμερα δεν είχατε σκεφτεί να ταιριάξετε παλιά ξύλινα αντικείμενα στο μοντέρνο σας σπίτι ή και αντιθέτως, μοντέρνα έπιπλα σε πιο παραδοσιακούς χώρους, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Το σπίτι πρέπει να αρέσει πρώτα απ' όλα σε εσάς τους ίδιους κι έτσι πάντα θα βρίσκεται σε αυτό η κατάλληλη θέση για τα αντικείμενα που αγαπάτε.

Αυτή Είναι η Αγία Τριάδα της Διακόσμησης για το Σπίτι σας!

MixMatch05_thehomeissue

Δώστε χρώμα στις παλιές καρέκλες και ζωντανέψτε τις!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακόσμηση: Low budget stories

.

Η αισθητική δεν έχει σχέση με πόσα θα ξοδέψατε για να αγοράσετε τον καναπέ ή το τραπέζι σας αλλά πώς σκεφτήκατε να τα αξιοποιήσετε. Μερικές απλές ιδέες ίσως ξεμπλοκάρουν την έμπνευσή σας.

Εντυπωσιακή διακόσμηση σε άσπρο και μαύρο

.

O πιο διαχρονικός συνδυασμός είναι εδώ και μας δείχνει το νέο του πρόσωπο.

Παλιά υλικά: Η νέα μόδα!

.

Μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της εποχής είναι η αξιοποίηση παλιών αντικειμένων και υλικών. Έτσι, οι ντιζάινερ ανέδειξαν τα παλιά ξύλα σε νέα μεγάλη μόδα χρησιμοποιώντας τα για να επενδύσουν από τοίχους μέχρι cosy έπιπλα.

Διακοσμητικές Ιδέες με Άποψη: Μέρος 1ο

.

Mικρές ή μεγάλες επεμβάσεις και ιδέες που ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και αλλάζουν την εικόνα του σπιτιού.

Διακοσμητικές Ιδέες με Άποψη: Μέρος 2ο

.

Δείτε μερικές ακόμα διακοσμητικές ιδέες που μπορούν να ανανεώσουν την εικόνα του χώρου σας με απλό και οικονομικό τρόπο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κουρτίνες... χωρίς Κιτρινίλες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ανανεώστε κάθε Χώρο του Σπιτιού με τη βοήθεια ενός... Καθρέφτη