Η τραπεζαρία σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Η τραπεζαρία σας

Ένα δωμάτιο με ισχυρή παρουσία που παίζει καθοριστικό ρόλο στην... προσωπικότητα και στον χαρακτήρα που θα διαμορφώσει το σπίτι σας.

Μπορεί να βρίσκεται είτε σε ξεχωριστό δωμάτιο είτε στο ίδιο δωμάτιο με το καθιστικό, σε κάθε περίπτωση όμως επικοινωνεί με το καθιστικό και την κουζίνα. Γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσής της κατά το στρώσιμο ή το μάζεμα του τραπεζιού. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως η τραπεζαρία θα απαιτήσει ένα σημαντικό ποσοστό από τον προϋπολογισμό του σπιτιού, γι' αυτό τον λόγο πρέπει να της δώσετε ιδιαίτερη σημασία. Κατά πάσα πιθανότητα θα την έχετε για μια ζωή, καθώς αποδεικνύεται από τα κομμάτια που κυκλοφορούν ότι είναι από εκείνα τα οποία περνάνε στην επόμενη γενιά.

Το ύφος και η χρήση για την οποία προορίζεται η τραπεζαρία σας θα καθορίσουν το σχέδιο και το υλικό της. Η συνήθης επιλογή είναι το ξύλο, ενώ στα πιο μοντέρνα σχέδια χρησιμοποιείται συνδυασμός υλικών, όπως σίδερο, ατσάλι, μάρμαρο ή γυαλί με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προτού κάνετε την τελική επιλογή σας συνυπολογίστε το θέμα της πρακτικότητας, όπως αντοχή, συντήρηση, καθαρισμός κ.λπ. Το καλό γούστο μπορεί να αναδείξει ακόμη και μια τραπεζαρία χαμηλού κόστους. Δοκιμάστε αντιθέσεις για να αναδείξετε μια παλιά τραπεζαρία συνδυάζοντάς τη με μοντέρνα καθίσματα ή συνδυάστε παλιές κλασικές καρέκλες με ένα τραπέζι από μέταλλο και κρύσταλλο.

thehomeissue_trapezaria_01

Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος τότε μια γυάλινη τραπεζαρία θα "ενοχλεί" οπτικά λιγότερο.

Τα όμορφα καλύμματα σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ακόμη και απλές πτυσσόμενες καρέκλες στην τραπεζαρία σας. Δώστε σημασία στον καλό φωτισμό της τραπεζαρίας με ένα όμορφο κρεμαστό φωτιστικό. Ο φωτισμός του περιβάλλοντος πρέπει να είναι πιο απαλός και ατμοσφαιρικός, χρησιμοποιήστε απλίκες, σποτ και κρυφό φωτισμό αν υπάρχει ψευδοροφή. Προτιμήστε ζεστά χρώματα για την τραπεζαρία σε απαλούς τόνους του κόκκινου και του πορτοκαλί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Τρόποι για να Διακοσμήσετε Υπέροχα μια Πολύ Μικρή Τραπεζαρία

.

Όλα τα βασικά που πρέπει να ξέρετε για να διακοσμήσετε την μικρή σας τραπεζαρία.

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στις Τραπεζαρίες!

.

Μια πολύ έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα για την τραπεζαρία είναι να τοποθετήσετε αντί για ένα κλασικό τραπέζι έξι ατόμων, δύο μικρότερα τραπέζια των τεσσάρων ατόμων.

7 Λάθη στο Καθάρισμα που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας

.

Αυτές είναι οι 7 χειρότερες συμβουλές καθαρισμού που καταστρέφουν τα πράγματά σας.

9 Tips Διακόσμησης για να Ανανεώσετε την Τραπεζαρία σας

.

Βάλτε την τραπεζαρία στην καθημερινότητά σας με τις οικονομικές και έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν.

Ποιο Είναι το Κατάλληλο Τραπέζι για την Τραπεζαρία σας;

.

Δεν αρκεί να σας αρέσει μόνο: το τραπέζι που θα βάλετε την τραπεζαρία σας δίνει στο χώρο σας συγκεκριμένο χαρακτήρα και δυνατότητες ανάλογα με το σχήμα του.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα Ρετρό Έπιπλα είναι Μόδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητικές ιδέες για όσους αγαπούν τη μουσική