Αλλάξτε Μόνοι σας τα Πόμολα

Κατηγορίες: PLUS +, ΑΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Αλλάξτε Μόνοι σας τα Πόμολα

Οι περισσότεροι δεν τους δίνουν μεγάλη σημασία, αλλά τα πόμολα είναι αυτά που θα αλλάξουν με μία κίνηση την εικόνα της πόρτας σας. Ορίστε πως θα κάνετε μόνοι σας αυτήν την επέμβαση.

Εκ πρώτης δείχνει κάτι απλό, ωστόσο δεν πρέπει να το πάρετε αψήφιστα. Πρώτα απ' όλα, συγκεντρώστε τα εργαλεία σας. Θα χρειαστείτε ένα σταυροκατσάβιδο, ένα κανονικό κατσαβίδι ή ένα μικρό σκαρπέλο. Πάρτε επίσης ένα μπολ για να τοποθετήσετε μέσα όλα τα παξιμάδια και τις βίδες που βγάζετε για να μη έχετε απώλειες στην πορεία. Αν τα καινούργια πόμολα έχουν άλλες βίδες, χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο μπολ για να μην μπερδευτούν.

Πριν αρχίσετε, παρατηρήστε τα κομμάτια για να ξέρετε πώς μπαίνουν και να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή.

Θα ξεκινήσετε αφαιρώντας τον διακοσμητικό δίσκο που βρίσκεται γύρω από το χερούλι. Θα τον βρείτε και από τις δύο πλευρές της πόρτας. Ωστόσο, στην περίπτωση που έχετε κάποιο μοντέρνο πόμολο, ο δίσκος αυτός μπορεί να είναι στερεωμένος από μέσα με ειδική κολλητική ταινία αντί με βίδες. Θα χρειαστείτε το κατσαβίδι για να το ξεβιδώσετε. Για να αποφύγετε να γρατσουνίσετε την πόρτα βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το εργαλείο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δίσκο πριν επιχειρήσετε να τον αφαιρέσετε.

Τα καινούρια πόμολα αποτελούνται από ένα κομμάτι. Αφαιρέστε τις δύο μακριές βίδες, βγάλτε τα χερούλια και από τις δύο μεριές και είστε έτοιμοι. Αν οι μακριές βίδες είναι κρυμμένες κάτω από το δίσκο, μόλις τις αφαιρέσετε το πόμολο της πόρτας θα βγει εύκολα.

Τώρα που τα παλιά πόμολα έχουν αφαιρεθεί, είστε έτοιμοι να εξετάσετε το γλωσσίδι της κλειδαριάς. Μπορείτε να κοιτάξετε από την τρύπα τον άξονα που διαχειρίζεται το μάνταλο. Στις εξώπορτες και σε κάποιες εσωτερικές το μάνταλο μπορεί να είναι στερεωμένο στην πόρτα με ακόμη δύο βίδες. Αν ναι, αφαιρέστε τις και το μάνταλο θα βγει εύκολα.

Τέλος, ρίξτε μια ματιά στο κούφωμα της πόρτας εκεί που το γλωσσίδι μανταλώνει. Εκεί υπάρχει ένα επίπεδο μεταλλικό κομμάτι βρίσκεται πάνω στην τρύπα που δέχεται το μάνταλο. Δίνει στο κούφωμα της πόρτας μια πιο περιποιημένη όψη και προσφέρει μια ανθεκτική επιφάνεια για το κομμάτι που συνδέει την πόρτα με το κούφωμα. Αν το ανταλλακτικό πόμολο έχει μαζί και την αντίστοιχη μεταλλική λάμα για το κούφωμα ή αν η παλιά λάμα είναι διαφορετικό χρώμα από την καινούρια, θα πρέπει να την αλλάξετε. Αφαιρέστε τις δύο βίδες που την κρατούν στη θέση της (μία πάνω και μία κάτω από την τρύπα) και έχετε τελειώσει.

Οι βίδες από το μάνταλο και τη μεταλλική λάμα θα έχουν βιδωθεί ακριβώς επάνω στο ξύλο. Οπότε μπορεί να βρείτε τις τρύπες πολύ μεγάλες πια για να κρατήσουν τις βίδες. Σε αυτή την περίπτωση πάρτε μια οδοντογλυφίδα με μια σταγόνα ξυλόκολλα (μια διαφανής ή σχολική κόλλα θα εξυπηρετούσε εξίσου) και φροντίστε να τη βάλετε όσο πιο βαθιά γίνεται.

Τρίψτε την οδοντογλυφίδα στα πλάγια του εσωτερικού της τρύπας ώστε να φύγει όλη η κόλλα από πάνω της. Αφήστε τη 5 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η κόλλα και μετά βάλτε τις βίδες. Με τον τρόπο αυτό οι βίδες θα σταθεροποιηθούν.

Αν αλλάζετε πόμολα για πρώτη φορά, καλύτερα να δοκιμάσετε σε μια εσωτερική πόρτα πριν αφαιρέσετε το πόμολο της εξώπορτας. Θα έχετε λιγότερα προβλήματα αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη φορά και τελικά η πόρτα που δεν θα κλείνει δεν θα είναι η εξώπορτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πράσινο διαχωριστικό

.

Δημιουργείστε ένα διαχωριστικό χώρου γεμάτο ζωή και χρώμα!

Στοκάρισμα: Κάντε το Μόνοι σας!

.

Όταν θέλετε να βάψετε ένα δωμάτιο πρέπει να στοκάρετε τις τρύπες ακόμα και τις μικρές γρατζουνιές στον τοίχο από ατυχήματα. Κι όμως δεν είναι κάτι δύσκολο αν ξέρετε τον τρόπο.

Διακοσμητικές Ιδέες με Άποψη: Μέρος 1ο

.

Mικρές ή μεγάλες επεμβάσεις και ιδέες που ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και αλλάζουν την εικόνα του σπιτιού.

Μάθετε Πώς να Κάνετε Στένσιλ και Αλλάξτε Οικονομικά τον Χώρο σας!

.

Επιλέξτε την τεχνική του στένσιλ για να βάλετε στο σπίτι εντυπωσιακές διακοσμήσεις με τα μοτίβα και τα χρώματα που σας αρέσουν.

DIY: Ο πιο Εύκολος Τρόπος για να Αλλάξετε την Ταπετσαρία της Καρέκλας σας

.

Δεν θα ξοδευτείτε καθόλου και θα ανανεώσετε το χώρο σας χωρίς να το πάρετε χαμπάρι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σπρέι
7 DIY Ιδέες που Μπορείτε να Υλοποιήσετε Μόνο με Ένα Σπρέι!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λουκούμια Τριαντάφυλλο από τον Άκη Πετρετζίκη