Ενέργεια: Σχεδιάστε σωστά το σπίτι

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενέργεια: Σχεδιάστε σωστά το σπίτι

Ο σχεδιασμός των κτιρίων, τα υλικά κατασκευής, οι πόρτες και τα παράθυρα που επιλέγετε, είναι αποφασιστικής σημασίας για έναν άνετο τρόπο ζωής.

Μεγάλο μέρος της ενεργειακής κατανάλωσης σχετίζεται με τη θέρμανση και την ψύξη (περισσότερο από 50%) και δεδομένου του μεγάλου χρόνου ζωής των κτιρίων, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε όλα αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα κατασκευής που έχουν επίδραση στο κόστος. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές, προκειμένου να αυξήσετε την εξοικονόμηση ενέργειας και να αποταμιεύσετε χρήματα.

Ενεργειακά χρώματα Το χρώμα των εξωτερικών προσόψεων είναι επίσης σημαντικό σε σχέση με την ιδιότητά τους να αντανακλούν ή να απορροφούν το ηλιακό φως. Θυμηθείτε ότι το άσπρο, καθώς και τα ανοιχτά χρώματα, λειτουργούν αντανακλαστικά, ενώ το μαύρο και οι σκούροι τόνοι απορροφούν το φως του ήλιου.

Θερμομόνωση Αν έχετε κατά νου κάποια επισκευή, μην ξεχνάτε ότι η σωστή θερμομόνωση συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην οικονομία. Μειώστε τις απώλειες θερμότητας χρησιμοποιώντας διπλά τζάμια και θερμομόνωση στους τοίχους. Η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί στο μισό (50%). Βεβαιωθείτε για το αεροστεγές κλείσιμο σε χαραμάδες και σχισμές ή οπουδήποτε διαπιστώνονται κενά που επιτρέπουν στον αέρα να περνάει.

Πόρτες, παράθυρα Για τα υπάρχοντα κτίρια είναι δύσκολο να αλλάξει κανείς ολόκληρη την κατασκευή προκειμένου να βελτιώσει τη θερμομόνωση, ενώ απαιτεί ένα σοβαρό ποσό από οικονομικής πλευράς αλλά και διαθέσιμο χρόνο για τις εργασίες. Ωστόσο η αντικατάσταση των μονών τζαμιών με διπλά βελτιώνει σημαντικά τόσο την άνεση όσο και τις απώλειες ενέργειας και τη μείωση του θορύβου. Συνεπώς αξίζει τη δαπάνη και τη φασαρία, διότι θα έχετε γρήγορη απόσβεση.

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά κουφώματα, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα να κάνετε ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικά ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας: Aν τοποθετηθούν ταινίες στεγανοποίησης γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα τα κενά του αέρα θα μειωθούν σημαντικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Εύκολοι Τρόποι για να Μειώσετε την Κατανάλωση Ενέργειας στο Σπίτι σας

.

Με αυτούς τους τρόπους θα μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και θα κάνετε οικονομία.

Φωτοβολταϊκά: 5 βήματα για την εγκατάστασή τους

.

Ενέργεια και φως για όλο το σπίτι με τη δύναμη του ήλιου.

Χρώματα για τη ζέστη και το κρύο

.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και μόνο με το σωστό χρώματα.
Τα χρώματα νέας τεχνολογίας προσφέρουν υψηλή αισθητική, εξοικονόμηση ενέργειας, χρημάτων και φυσικών πόρων.

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

.

Η παλαιότητα, η κατασκευή των κτιρίων και η έλλειψη θερμομόνωσης είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού.

9 Λόγοι για να Βάλετε Φυσικό Αέριο στο Σπίτι σας

.

Το φυσικό αέριο είναι η καθαρότερη πηγή ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες. Είναι οικονομικό, αποδοτικό και θα κάνετε σύντομα απόσβεση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητικές μεμβράνες για τα παράθυρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας